Friday, May 30, 2008

Puede Ser by KIKO & SHARA

video

Hah uols haku ader lagu baru utk uols tgk video nyer n uols boleh download lagu nyer MP3 format.. mmg layan lagu neh.. lagu ni tajuk nye Puede Ser penyanyi nyer KIKO n SHARA, bahasa spanish uols.. hah mmg catchy lagu neh.. lagu ni rasernyer pertama skali di Malaysia hanya di Nakula Zone! Dengar n korang mesti suker..

Download lagu ni, klik link bawah ni...

KIKO & SHARA - Puede Ser


Liriknyer uols... Boleh lah uols ikut nyanyi lagu ni...


Kiko y shara pude ser


Viviré a solas si te vas, moriré
por verte una vez más y en silencio
susurra el viento, como dice que no si lo lleva
dentro. Miénteme para sentirte bién,
ahorrate palabras que ya sé, si es locura
pensar que te tengo maldigo mi alma por saber.

[ Estribillo ] Que se pare el tiempo que ese es mi
castigo, pensar que el día amanece y que no
estoy contigo, bésame, miénteme,
dame tu falso calor.

Puede ser, quizas locura yo
no lo se, lo que me lleva a querer, a sentirte
mia, tu cara, tus gestos, tu risa. Puede ser
imposible de coger, sueño con rozar tu
piel y cada día me digo: tengo que
olvidarte y dejarte en mi ayer.

Que decir para que seas feliz, fingiré
ver que eres así, con tu cara de
niño bueno, haciendome creer que no estas
mintiendo. Pienso lo que estoy sintiendo y
siento lo que estoy haciendo y mañana
saldras de mi cama sin haberme dicho hasta
mañana.

[ Estribillo ] Que se pare el tiempo que ese es mi
castigo, pensar que el día amanece y que no
estoy contigo, bésame, miénteme,
dame tu falso calor.

Puede ser, quizas locura yo
no lo se, lo que me lleva a querer, a sentirte
mio, tu cara, tus gestos, tu risa. Puede ser
imposible de coger, sueño con rozar tu piel
y yo misma me digo: que se me pare el tiempo que
ese es mi castigo, pensar que el día
amanece y que no estoy contigo, bésame,
miénteme, dame tu falso calor.ooohh, noooo
Puede ser (puede ser), quizas locura yo no lo se,
lo que me lleva a querer (lo que me lleva a
querer, a sentirte mio ohhhh) Puede ser imposible
de coger, sueño con rozar tu piel y cada
día me digo: tengo que olvidarte y dejarte
en mi ayer eee oh no...

Thursday, May 29, 2008

Tak Bisa Memilihmu...

Hahaha.. another clip which is i'm singing again.. Tak Bisa Memilihmu by 6ixth Sence, ntah naper haku tetiber giler nak nyanyi lagu neh.. boleh.. dari hariisnin ari tu lagi haku asyek nyanyi lagi neh...



Hello Malaysia Hello Brunei, jangan luper Afundi Ezat, "Tahniah Uols..."!!!

Satu Persolan..

Hah, benda ni haku jumper kat blog Amar aka Qama, cam menarikjer.. so haku pun aper lagi terus copy n paste n jawab tiap soalan itu...



1 minit yang lalu, ape anda buat?
Baca paper Kosmo sambil tgk sinetron Dongengan Bulan & Mangga Putih.

1 hari yang lalu, apa anda buat?
Otw balik Damansara dr Shah Alam Dati hantar.

1 jam lagi, apa anda akan buat?
Tak tahu nak buat haper, lom plan..

1 hari lagi, ape anda akan buat?
Esok nak gi UiTM..

1 orang yang terakhir sms kamu?
Busyuk ku, dier kater dier baru nak tdo lepas rakan2 dier berambos dr umah dier..

1 orang yang terakhir menelefon kamu?
Busyuk ku juga, dier tanyer dah tdo ker blom.. Ghee...

1 makanan yang baru dibeli?
Tak beli, dah ader atas meja..

1 barang yang baru hilang?
Tak der...

1 cerita yang baru ditonton?
Pagi tadi, Filem Indon Selamanya, tgk kat You Tube.. Best !

1 hal yang terakhir digosipkan?
Haku bebas gossip.. No komen!

1 kata yang ingin diluahkan..?
Cinta!

1 buku yang sudah dibaca?
Terakhir skali mmm luperlah... hah.. kamus dewan dwi bahasa..

1 penyakit yang sering datang?
Ngantok...

1 keinginan?
Menjadi lebih baik dari skarang!



Copy n paste lah kat blog uols...



Cara Menukar Tayar!!

Hah uols, inagt haku ni line hiburan jer ker.. idak uols.. tgk ni, haku kongsi ngan uols, video cara menukar tayar yang bagi haku amatlah senang.. tapi bagi pemandu seperti Qama, tugas menukar tayar seolah2 seperti tugas menoreh getah.. toreh getah pun senang ok.. Ok, lets watch out...



How To Change A Tyre

Haku penah tukar tayar dua tiga kali maser bwk keter bapak haku ke Shah Alam dulu, n penah pasang ekzos yg tercabut ok.. hurmm... very the..

Haku nyanyi.. hahahaha...

Hah, jgn kater haku giler ok.. ni sajer suker2 jer.. haku menyanyi uols.. Jgn gelak sudah!! Tapi ok gaks sebenarnyer kan... Huhuhuhu...



Boleh??

Koleksi Yang Haku Sayang..

Wah tajuk entry nak cam ni kan.. well haku nak kongsi ngan uols pasal aper koleksi yang paling haku sayang skali.. well ni dier...

Majalah her world keluaran november 2003.. lama dah tu uols.. Tgk lah saper cover girl nyer? Yes Datuk Siti, maser ni dier still anak dara lagi.. Tahu tak.. haku penah tgk magazine ni kat kedai past 5 years.. tapi maser tu tak sempat nak beli.. n then.. after a years, haku try ar nak cr balik magazine ni.. boleh dikatakan semua kedai majalah yang jual majalah lama tak der stok magazine ni.. at last.. ader lah cina jual buku kat foyer fakulti haku.. n then maser tuh haku tak der niat pun nak cr magazine ni dah, sbb haku yakin tak kan ader lagi stok keluaran ni.. skali tgh belek2 majalah kat situ, haku terjumper lah magazine ni.. well, apa lagi terus haku sambar n bli dengan harga RM 1 sahaja..

Well, kenapa haku suker keluaran ni? tentu skali pasal Siti.. n cuber tgk gambar ni betul2 .. grand ok muker Siti, cam pan asian.. Muker nak panjang jer.. So haku berbangga lah dpt simpan keluaran ni.. n sampai skang haku simpan lagi majalah ni kat umah, n haku sanggup scan cover magazine ni sebab haku try cr kat web tak jumper..

Gegeh tak haku?? Huhuhu...

Cinta Tiga Segi by Strategy..

Hah uols.. ingat tak lagi, lagu misteri yang dulu haku penah post tu.. hah, uols... setelah segalanya terungkai, jelas lah bahawa rumors yang konon nyer banduan yang nyanyi adalah tidak benar ok.. oowwhh.. nak salah kan haku bwk ceritalah.. tak sesuai ok.. haku pun dpt lagu tu dr org, n org yg cerita..

Ok luperkan.. skang dah ader versi baru utk lagu tuh... Agak best gak lah.. walaupun tak seletop dati menyanyi... Ok download lagu Cinta Tiga Segi (very the tajuk kan), klik link bawah...

Cinta Tiga Segi - Strategy


Misteri lah sgt kan.. tapi, mmg betul sentuh hati lah lagu ni.. mmg jalan cerita lagu ni berkaitan dgn kisah org membunuh awek tunangnyer sendiri..

Wednesday, May 28, 2008

Aku Stacy by Stacy AF 6


Latest song utk uols download.. Aku Stacy dr Stacy AF6, layan gak lah lagu ni.. Klik link kat bawah ni utk download ye uols.. Tgk baik tak hati haku?? Alamak terlebih sudah!!

Stacy - Aku Stacy


Kalu ader lagu yang uols nak, request jer kat haku haku cuber carik keh!!

Aku Lebih Tahu By Mila


Hah, uols.. lagu baru Mila utk uols download.. Aku Lebih Tahu.. Request dr pembaca blog haku bernama Tazz.. Amek lah.. klik link kat bawah ni..

Aku Lebih Tahu - Mila!!


Download lah uols yer..

P/S: Lagu nubhan yg haku letak kat blog ni dah di download sebayak 569 pengdownload.. Huh.. Penangan Nubhan sgt..

Orang Kampung Yang Giler Harta!

Motip gambar kampung uols?? Ate.. udah tajuk nyer ghoper itu.. Haruslah teman letak gambor gini ghoper.. Bukan aper uols.. Selame ni teman asyek ckp pasal kehidupan dan lifestyle org bandor jer.. sesekali moh leh kiter jengok2 kat kampung nun.. Mmm.. damai nyer ghaser tgk sawah bendang gini ghoper.. ingat plak teman kat kampung halaman yer..

Ok mulakan cerita tentang orang kampung yang gila harta.. Ini citer dari kawan haku iaitu Syida.. Nak dijadikan cerita org kampung dier agak sedikit lahanat lah kan.. sbb boleh dikategorikan sebgai giler harta.. Ngaper idak nyer.. org kampung dier, obses sgt nak tanah.. Awwah.. Haruslah disebabkan tertalu obses ngan tanah yang tak seberapa sanggup neh, empang kawasan tanah jajahan mereka dengan zink.. wah.. konfiden.. ini dibuat supaya org lain tak leh jejak tanah dorang.. aiyoh.. matilah kan..

Hah, pada suatu hari kakak kepada syida telah menanam pokok bunga jenjarum, lalu pokok tu dah besar.. hah, jiran dier suh tebang pokok tu sebab nak buat longkang.. Motip... lalu gegeh lah pokok tu di tebang... setelah longkang tu siap, kakak syida tanam balik pokok bunga kat tepi longkang tu.. dalam kawasan tanah jajahan keluarga syida.. Skali xde ribut xde ujan.. jiran dier dtg serang umah syida suh tebang pokok tuh... Awwwaahh... mengamuk lah family syida.. Mak dier kater.. ini tanah kami sukati lah nak tanam aper pun.. tetap jiran dier nak gaduh suh tebang pokok tu.. sebab nya nanti susah nak cuci longkang biler pokok tu besar nanti.. wahhh.. hello kalau tanah ko boleh lah ko bising2... haku rasa belum sempat pokok tu besar, org tu dah mati tak sempat nak cuci longkang.. terus jiran dier buat pakatan dgn jiran2 lain supaya anti ngan keluarga syida.. sian syida...

Tapi family syida terus bertekad untuk terus menanam lebih bayak pokok lagi di tepi longkang jirannya itu... Bagus.. i suker org berhati gegeh ni.. pegi mampos ngan org yang tak sedar diri.. bak kater syida family jiran dier tu sumer useless, keje kat pam minyak.. dengki ngan keluarga syida yang semua lulusan universiti.. boleh.. aiyoh...

Ok conclusion yang boleh haku buat.. Orang cam tu elok mati jer.. Biler mati nanti kuburkan dier kat tanah yg luas yg dier obses sgt tu, bukan apa, kalau kebumikan kan kat tanah yang luas.. tak der lah nanti dier dihimpit oleh tanah biler dah masuk dlm kubur nanti..
Gerenti selesa dier dok dalam kubur tuh..

Well, jgnlah jd terlalu mengejar harta dunia.. sebab tak membantu pun ko nanti kat akhirat.. gitew.. Zasss.... wallahulam..

Tuesday, May 27, 2008

Back Stabber Yang Laha!!


Ok uols.. hari ni haku post this entry dr Pusat Komersil Sec 7 Shah Alam sementara menunggu Pedet, Mork n lain2 balik dr meeting dgn Prof Has!! Gitew kan.. Barwah punyer manusia.. Haku pun lepak lah kat CC yang agak lembab gak connection internet nyer.. kat umah haku laju jer.. pakai server aper neh?? Haiyoh, mati kena baling terompah kang...


Ok berbalik kepada title kiter di atas yer uols... Gini ceritanyer.. bukan terjadi kepada haku, sbb tak der org yg brani back stabbing haku.. Try tikam haku dari belakang.. haku tikam dier dari depan pakai pisau.. Biar mampos!


Nak dijadikan crita, ader lah seorang makhluk tuhan paling sexy ni, sexy ker?? Siyal jer rupa dier.. tak sesuai ok.. aiyo, lama tak dgr perkataan tuh.. Ok, dier ni suker sgt lah propah yer uols.. Nak kater cantek tak pun.. cantek lagi dati.. dier ni slalu sgt nyebuk hal org.. maksudnyer di sini.. dier konon nyer baik lah depan sorang kawan dier neh..


Well, dier ni suker menghasut kwn dier supaya Couple ngan org.. satu crita nyer.. dier suh kwn dier kapel ngan sorang org yang agak berada kan.. keter besar, duit ribu2... pastu kwn dier pun berkawan rapat lah dengan budak itu.. n then.. budak kaya raya super duper maha siyal tu, mcm buat kwn si stabber ni cam layan tak layan plak.. siyal tak org kaya cam ni.. pastu... kwn si stabber ni pun mengambil keputusan utk slow down ngan budak ni memandangkan semasa berkawan rapat dgn budak kaya tu jarang skali menghubungi kan.. so what for kan..


Klimaks criternyer pula ialah di mana si STABBER yang tak berapa nak lawa ni, telah menguar2kan kepada budak kaya tu, yg kwn dier berkawan ngan budak kaya tu semata- mata utk kikis duit budak kaya tuh... hey.. uols paham tak aper haku citer ni.. hah.. siyal tak siyal kan budak Stabber ni.. kalau haku, dah lama humban dlm loji taik.. itupun kalau loji tu muat dan mahu trima dier.. kalau tak.. haku campak jer kat Tibet.. bole tetiba Tibet apahal? Hahahah...


So di sini haku nak warning budak ni, kalau2 dier terbaca kan... siyal cermin diri anda sebelum geng dateng2 turun padang bagi cermin 10 keping utk ko bercermin.. class penangan kuasa dateng2... N jgn cber nak masuk campur hal haku ngan busyuk haku dah!!! Hahahahaha...


Akhir kata,, majulah sukan utk negara... N i luv busyuk ku!!!!


Gheee.....

Monday, May 26, 2008

Ada Untukmu By Nubhan for download...



Hah uols.. haku dah dpt lagu baru dr Nubhan AF6, Ada Untukmu.. Haku tahu uols mesti tgh cr lagu ni kan.. Ok download melalui link bawah ni...


Nubhan AF6 - Ada Untukmu


Cayalah..




Hunting A Job!!

Hah uols, dah lama haku tak membebel kat sini kan.. Bukan aper. haku br jer tamat pengajian Degree selama dua tahun ni.. Overall ok lah.. Hah, memandangkan haku dah abis blaja ni, haku ngah gegeh nak cari kerja memandangkan abah haku yang haku syg tuh, dah tak masuk duit poket haku dah.. So pepandailah haku mencari duit sendiri kan.. So far.. haku leh idup lagi, walaupun kekadang tu topup pun tak mampu nak topup.. Nasib ader org topup kan.. Saper org itu? Nak tahu? X payaaahhh... ala2 Izza..

Ok, beralih ngan kisah haku ngan hunt keje ni kan.. haku dah siapkan bebarap perkara yang basic utk haku cr kerja ni, pertama haku dah kemas kini resume haku, n dah browse company2 yang nak pakai pekerja.. So tindakan haku seterusnya adalah mengdistribute resume haku yang agak kreatif haku design ke beberapa syarikat yang sedia ada..

Ok, di sini juga haku nak uar2 kan kepada semua organisasi atau syarikat yang inginkan ekerja dalam bidang Art And Design khususnya Fotografi, sila maklumkan kepada saya atau pun just simply shout out kat tepi neh ok.. Lepas dah maklumkan, saya akan susulkan pula resume saya.. Awwwaaahh.. boleh haku cr keje haku suh company inforn kat haku.. Hahahah.. tak per satu era baru dan cara baru utk cr keje.. Yg penting konfiden..

Ok lah uols.. nanti kalau sesape ryang aderinfo pasal keje yang sesuai ngan haku, sila makluman kepada haku yer.. Tapi biar lah semenggah sket keje nya, samer gak ngan company tuh.. bukan haku memilih tapi haku cam anti ngan company yg tak berapa nak bersungguh, aper maksudnya itu? Nanti kan next entry!!

Zassss....

Wednesday, May 21, 2008

Whitney is the America's Next Top Model!

Congrat lah buat Whitney Thomson yang dah bergelar ANTM bg cycle ke 10.. Whitney merupakan model full figured (plus size model) pertama yang menang competition ini.. Mengalahkan 13 wanita cantek lain terutama skali Katarzyna Dolinska.. So kita tgu next cycle plak k... Daaa....

Tuesday, May 20, 2008

Who Gonna Be Eliminate??

Who gonna be eliminated tonite?

Thursday, May 15, 2008

Friday, May 9, 2008

Portfolio Montage Preview!! So coolz!!


Make an on-line slide show at www.OneTrueMedia.com



Uolz... agak letop jugak lah kan.. guna kemudahan DIY utk buat montage pendek ni kan.. Haku bertekad akan hasilkan portfolio yang lebijh letop lagi.. By next week haku ader projek baru.. Tungguuuu...!!

Thursday, May 8, 2008

Happy Burfday to me..

Motif tajuk??

Hah uols.. buat pengetahuan semua, hari ni merupakan hari jadi haku yang ke 23 tahun.. Boleh nak mention kat semua orang... Aper pun, firstly nak ucap ribuan terma kasih kepada sumer yg send sms wish burfday kt haku, tak terkecuali kepada yg anta burfday wish kat my space, yang shout out kat sini, thanks again...

special thanks kepada Mohd Qamar Ali yang susah2 post entry slamat hari jadi untuk haku.. Terima kasih kepada dier gak atas maklumat salah yang diberikanyer uols... Nak recap semua sejarah.. tapi nak sejarah tu salah, confirm ko dulu sejarah fail kan...

Meh sini haku betulkan...

  1. Darjah satu hari guru - Lompat si katak Lompat , Dengan riben merah kat kolar baj
  2. Darjah satu Hari penyampaian Hadia Pelajar cemrlang - Koir Gelang Si Paku Gelang disamping haku dapat hadiah No 3 dalam klas dengan hadiah mata pelajaran Agama
  3. Darjah dua hari guru - Tiada penyertaan drpd kami..
  4. Darjah Dua Hari Penyampaian Hadiah - Tiada juga penyertaan sbb ader tarian lilin dr budak lain.. Cantek ker, tapi haku tetap penerima anugerah pelajar cemerlang No 2 dlm kelas
  5. Darjah tiga hari guru - Juga tiada penyertaan..
  6. Darjah tiga Hari penyampaian Hadiah - Koir Cobler Cobler baruah tu..
  7. Darjah Empat Hari Guru - Lagu Feminin Rindu, tapi tak perform masa hari guru.. saringan jer..
  8. Darjah Empat hari penyampaian Hadiah - Lagu GIG, tapi sampai peringkat saringan jer, Dafi AF ngan geng2 kakak dier cuber rebut tahta... Fakta benar occay!!
  9. Darjah Lima Hari Guru - Lagu Bagaikan Puteri yg nak bercrown bagai tuh..
  10. Darjah Lima Penyampaian Hadia - Tiada Penyertaan..
  11. Darjah Enam Hari Guru- Tiada Penyertaan kerana sebuk ngan UPSR, nak mampos kena marah ngan Cikgu Letchumi mak Kanchana tu?
  12. Darjah Enam Penyampaiaan Hadiah - Fahion Show yg agak siyal tu.. nak haku kena jadi Hang Tuah kan.. Qama nak jadi Kasim Selamat.., Sharmizie jual gam, Yogendra Pemain bola, Razali pendekar bodoh, Choo Wanda jadi Jet Li katernyer kan.. sah sah Zuzi...

Ok itu fakta yang 98% benar yer uols..

Ok lah.. aper pun thanks sebab wish burfday utk haku ok...

sampai di sini dahulu.. Daaa....

Friday, May 2, 2008

Who gonna be eliminated?! The Result...

Hah, tak payah tgu esok uols... Mlm neh haku dah puas kaji sana-sini dah tahu saper yg kena singkir... Ok biar haku umum kan....


The name that i won't call, please go back to ur room.. pack your belonging, and go home...

KATARZYNA DOLINSKA

u r out from this competition...


Wa... nagis uols... Haku suker giler.. Tyra Banks mmg buta... Saper yg menang nanti uols? Whitney ker? Tyra sebenarnyer bengang ngan Katarzyna sbb Katarzyna cipta sejarah mengajar Tyra cam ner sebut nama dier ngan betul maser episode 10 yg lepas...!! Btw.. all the best buat KATARZYNA DOLINSKA...

P/s: Haku ari tuh salah taip nama Katarzyna.. yg betulnyer Dolinska bukan Polinska.. sorry uols...

Who gonna be eliminated?!

Saper yang tersingkir uols America's Next Top Model, Ok tgk portfolio pic utk minggu neh (episod 11), Spartan...

Anya

Dominique

Fatima

Katarzyna

Whitney


Haku tgh tgu saper yang kuar, esok maybe episode 11 ni kuar kat youtube.. Oleh itew.. Harap bersabar uols...

Predict haku;



Gambar Tercantik: No Komen

Bottom 2: Dominique n Whitney

Yang akan kuar: Whitney


So kiter nantikan resultnyer esok...

Thursday, May 1, 2008

SMKBU!! Calling for all students!!


Calling for all those current student or even ex-student SMK Bandar Utama.. Did u know, a group was form in My Space and Friendster community to unite all of us?? !! Didn't belive? Do check those link below to find out more about these group... Join n share some info about SMK BU or even about urself there!! Love to know about my ex-school.. huhuhu...

SMKBU on Friendster

SMKBU on My Space

Happy Birthday Amar!!

HAPPY BIRTHDAY UOLS!!


Hah uols.. hari ni merupakan birthday MOHD QAMAR MOHAMED ALI kawan haku sejak sekolah rendah lagi.. tahun ni merupakan birthday nyer yang ker 23.. letop dah tua kami semua.. Ingat lagi maser darjah satu.. maser tuh kami kelas 1 Dahlia.. Dier bawak kek kat kelass sambut ngan kengkawan.. Aiyo teringat.. sedangkan dah 16 tahun peristiwa tu berlaku... Uols.. selamat hari jadi skali lagi buat uols.. semoga perkenalan kita berkekalan selama-lamanya ... Huk huk huk.. sedih... Hahahahaha... Aper? uols nak hadiah.. Boleh... haku kasi henpon mainan macam adik sedara haku punyer.. Boleh???

Prosiding Undang-Undang Uols...!!!

Hah uols... I nak berkongsi kisah ngan uols ni.. Cuber lah baca surat kat atas ni ... Mmg betul surat ni diposkan buat haku... Tapi Perkara yang diutarakan dalam surat ni dah buat haku baik hantu... Haku ingat nak bagi haku pinjaman lagi untuk haku sambung Master, tapi mmm.. surat lawyer dah sampai...

Ok nak dijadikan cerita, semalam haku dapat lah surat yang seperti di atas ni sebanyak dua salinan yer.. Bukan satu tapi dua, dalam envelope yang berlainan plak tuh.. Very the pejabat lawyer ni banyak hasil kan... Antara isi kandungan surat ni adalah mengenai bayaran balik pinjaman PTPTN yang haku pinjam maser Diploma dulu... Ok, mmg benar haku dah pinjam RM 15 ribu maser diploma dulu.. (masalahnyer dorang yang suh bli borang permohonan PTPTN maser hari pertama haku melangkah kaki ke menara gading.. tanpa menyedari haku leh buat pinjaman daripada organisasi lain...), tiba time sambung Degree sah sah lah haku yang agak pintar ni terus sambung tanpa berehat satu semester kan...

Masalah dorang plak, nak kater haku tak reti nak bayar hutang. Mmg betul haku tak bayar even satu sen pon lagi kat PTPTN. Kerana apa? Kerana haku sedang sambung Degree haku kan.. So maknernyer haku tak bekerja lagi... dah sah-sah dulu kater akan tolak dari duit gaji.. So aper masalahnyer lagi..

Ok seterusnya, supposely kami sumer kena buat penangguhan bayaran bila dapat sambung degree hari tuh kan.. Yes, we have done all those thing.. Kami dah isi borang penangguhan bayaran yang kami perolehi dari pejabat Bendahari UiTM.. Dan yang paling penting, kami dah isi dan serahkan borang tersebut kepada pihak bendahari UiTM bersama-sama kepilan surat tawaran masuk degree...

And then, tetiba sepanjang dua tahun haku sambung degree memang slalu dapat surat peringatan daripada pihak PTPTN yang suruh bayar pinjaman.. Tapi haku terpikir.. bukanker haku dah buat pengguhan bayaran...??? Naper surat peringatan sampai kat haku 3 kali?? Matilahkan... Tapi haku n kwn2 haku sumer buat dono sbb dah terang2 kami dah buat penangguhan bayaran.. So aper lagi uols...?

Tup tup, dapat surat lawyer plak... Matilah haku dah bayangkan haku akan turun naik mahkamah dengan personaliti yang agak letop jugak kan.. Terasa macam org glamor yang kena heret ke mahkamah *berangan sekejap!

Naper boleh terjadi benda sumer ni uols? Hah last-last haku cam dapat terfikir aper motif serta perkara yang terselindung di sebalik kejadian ini... Haku dah buat penangguhan bayaran, tapi PTPTN tak dapat borang penangguhan tersebut... Maner pegi borang yang haku isi kat n anta kat bendahari hari tuh uols? Adakah, pihak bendahari UiTM tak hantar sumer borang2 penangguhan itu, atau pihak PTPTN yang tak reti membaca?? Jahat kan haku.. Tapi kenyataan uols... Kalau tak reti buat keje tak yah keje... Nyusah kan orang jer...

Aper yang nyusahkan uols? Hmm.. Lampi lah uols ni... Haruslah haku kena buat surat, satu surat akan dihantar ke pihak PTPTN yg menyatakan haku tgh sambung degree n tak bekerja, satu surat bagi kat RIZAL & CO pejabat lawyer ni bagi tahu n suruh mereka siasat ngan pihak bendahari UiTM, dan haku sendiri terpaksa pergi pejabat bendahari untuk tanya hal yang sebenar... Motif sgt kan...!!

Huh!! Bukan haku marah uols.. tapi tolong lah bertanggungjawab dengan tugas masing-masing, ini tak.. buat keje sambil lewa.. Surat lawyer ni nyatakan haku bersifat cuai... helloowww... haku tak bayar terus baru tahu sesuai ngan muka korang... Kalau haku cuia dorang 2 kali lebih cuai lagi ok...

So, disebabkan perkara serta kejadian diatas, haku harap pihak yang berkenaan ambil pusing perkara-perkara ini dan ambil serius supaya tak menyusahkan orang lain pada masa hadapan...

Akhir kater uols.. Adakah kita akan berjumpa di mahkamah?? We ols takuttt!!!

Zassssssss!!!