Saturday, March 1, 2008

Berkomuniti Plus Bersentapan!

Matilah title pagi2 buta agak meriah tetapi sedikit menyentuh jiwa nurani. Nurani bukan kakak Qama ker? Komen uols?

Hah, ni baru balik dari tasik nik. Very the hantu tasik kami kan, barisan Dateng2hari ni agak lewat ke lokasi penggambaran katenyerkan.. Yelah Dateng Emong dan Dateng Nisa' boleh nak singgah2 uptown bagaikan!

Tapi tak kisah lah uols, janji akhirnya haku tiba dahulu bersama Dateng Qamariah Nor! Nak dijadikan cerita, mlm td tasik nak sunyi kan. Cuma kereta Kelisa Kuning WKM jer yang ader kan. Gegeh! Tapi kami berasa amat bangga sekali ok menjadi penjejak tasik yang terawal malam ni. Selang 15 minit lepas tu tiba PHA yang dinanti-nanti. Kehadiran yang agak lewat itu tak mematahkan semangat para Dateng punch card kat kedai makan Ishak Tom Yam yang dihuni oleh Dateng Hamdi! Dateng ke uolz? hah, berembesan memasing kan! selepas mengisi perot yang agak kebulur nasik itew, tros kami kembali ke taman larangan.

Akhir sekali kami memilih petak jajahan di tasik sebagai lokasi bersiaran kami pagi ni. Kelihatan, ramai umat yang bersiaran di tasik mlm ni. Ada, yg bertepuk tampar, ada yang main baling tin dan ada juga yang tersentap!

Aiyoh mati tetiba nak sentapp kan.. Of cos lah sentap uols, turun2 keter kuda memasing, tros nak buat satu sidang akhbar yer, melahakan sorang magsa. kesian sungguh manuasia itu. Oh tidak! Mereka punya sebab mengapa bahan carutan itu dianalisis. Masing-masing menyimpan dendam rupa-rupanya. Sebab apa uolz, sebab manusia itu dianggap telah melampaui batasnya.

Nak dijadikan cerita, seorang insan telah disentap habis-habisan malam ni. Dengan mulut kakak Ash, tambah plak ngan mulut kak nisa, tambah plak ngan mulut Qamariah nor plak kan. matilah orang tu tros berubah muka. Aiyoh.. Tak baik uols..

Tapi sesuai gak lah muka ko kena sentapan rohani di pagi-pagi mulia ni sbb ko jugak puncanya. Ko jgn lah buat sesuatu tu ikut kepala ko ssendiri jer. Jangan lah sengaja membuat perkara yang orang tak suke. Apa salah dier? Mencaras adalah perkara utama yang buat org lain makan hati ngan ko.. Menurut pemerhatian haku lah.. Lagi satu ko tu konfiden sgt, jgn lah pasal org lain dah ade pengganti, ko nak delete2 nombor tepon.. tak baik uolz..

Hah skang ni saper yang mrasa? Ko gak kan.. Ko kenalah sedar sket aper yang ko dah buat. Mmm.. haku tak brani nak komen byk2 lah kan.. sbb ko pun tak der buat sentapan pada haku lagi kan.. Tapi tak tau lah blkang haku ko cerita berbagai-bagai..

Apapun, haku harapkan ada perubahan pada sikap ko tuh.. haku tahu haku bukan org yang tepat nak bagi nasihat, tapi kalau sumer dah tak nak bercakap ngan ko.. biar aku yang cuber sampaikan kat ko.. Ko tahu siapa yang haku maksudkan neh..

So kaedahnya, jgn lah buat sikap2 bodoh bila ko berkawan ngan orang....

Apa pun mlm nehbest gak lah sebab reamai orang baru yang haku kenal.. tahniah kepada Grup Dateng kerana semakin berkembang aktiviti mereka.. semoga nanti akan tiba ke destinasi mercu kegemilangan..

Awwwaaahhhh...

P/s: Maybe entry ini tak penting buat anda semua. Namapun entry Diary.. so just nak kongsi cerita.. tapi kalau uolz dapat lepak-lepak ngan komuniti kami, seronok ok.. Sumer tension hilang.. Ape komen Dateng2??!!

1 comment:

-aMaR- said...

sesuai!!!
i suka entry u ini...npk sgt u mmg gigih kn nk mengarang sesuatu utk kekasih gelap u itu..
tunggu jwpn bls i..tp later2 la..
akhir kata..sesuai!!!!