Tuesday, February 24, 2009

ANTM Cycle 12 Finalist

Hah uols nantikan kemunculan musim terbaru ANTM musim yang ke 12.. Banyak duit Tyra Banks ni kan.. Ok uols.. Tgk Video bawah ni.. Ni muka2 yang akan bercakaran kt rumah agam bagi merebut title wanita paling cantik kt America..

Nama Peserta kali ni :
Celia Ammerman
Aminat Ayinde
Tahila Brookins
Kortnie Coles
Isabella Falk
Nijah Harris
Allison Harvard
London Levi
Sandra Nyanchoka
Natalie Pack
Fo Porter
Jessica Santiago
Teyona
Saper akan jadi fav uols utk cycle ni?

Kerana Terluka & Madah Berhelah - Duet Nurul dan Kak Ziana

Very the oldskool video ni.. Ni haku amek kt youtube.. Diva ok dorang maser time ni.. Memasing tak mau kalah vokal kan.. Ader brani buat duet lagu2 ni ngan haku??

Kira tempias.. Membasahi jendelamu.. Letop..
P/s: Jgn lupe tgk video OIAM kt sini ok.. Tak tahu saper kena kick last week punyer show..

Bersiaran Di Pagi Buta..

Embun di pagi buta.. Menebarkan bau basah... hah, kalau haku dah nyanyi lagu Acha ni, of cos uols sumer bagi gelaran juara OIAM kat haku punyer.. Hah uols, haku terbangun dari tdo ni sebenarnya.. Harus.. Tadi tdo kol 9 mlm... Well, hari ni sgt lah malas berkerja kerana haku sgt lah tak nak gi keje pagi tadi.. Boleh?

Well, ingat2 balik baik gi jer lah.. Mampus tak layan.. Esok dlm jadual haku cuti, tapi macam nak gi keje, tapi malas plak nakgi.. Tapi peratusan sama ada nak gi keje esok atau tidak adalah 80% kerana haku nak tunggu panggilan kedua tempat kerja baru.. Wahh gitu kan.. Insyallah ada rezeki haku dpt keje baru.. Well.. Nak sambung master ni kena lah kmpol duit kan.. Gitu..

Ckp mengenai sambung blaja, haku da terima borang application dari Hana yang berada di Korea Selatan untuk sambung blaja kat sana, yang ni plak under Korea Schollarship.. Gegeh haku nak instal tulisan korea kt laptop haku ni.. Last-last baru lah boleh view borang yang lengkap.. Well, haku akan isikan borang ini secepat mungkin sebab mmg haku nak sambung kat sana..

Motif dier mintak haku buat essay pengenalan diri dan juga plan study haku kat sana nanti kan.. Wah, bab tulis menulis ni, haku mmg suka.. Tapi in english lah uols.. Ala, bloleh sajer.. Dalam bahasa Korea pun boleh gak.. Tapi yang ado? Nan ado Bahasa Korea! Tulis saja bahasa French..

So, adakah lepas ini haku akan, berblogging dalam bahasa Korea pula uols? Tgk lah nanti kan.. Chung Ang University adalah pilihan untuk haku sambung nanti.. Tapi b4 that kena lah haku attend class Korean Language kt sana dulu kan.. well.. Ade haku kesah? French pun petik jari jer masa blaja dulu.. Wahh..

Ok lah uols nantikan kemunculan Dati yang sekarang menjadi pengedar susu Kolstreum pejadah yang akan menjadi lebih letop serta cantik dalam masa terdekat ini ok.. Salam hormat dari saya, Ezzah Aziz Fauzi.. Ha ha ha..

Sunday, February 22, 2009

OIAM 3 : Tomok nyanyi lagu CUBA dalam OIAM!

Hah, ni Tomok! Masuk OIAM.. Nyanyi lagu cuba.. Motif, mesti uols kater haku nyokong dier kan.. Well, baik sokong Tomok dr bebudak MY Star LG!! wah Statement..




Ader yang nak bidas haku letak video ni? Ader haku kesah? Matilah nasibku di rundung malang sederas gelombang menghempas ke pantai lah lepas ni kena hamn ngan uols kan..??

OIAM : Simon !

Hah, ni dah braper kali ntah cuber jadi top 12.. Kali ni berjaya ok...



Vote lah uols..! Habiskan kredit uols itu!

OIAM : Fify.. Muker baru..

Hah, lagu ni lagu Beyonce kah uols? Tak tahu lah uols.. Layan kan sajer..



Wah, diction jaga dek.. Gituh..!!

OIAM : Nine Coco..

Coco Jelly lah? Wah.. Ni dulu ader band.. Skang mencari tapak untuk rebut duit sejuta..



Uols pernah tgk cita Wali Songo?

OIAM : Anith! Saper ini?

Hah, suker melompat sambil kibas2 rambut katernyer.. Well Kibas lah uols..



Ingat Kak Medina kah suker kibas rambut?

OIAM : Aweera, rocker Perlis!

Hah, ini dier taste2 Emon.. Rock selamnya kaedahnyer.. Sanggup anda tros rock? Janji rock!!



Wink!

OIAM : Ayu.. Namer samer ngan musim lepas..

Boleh menang ker dengan nama AYU ni?



Mula-mula best tp last2.. Mmmm...

OIAM : Han Bintang RTM dulu-dulu.

Another peserta OIAM tahun ni.. Han, motif dier masuk Bintang RTM.. Hah, uols masuklah Bintang Klasik Nasional..



Adakah anda peminat dier?

OIAM : Pija Mentor!!

Ni lagi satu artis reality yg masuk bertanding buat kali kedua.. PIJA.. Sedap gak bawak lagu ANugerah Juara Lagu - Lagu Untukmu, Meet Uncle Hussain..



Naufara maner?

OIAM : Amylea?

Hah, ni budak AF, tapi lagu HUJAN ni agak best gak lah arrangement nyer !!



AFUNDI kah anda lagi?

OIAM : Rizu. Siapakah?

Nah, ini lagi Top 12. Emon ader citer di sebalik lelaki ini ok..



Adakah anda pengundi artis harapan AIM tahun 2006 ini?

OIAM : Suara Letop Ester dl OIAM!

Hah, ni lagi satu yang agak letop bagi haku.. Suara dier macam dati nyer teknik nyanyian..



Ape kater uols?

Tuesday, February 17, 2009

Baby Gigit Limau!

Baby Gigit Buah Limau!!
Meleleh air liur haku tgk video ni uols.. haiyoh, budak ni, dah rasa masam, tapi macam nak lagi.. Tapi comel ok budak ni.. Ngan muke dier yang kemasaman tuh. Dati dulu, masa kecik mak dier suapkan gula, itu pasal mulut dan wajah dier manis jer.. Kan dati?

ONE YEAR OLD !!

Kejutan Hari Ini !! Aper dier uols? Yezzaaa.. Nakula Zone telah berusia...

1
Satu
Tahun
Hari ni genap setahun haku jadi blogger tegar.. Ader uols kesah? Well.. Uols nyer blog dah braper tahun..? Aper, 10 tahun? Ader haku kesah?? Well ucapkanlah tahniah kepada blog haku kerana telah memberi sumber inspirasi kepada uols buat setahun lama nyer..

Monday, February 16, 2009

Nora Danish VS Fasha Sandha !


Motif tetiba masuk nama Puteri ngan Natasha kt entry neh? hah uols.. itu lah antara citer hot yang menjadi perbualan ramai buat masa ni kan.. haku baru jer baca Berita Minggu ruangan B Pop! Fasha Cari Publisiti Murahan tajuk nyer kalau tak salah haku.. Well.. haku dah baca artkel tu, dan haku dpt lah sikit input tentang apa yang berlaku..


Fasha kaki caras laki orang? Motif?


Hey uols.. Matilah haku berani kuar statement cam tuh kan.. Tapi ader haku kesah? Tak kan.. Dah macam tuh yang tertulis kat paper kan.. Ngan Nora Danish yang ala-ala bersemangat kental nak bersihkan nama dier tu kan.. Hah, menurut paper itu lagi, Nora tak rasa tertekan lansung dengan apa yang berlaku ke atas nye kini, sebab dier tak layan ecing2 manusia yang suker timbul kontroversi kan.. Cayalah Puteri! Hah, amek ko, Fasha, ada brani ker nak kuar publish SMS yang Nora antar kt ko?


Letop Melodi buat segment terjah yang kantoikan Fasha baru balik cuti ngan PA dier kaedahnyer kan.. Tapi kat situ gak ader laki si Puteri! Hah, sapa mau jawab? Dati sila jawab.. Hah, sentap lah kan Nora kat umah tgk sandiwara tu agaknyer yer.. Tapi Puteri kate dier anta SMS kt Fasha tu sebelum dier kena kantoi ngan Melodi lagi.. Benarkah? Wallahualam..


Btw, Puteri pun dah bagi amaran keras kepada Fasha supaya tak mengaitkan nama dier lagi dlm ini masalah.. Sebab dier lebih senang dgn kehidupan baru lagi2 dengan kehadiran cahaya mata dier tu kan.. Haku tak tahu ok Puteri dah bersalin.. hah, lagi satu statement Puteri yang agak letop, keluarga menantu dier tak kan terima Fasha sebagai menantu baru.. Haiyoh..


Mmm.. Ader haku kesah ker? Tak pun kot.. tapi dah tahu kesah ni haku nak lah kongsi ngan sumer.. Jgn lah suka sgt nak caras laki ker bini org ker.. Wahh gitu.. Bye lah.. Jgn sama kan diri anda dgn menatang ok.. Nanti kena carut.. Dah kena carut nanti baru nak melenting..



P/s: Ape sal haku sebuk kes Puteri VS Natasha neh yer? Tak per.. Tunggu plak aper serang balas Fasha selaku org yang tersepit antara Dati dan Emon... Da...

Sunday, February 15, 2009

Tak Cukup Tido! Tenaga Pengajar Muda?

Wel uols.. Pastinyer uols merindui haku kan.. well.. Haku tahu.. Hah sorry lah uols yer.. Bukan haper.. Haku gi Shah Alam, melempiaskan nafsu.. Boleh? tak maknernyer.. Haku gi menzizarahi rakan taulan haku yang berada di sana.. AAder lah keje sket kan.. Wahh gitu... Hah uols.. penat giler neh, ngan bz tahap baruah nyer kt ofis tadi.. Matilah haku.. tapi haku layankan sajork..

Well.. hari yang amat meletihkan ini diganti dgn kelegaan yang amat sangat gara-gara kemunculan yang paling haku nanti sekali.. Aper dier uols? Ye uols pandai meneka.. Surat TPM haku dah sampai kat umah ni.. Very the haku menunggu agak sebulan jugaklah nak tahu apa keputusannya.. Akhirnya surat ni sampai menyatakan permohonan haku sedang diproses.. Lega....

Well, adakah haku akan meninggalkan bumi Malaysia tak lama lagi? Mudah2an.. Haku tak braper minat kalau nak buat Master kat Malaysia ni.. Wahh.. Nada kekwat kan.. Insyaallah kan.. Kalau ada rezeki haku redah jer.. janji haku balik Malaysia lagi 2-3 tahun haku letop! Gitew.. Destinasi pilihan? Ha.... tak tahu lagi.. tgk lah memaner yang best nanti..

Mmm.. bertambah bz lah haku nak buat research bagai ni kan.. Nanti akan ada, sesi interview 'teaching mock up' ala, yg ecing2 (olok2) mengajar tu.. Harus haku yang paling letop skali masa sesi tu, sebab haku dah plan nak buat sanggul flower horn masa sesi tuh? Gillleerrr??

Ok lah uols.. Haku dah tak larat ni.. haku tinggal kan uols ngan angan2 yang bakal menjadi kenyataan tak lama lagi.. amin... Daa..

P/s: Sesuai hari ni entry paling singkat skali sesingkat skirt kak Dati dan kak Emon.. Zasss...

Thursday, February 12, 2009

Cari Teman Serumah !!

Motif.. entry Urgent.. Kawan haku suh post entry ni.. Dier ngah cari housemate baru kaedahnyer.. Ok here the details..

Lokasi: Seksyen 6, Kota Damansara, Damansara, Selangor.
* RM 250.00 (Include api, air & maintainance)
* Deposit 1 + 1
* 15 minit ke 1 utama
* 10 minit ke The curve, Ikea & Tesco
* 5 minit ke giant kota damansara.
* 2 minit ke uptown d'kota.
* kemasukkan segera.
Yang Penting Lelaki!
Sila Hubungi AMY, di talian: 012-5947926!!

Wednesday, February 11, 2009

Hari yang letih, tapi enjoy..

Hah uols.. Demam haku dah hampir pulih.. Tak bersin2 dah.. ini sumer pasal bayak minum air dan MC! Hah amek ko 3 hari haku tak jejak tempat keje.. Matilah.. Tapi bagus gak.. Haku dengan batuknyer.. Perluker nak keje.. tidak ok.. Dulu penah buat cam tuh, demam-demam gigih gak gi keje tp hah merasa demam selsema 1 minggu tak elok2.. Matilah kan.. Skarang ni dua hari dah elok.. Hah itu gunanya rehat.. Tapi skang ni haku dah ok byk dah.. Esok cuti off day.. harus haku ke tempat keje.. I dont think so.. Haku nak rehat sampai betul2 sembuh.. Haku tak nak amek risiko..

Ok uols.. Aper yang haku enjoy sgt hari ni? Hah gini crita nyer.. Semalam Iena classmate haku kt UiTM dulu msg haku.. Suh haku touch up kan muker dier.. Haiyoh.. Haku demam2 suh haku kan.. Dier kater dier nak shoot diri dier sendiri untuk profile picture dier.. Ala2 untuk resume lah kan.. Ok lah.. Haku kater kt dier , ok kot.. Lagi pun haku dlm keadaan MC kan.. Apa lah salah nyer..

Hah, ape lagi.. Td dgn gegehnyer.. Merentas jalan raya ke Shah Alam untuk amek lighting kt Zahid.. very the malas Zahid nak dtg sini kan.. Tak pe.. Sbb haku pun nak ngantor album Shasha tu kat dier.. So never mind lah kan.. So dalam kol 1 kuar umah, amek keter Iena kt Kota Damansara tros lah ke Shah Alam dan kembali ke Kota Damansara.. Gegehkan kami.. Tapi tak per, org yang bawak keter.. Ader haku kesah?

Hah, uols.. smpai jer kota Damansara tros gi kedai roti utk beli makanan! Motif, harus! Lapar gak lah kan.. tapi tak der sgt nak makan nasi.. So haku bli lah roti jer.. Allah, haku luper nak bayar duit roti tadi kat Iena.. Matilah.. Tak per, sok haku bayar.. Hah uols.. Lepas beli roti tros lah ke umah Iena untuk melakukan tugasan..

Lepas makan roti and rehat2 sejukkan badan.. Tros haku mulakan sesi mentouchup muke Iena ni kan.. Well agak susah gak lah.. sebab Iena ader dark circle yang sgt jelas.. Tu lah, lain kali pakai Garnier roll on.. Boleh? Hah.. haku pun belasah jer lah touch up kan.. tapi uols nak tgk hasilnya yang tak seberapa itu? Nah.. Taddaaa...







Gambar yang kiri sebelum mekap.. togel lah kan.. ya ampun uols tgk sekitar mata dier.. Very the.. Tapi yang sebelah kanan tu plak gambar saper ntah haku pinjam jap.. ha ha ha.. Itu lah Iena uols lepas muker dier dikerja kan oleh haku.. hah, amek ko.. Saper suh haku touch up?

Gambar ni diperlukan sebelum Jumaat ok.. Tu yang pakai redah jer shoot, ngan tak der backdrop nyer.. Nasib umah Iena tu lawa die punyer dinding kan.. Belasahkan ajer.. Well overall, hari ni mmg best sebab dpt kenal ngan sepupu Iena yang very the masuk ngan kepala hotak kani yang muda remaja ni kan.. Siap makan kat mamak sesama, yang penting sepupu dier dah berfamily ok.. Tapi senang giler masuk ngan dorang.. Masa hantar haku balik, siap ajak gi karaoke sesama lagi.. Mm.. haku on sajer..

Well ngangkut menatang lighting bagai naik tadi paling payah ok.. Tapi nasib haku ni very the kudrat banyak hari ni walaupun pada asalnya haku suh Iena bawakkan naik bebarang sampai atas, tapi haku nak turun balik hantar Iena satu problem ok.. Lift kat umah ni very the lembab.. So haku gegehkan jua jiwa dan raga ni membawa, box berisi lighting, box yang berisi softbox lighting, box mekap, tiang menatang lighting tu sekali harung.. Well ader haku kesah? Janjihaku smpi umah dgn selamat tanpa ditimpa barang2 haku bawak td..


Umah tros tranfers gambar Iena tadi sbb td transfer dlm MP3 player.. Boleh, tak bawak pendrive kaedah nyer.. Well.. Nasib file tuh ader dlm mp3 itu.. Lepas transfer, tros browse gmbr2 Iena and haku tros terasa nak edit gambar Iena tadi.. Well edit sket2 jer.. adjust color ngan texture.. dan akhirnya..


Iena Ali

[Edit Using Photoshop CS4]

Inilah hasil lepas retouched guna Photoshop.. Uols leh edit cam ni? Kira oklah kan.. Jgn carut we ols ok.. Tapi ini lah Iena lepas di make over kan.. Tak cantek?! Uols banyak cantek ker? Matilah haku kena ludah lepas ni.. Mmm.. Ader haku kesah?

Oklah, haku pun rasa smpai sini jer buat hari ni.. Tapi tgk lah, kang mlm haku buat entry pasal citer angker lagi ker kan.. Ok lah, nak gi toilet.. tak tan sudah.. Zasss...

P/S: Terpampang muke Iena kat blog ni hari ni kan.. Imej sekadar ilustrasi ok.. Tak der kena mengena ngan publisiti atau pun eksploitasi melibatkan mana2 pihak ok.. Haku juga gembira sbb Streamyx tak slow dah!

Hantu Pocong? Shhh..

Shhh.. Padamkan lampu di kamar tidur uols.. Dan baca netry ini dengan penuh kusyuk.. Apa yang haku ceritakan ni jangan plak ader yg takut nak gi bilik air memalam ok.. Tapi aper yang haku nak ceritakan ni tak lah takut sangat.. Tapi.. Mmm.. Uols bacalah sendiri kan..

HANTU POCONG

Hantu pocong adalah hantu yang paling popular sekali selepas hantu pontianak dan langsuir. Boleh? Ada Anugerah Hantu Popular kah? Dari segi fizikal hantu pocong merupai jenazah yang telah dikafankan. Haiyoh.. Penah tgk tak uols? Hah, mcm tu lah rupa hantu pocong ni..

Kenapa nama dier hantu Pocong idak lah teman tahu.. Tapi uols.. Hantu pocong ni very the menjadi lagenda orang melayu sebab penampakan dier very the real.. Asal-asal usul hantu pocong ni adalah daripada atau kerana jenazah yang dikebumikan tak dibukak ikatan kepalanya.. Ramai gak yang penah terjumper.. Mintak sign autograph tak uols?

Habitat Hantu Pocong ni, tak berapa nak tepat sebab kat maner2 pun penah kiter dgr dier muncul.. Kt asrama lah, kat padang lah.. Haiyoh.. Adakah di bilik uols pun dier ada? Matilah.. Hah, cara dier bergerak plak dier melompat2.. Wah.. Sebab apa, kaki die diikat kan kaedahnyer.. pastu ader plak citer mengatakan hantu ni ader bunyi2an.. Kater org macam budak merengek.. Haiyoh.. Tutup telinga uols..

Ok.. Jom kiter baca contoh kisah antu pocong..


KISAH 1

Dulu kawan haku penah dok asrama, then.. Ada satu malam tuh, masa dier nak gi toilet cuci baju, terserempaklah dier ngan Hantu Pocong ni kat tangga.. Motif? Aper dier Buat??

Kawan haku ni tak takut nyer org.. So dier buat bodoh jer lah.. Hantu Pocong tu, gerak2 dgr citer nyer.. Matilah.. Kwn haku kater, ader kwn dier plak penah jumper gak.. Siap suh bukak ikatan atas kepala dier.. Haiyoh.. Larikkk..

KISAH 2

Kawan haku yang lain plak penah citer... Dier gi perkhemahan... Lepas tu, masa dier tgh berjaga untuk awasi kawasan perkhemahan.. Dier ngan abg sedara dier.. Nampak hantu pocong.. Ngah lompat ok.. yg penting dier kater tinggi... Motif.. Benarkah?

KISAH 3

Ini berlaku kat kampung halaman haku di Kg Batu Melintang, Tapah Perak. Hah uols.. Ada jiran opah haku, malam tu dier terjaga sebab dgr mcm org bancuh coffee (Old Town coffee kah?)! Lepas tu dier tgk sebelah bini dier ngah tdo... Pastu dier bangkit tros gi dapur.. Lepas tu uols.. haiyoh meremang ok bulu roma haku.. lepas tu, dier tgk lembaga lari kuar ikut tingkap.. Matilah.. Tros dier tgk kt tingkap tu, dier tgk luar.. Sekali uols.. Bawah pokok ader hantu pocong tgh dok posing ngan kain kafan dier kan.. Tros dier amek parang lalu dier kuar.. pocong tu laari, sampai tgh padang.. HILANG.. Motif?

KISAH 4

Still kat kamping haku gak.. Ni bapak haku citer.. Ader satu malam, maser siang nyer ader org baru lepas meninggal.. N then.. Bapak haku tengah on the way nak balik umah setelah selesai merewang2.. Skali dgr ada pompuan menjerit... Wah.. Kelass.. Pastu, kedengaran org jerit2.. tangkap!! tangkap!! tros bapak haku mengejar kaedahnyer kan.. Kejar aper uols? Kejar pocong ler.. Hah, bapak akhirnya org kg dpt tangkap.. Rupanya ORANG ok! Motif.. Dier menakut2 kan org kampung kaedahnyer.. Tak der keje ker?


Hah uols.. Seram tak citer haku? Ape? Tidak? Ader haku kesah? Cuber uols bayang kan tetiba masa tdo, celik2 mata tgh malam, depan uols berbungkus putih..!! Larikkk...

Tuesday, February 10, 2009

Yezzaa.. Berwajah Baru Lagi !!

Cayalah!! Akhirnya haku dapat juga edit layout blog ni jadi 3 coloum! Well.. Edit sendiri ok.. Font pun tukar sendiri.. Awwwahhh... So, macam maner uols rasa? Ok tak? Well.. Haku rasa ok sket lah banding sebelum ni.. Dah tak sempit sangat dah.. Hah, header kt atas tuh pun dah kuar balik.. Ntah naper ntah hari tu, tak kuar plak header kt atas tuh..

Well Hari ni tak banyak nak citer sebab very the tak sehat ok.. Semalam Selesema, hari ni diserang demam plak.. Maner Hani ni? Jururawat level.. Wahh.. Tak per hari ni dah makan ubat, so semoga esok sihat lah hendaknyer.. Mudah-mudahan.. Nasib sok keje petang.. kalau larat haku pegi, kalau tak haku MC.. Serius, tak larat uols.. Ok lah.. Mahu rehat smbil meraikan blog yang berwajah baru ini..

Daaa..

P/s: Rindu kt seseorang, tapi tak tahu saper.. Boleh..?

Monday, February 9, 2009

Wah.. Akhirnya..

Hah, uols, tak sangka entry tupai haku ada kesinambungan. tapi bukan di blog haku.. Di blog yang menyorok tapi tak pandai nak nyorok..


Motif pembaca Nakula's Zone? Ade haku kesah?


Itu gunanya satu URL jer guna, tak yah tukar2, tukar macam maner pun, tetap boleh jejak.. Utk pengetahuan ko.. Bukan haku cr yer.. Tapi terjumpa (walaupun dalam hati mmg nak cari, giler tak hayat haku?) !! Ader haku kesah.. Tanpa membuang masa..




Haku dah pulangkan harta benda ko kt NISA! (Pasal benda ni nak maki2 haku.. So Childish!)


Pasal haku tinggi diri..? (Ader ker? Sah2 ko tak suker haku lebih dari ko..)


Pasal haku kata ko dok umah batu bodoh, haku dok umah papan pandai..! (Fitnah! kat saper haku kuar kan statement? Bagi tahu haku! Kalau org yg kater haku kuarkan statement tu terasa nak kena terajang mulut tuh, silakan kehadapan! If u want my slap, u can ask from me, Cik Malathi i want ur slap, I will give.. Very the cikgu matematik haku dulu.. Sebab cikgu ni lah haku A matematik PMR..)


Pasal ko kater haku ada degree tapi ada jugak kebodohannyer.. ( Sila cerminkan diri anda..)




Kesimpulan = Ape haku buat kat ko, sampai nak review bagai2 pasal haku kt blog? Tak leh SMS ke Tepon tros?



Hipotesis = Tak tahu lah aper yang tak puas hati, smpi haku bercerita pasal ITM ko nak sentapan rohani.. Pasal org nyanyi lagu Butterfly pun nak kait-kait kan ngan haku.. So skang haku puas, sbb ko pun dah Ku Akui (Dewi Sandra) yg ko tulis pasal haku.. So kalau still tak puas hati, sila SMS haku.. Dah buang no tepon haku, mintak kt Kerol..


P/s: Ha uols.. So diharap.. Apa yang terjadi ni, tak yah lah uols sebok2 kan lagi.. sbb sumer dah clear..


Hanyut kiambang ke Tanjung Arang,
Riang bermain Si Ikan Kelah,
Benarlah seperti dikata orang,
Berani kerana benar takut kerana salah..


Hello.. BM 1A ok!!
"Jgn carut nanti dosa.." kata Acap..



Tribute to Pelakon-Pelakon Lama..

Tut.. tut.. Haku terus capai tepon, tgk ader msg..



A: Hey Melisa Maureen, i dah sampai umah Ok..
Haku; Motif? U g umah Sazzy Falak ke?
A: Harlah.. U x pg umah Vanidah Imran?
Haku; Buat ape? Tp jap lg kot! I kt umah Lily Patra ni..
A: Nak wat pe umah Lily Patra? Baik pg umah Sherly Merlis.
Haku; Td i dah singgah umah die dah! Pg td g pinjam bj warna bijik remia kat umah Connie! U x g umah Ainina Ahmab B ke?
A; I tgh tgk citer suami, isteri dan dot dot dot.. Lakonan Lidiawati.. I suka ok Lidiawati ni very de cantik.
Haku; Har, tp xleh lawan watak Seri bayu lakonan Ida Nerina mahupun watak hantu Ziela Jalil dan Sheila Lama!
A; Tp i suka Seri bayu ok! Cite ni nk Erna masih kecik.. Nk jd lelaki.. U buat lah entry Ziela Jalil dan Sheila Lama..
Haku; Erna nak jadi anak dorang kan! Tp x lej lawan Delimawati dan juga Linda Helmi!
A; Har. Nama nak Amir.. Nak pg Sunway Lagoon, I ingat Mimaland td.. U suka Miskiah Busari kan?
Haku; I lg suka Farisha Irwayu. Cantik ok dier..
A; Tak der maknenyer.. Gigi dia panjang..


Motif? Uols perasan tak ader nama pelakon2 kat atas tu? Tak? Motif tak..? Yang haku highlight tu lah.. Well itu la sebahagian nama pelakon yang pernah dan masih menggegarkan persada seni tanah air.. Uols kenal tak dorang neh? Apa tak kenal? Tu lah korang, kecik2 dulu sebuk tgk citer power Rangers lah, Sailoormoon lah.. Uols nak kenal tak dgn pelakon-pelakon lama neh?? ok jom kenal..

Well uols.. Haku try cari gambar pelakon2 lama ni, tapi nan ado kt google.. So, haku imbau jer lah balik, maner satu dorang2 ni..


LILY PATRA = Dulu penah belakon citer apa ntah? Dier mcm putih2 sket.. Kalau tak salah haku dier jadi watak perempuan yang ada band kot..

SHERLY MERLIS = Rasa nyer uols tahu kot. Dulu penah couple ngan Rusdi Ramli.

CONNIE = Nama betul Norlida Ahmad. Dulu penah belakon jadi Polis dalam citer Awang Spanar.. Ngan Mr Os dan Salleh Yaakob.

AININA AHMAD B = Selalu jer kuar muka dier kat citer Spektra. Ingat tak? Anak allahyarham Ahmad B.

LIDIAWATI = Popular lah dier ni.. Belakon dalam citer Suami Isteri dan Dot DOt Dot..

IDA NERINA = Tak yah lah citer. Skang pun blakon lagi. Makin Muda plak..

ZIELA JALIL = Ala tak kan tak kenal. Dulu penah belakon citer hantu jadi Pontianak kot.. Makan Daging mentah tuh.. Pastu belakang dier kena pacak paku.

SHEILA LAMA = Ni pun penah pegang watak hantu dalam citer Main-Main Hantu. Belakon sekali ngan Hamid Gurkha dan Nancy Foo. Penah buat album ngan kmpulan HUDA.

ERNA = Fav haku smpi skang. Dulu blakon jadi Bet dalam Mat Despatch. Skang jd penyanyi.

DELIMAWATI = Lakonan dier paling letop adalah sebagai Cik Kiah dalam Rombongan Cik Kiah Ke Sukan Komanwel. Very the citer ni..

LINDA HELMI = Watak tegar citer spektra. Ader tahi lalat kat ngan idung dier. Skang watak Linda Helmi dipegang oleh Hairie.!

MISKIAH = Haku pun lupa citer apa dier belakon. Kalau tak silap citer Bila Guruh Bergempita kot.

FARISHA IRWAYU = Paling haku ingat belakon citer Ros Anita. Slalu kuar slot Spektra jugak.. Skang jarang kuar kot.. Tapi dier cantek ok..

Nama Melisa Maureen, Sazzy Falak, Vanidah Imran tu.. Korang pun kenal kan..


Apa yang boleh disimpulkan di sini, pelakon-pelakon ni lah dulu yang pernah letopkn kaca televisyen. Sampai skang haku ingat ok. Dan sampai skang jadi bahan bualan dan kadangkala pinjam nama dorang panggil kawan-kawan haku.. Boleh..??

So, kalau uols jumper gmbr ke info pasal dorang ni.. Boleh lah kongsi sama-sama yer..


P/s: Ada saper2 nak letak namer anak dier Delimawati atau Lily Patra?

Nantikan pula entry pasal penyanyi-penyanyi lama di kemudian hari.

Friday, February 6, 2009

Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua!

Hah amek ko! Inilah tupai..

Motif? Tetiba peribahasa? Well itu lah yang dapat disimpulkan di sini uols.. Sebelum tu, jap, haku nak nak buat coffee n cuci muka.. Ok uols, skang haku dah bersedia.. Jap, haku nak pasang aromaterapi.. Gitu.. Haruslah nak citer ngan uols citer letop kena lah dengan nada kekwat..!! Tak gituh? Ader korang kesah? tak kan.. Ok kalau tak jom kiter start siaran.. Jap i nak nyanyi jap..

Suriram ram ram suriram. Suriram yang manis.. [sambil pose main2 air kt tepi kolam..!] Hey naper haku suker sgt ni uols? Hah, seperti tajuk tu lah kan.. Mmm.. kalau dah kepala hotak haku ni very the cekap aper jer haku boleh cungkil kan.. Har!! Selama ni haku cari kan.. Akhirnya jumper jugak!!

Uols ingat tak ader satu entry haku yang haku cakap ader kawan baik haku sendiri memaki hamun haku di blog bodoh nyer itu? Ade tak? Uols ketinggalan.. Tu lah, org suh baca blog haku, korang sebuk nak tahu gosip2 kt blog2 lain.. Matilah ada nilai2 paksaan! Hah kan ader sorang umat manusia makhluk tuhan ni, nak maki2 haku kat blog dier kan.. Pastu bier haku SMS tanya kat dier, katernyer tak tuju kat haku.. Motif? Org bodoh cam dier jer yg tak reti nilai kan..? Pastu tros tutup blog ni.. Matilah.. Melepaslah peminat2 dier nak baca entry2 dier yg tak seberapa tu kan.. Well.. KALAU KO TAK TUJU KAT HAKU, APESAL NAK TUTUP BLOG BAGAI?? Takut lah tuh [Bunyikan seperti tagline Saida AF6- Ok lah tuh!] !! Yang tak tahan ni, siap delete kiter kt senarai My Space dier lagi.. Motif? Tak cukup dgn tu, siap anta SMS slamat tinggal kat geng2 comolot dier.. Dey tambi.. Ingat lu Ramlah Ram? Slamat Jalan Romeo? Tapi ader haku kesah??

Hah klimaks citer malam ni adalah.. Dier tak tutup blog dier ok.. Tapi dier tukar URL.. Motif? Ingat haku ni aper wahai makhluk? Akhirnya uols.. Haku dapat jugak menjejaki blog dier yang telah ditukarkan URL nya itu.. Motif? Motif nyer.. Mmg haku Cameron Diaz dalam Charlie's Angel.. So haku pun baca lah balik entry2 dier yg baru.. Wah.. Nasib tak de sebut2 namer haku dah kan.. MMm.. layak ker nak bersaing ngan haku.. wahh nada kekwat ni.. Ok uols.. Berikan tepukan paling gemuruh buat Nakula's Zone, bukan sahaja bijak berkata2 malah boleh jadi penjejak puaka!! [Sambil buat Lambaian Miss World! Gilleerrrr!!]



Adakah ini Crown yang dipatahkan oleh Zawarah Nur?




Uols nak tahu ker URL blog dier?? Hah takleh publish kat sini nanti blog dier akan menjadi tumpuan.. Buang masa jer uols singgah blog2 cam tuh.. Aper nak tahu jugak..? Hah contact haku secara terus.. Haku boleh bagi direct URL lagi ok..

Well smpai di situ sahaja Hikayat Puteri Gunung Ledang kita kali ini.. Si Fairuz Selamat ni hah, suh teman dier.. Ader hantu katernyer dlm bilik dier.. Penakut rupanya.. So, jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri..



Haiyoh apakah ini? Matilah Pocong!!

Wednesday, February 4, 2009

Ketua Syaitan Menangis Kerana Medina? Saper Miss Beauty?

Haiyoh panas uols? Matilah tajuk hari ni kan.. Well macam tu lah yang terjadi hari ni ok.. Tak semua tahu cerita ni melainkan beberapa yang manusia yang begitu alert dgn keadaan sekeliling.. Har!! So nak dijadikan citer ngah sembang2 kt ofis tetiba.. Fifi.. "Hey KS nangis ok" Motif nangis? "Eh tak lah u, dier lap muker dier lah" Haku kater plak.. " Ye.. Tadi air mata dier menitik.." Kata Fifi lagi..

Pastu haku pun siasat.. Hah, ternyata betul ok.. Sebab Wan Noor pun nampak.. Haku tak buat fitnah ok.. Well ada haku kesah ker dier nak nangis ker O'cry ker.. Tapi perkara ini perlu disiasat.. Terus telefon haku capai lalu hantar msg kat Pedet..>> Tepon haku kejap<< Lalu Pedet dgn senang lenangnyer tros kol haku kerana hari ni dier boleh tepo suka hati nenek dier sebab free ok.. Sebabnyer hari ni hari jadi dier.. Motif sgt kan.. Tak sabar haku nak tgu besday haku.. Hah, sambung citer.. Lepas haku jawab kol Pedet tros haku kabarkan kisah O'cry KS!

"Hah, citer gempar uol..!" Kata haku. "Hah, mendanyer.." Jawab Pedet dgn nada ala2 Amelina nyanyi lagu Asyik! Boleh? "Ketua Syaitan nangis ok.." Haku kater.. "Hah, nangis? Motif?" Kater Pedet dgn nada ala2 terkejut..!! "Napa dier nagis?" tny Pedet Lagi.. "Dier nangis sebab dier kesal sebab gantung Medina dari bekerja selama seminggu!" Kondifen kan haku.. "Biar betul pasal Medina?" pedet ragu2.. " Of cos lah, kan Medina wanita paling cantik kat muke bumi ni.." Jelas haku.. "Panggil Medina!" Terus Pedet serahkan HP die kpd Medina.. "Hey Medina, KS nangis ok.." kate haku.. "Hah dier nangis? Kenapa?" Tny Medina pula.. "Pasal u lah!" kater haku.. "Motif pasal i?" Kate Medina "Haruslah u lagenda wanita terulung kat Malaya ni.." Jawab haku.. "Sial kau!!" kater Medina..

Ok uols.. Kita tiba pada ruangan siapa itu Ketua Syaitan? Hah siapa ketua syaitan itu uols? Well Ketua Syaitan itu dibeeri nama secara tidak sengaja.. Ini semua angkara Fifi yang tiba2 berstatement "sudah, i nak balik kepala i pening tgk Ketua Syaitan tu.." boleh? Well.. Actually dier ni kepala kt tempat keje haku.. Dier ni agak kekwat sket.. Boleh dikaterkan agak kejam lah gak kan.. Tapi soal kerja mmg komited.. Tak tahu lah itu sumer ecing2 jer ker betul2.. Well ader haku kesah? Tapi byk jer lack haku tgk biler dier manage company.. Paling ketara biler peristiwa Medina di gantung dari kerja kerana kesalahannya yang tak seberapa.. Tapi sesuai gak muker Medina sebab terlallu konfiden sgt.. Well ader haku kesah?

Ok gi lah terjun lombong kalau korang tak paham citer dia atas.. Tapi lebih baik korang baca dan buat2 paham! Matilah ada unsur paksaan di situ kan..

Saper plak Miss Beauty ni uols.. hah, sebenarnyer.. Haku pun tak kenal.. Boleh? Haku dengar cerita dari Fifi tadi.. Nak tahu siapa Miss Beauty tu? Miss Beauty tu adalah seorang pondan yang berangan yang muka dier macam kuda [seperti apa yang diberitahu oleh Fifi].. Benarkah uols? Siap dah tersenarai dlam Google kaedahnyer.. Motif.. Haku try cr tak jumper pun.. Hah yang penting Miss Beauty ni kuat nganjeng org, lagi2 biler dier kena tenung oleh org lain.. Matilah, itu pantang Miss beauty oK! Pernah satu hari ketika berjalan di Pasaraya Warta, Miss Beauty telah ditenung oleh Mat rempit.. Lalu, Miss beauty telah menganjing.. "Apa pandang2? Cantik ke nak pandang2?" Ape lagi, Mat Rempit tu tros menerjah Miss Beauty lalu, menghentak Miss Beauty habis2an.. Motif? Matikah Miss Beauty? Tidak ok.. Dier cuma cedera.. Sampai dier tak boleh berjalan.. Sesuai! bak kate Fifi semua budak kt Kolej UKM tu jerit2 kat dier time tu.. "Pondan jalan macam nenek kebayan..!" Motif.. Sial sgt mulut2 org.. Bukan nak tolong.. Tapi sesuai lagi muka Miss Beauty.. Uols jgn jadi macam Miss Beauty ok.. Nanti buruk padahnyer..

Oklah uols.. Itu jer citer serta bahan umpatan kita hari ni.. Semoga segala umpatan kita di sini habis kat sini je lah uols.. Tak baik ok! Semoga dosa kita diampuni tuhan.. Ok seperti biasa jgn lupa entry lepas ni.. Apa lagi kalau bukan Spa Q musim kedua episod yang ke 31 plak.. Tak sabar tgu 17hb neh! tak sabar naper? Adelah..! uols kena stay tune ok.. Daaaa...

Spa Q 2 : Episode 30

video

Well ini episode 30, take time ok nak load video nih.. Haiyoh Sheila (Kenchana Devi) tu macam Som ok..

Happy Birthday Pedet - 24th Year!

Happy Birthday "PEDET Love U all"





Hah uols dah lamer tak der org birthday kan.. so hari ni haku ader nak uar2kan birthday seorang manusia.. Namer nyer Mohd yusfadly aKa Pedet.. Hah uols dier dah tua pun.. Tahun ni merupakan tahun yang ke 24 dier idup di muka bumi ni.. So, mari semua nyanyikan lagu Selamat Ulang Tahun buat Pedet yang makin jelita ini..
P/s: Nah amek kau kek Warna Pink!

Tuesday, February 3, 2009

Artis Majalah.. Bongkak..

Motif? Tetiba nak artis majalah.. matilah kan.. Sebenarnyer itu terms lama yang dah tak berapa nak dipakai skang ni kan.. Yelah skang ni kan dah ada term2 baru utk artis.. Artis Mee Segera lah, Artis Berangan lah.. Tapi.. Aper2 jer lah uols.. Ada aku kisah? Hah, balik balik citer pasal artis majalah.. Artis majalah ni boleh didefinasikan dengan artis yang muker dier asyik terpampang kat majalah, tapi aktiviti seni dier tak kira lah nyanyian ker, lakonan ker, aper ker nan ado! sbenarnyer term lama ni dah lama tak dengar tapi masa Emon sebut dalam keter barulah terpikir balik yang term tu pernah wujud.. Tapi uols.. kalau di tengok kan skang ni, ader gak segelintir artis yang masih boleh diklasifikasikan sebagai artis majalah.. Tapi tak banyak kot.. Apa yang mengejutkan, lagak artis majalah ni lah yang paling letop dan maha bongkak.. wah.. Sorry to say uols.. Belakon setakat jadi tukang pegang lampu, tapi sifat kemain lagi kan.. Ermm.. tapi ader haku kesah.. Hah uols.. Ader sesaper yang berani senaraikan nama artis majalah di ruangan komen haku?


Hah uols.. Lagi satu nak citer.. Pasal perkataan juga.. Tahu aper maksud bongkak? Bongkak kalau bahasa kasar nyer sombong. Tapi bongkak ni boleh dikatakan seperti berlagak. Lebih keji dari kekwat. Matilah kan.. hah uols.. Bukan apa uols, skang ni kemain ramai lagi manusia-manusia bongkak yang ada sekeliling kita. Hah cukuplah kalau kiter gi berjalan kat Shopping Complex.. Wah.. berjalan neh very the bongkak dagu kan.. Kalau cantek nak bongkak tak pe lah, sbb haku cantek kan so buku bertemu ruas lah kaedah nyer kan.. Tapi yang muker macam laharina ni pun nak bongkak jugak?? Aper kes?? Pastu paling haku menyampah sampai rasa nak sepak muka org yang bongkak ni pakai selipar jamban biler kiter masuk butik2 yang ada nama.. Sekali PROMOTER, ulang suara, PROMOTER nak bersifat bongkak kan.. Wah.. ingat ko keje kat COACH, TOPMAN, XIXILI, dan lain-lain butik berjenama lain (sekadar menyebut beberapa nama sebagai contoh) kt gedung-gedung mewah, ko boleh bongkak? Bukan semua ok.. (Saper makan cili rasa pedasnya ok) Tapi yang penah layan customer macam nak tak nak (macam haku tak der duit plak kan) tu.. Haiyoh, kat tempt keje korang banyak cermin kan.. Hah, hari2 tengok muker hang kat cermin tu ok..Nak haku ajar cara layan orang yang bagi ko duit ker? Tak perlukan? Bukan nak hina but nak ingatkan.. Jangan nak serang kater haku menghina uols, sebab haku pun penah bergelar PROMOTER..! Dati pun penah jadi promoter kasut bersama-sama Unty Marie! Matilah...


Well uols.. Itu jer lah buat hari ni.. Haku tinggal kan uols dengan sebuah video clip daripada North.. lagu I Wonder (Aku Cinta Padamu versi English..) Best!




Dan amek ni gambar DATO' CT buat uols ( Khas Buat Fairuz Selamat )





Spa Q 2 Episod 29 - Jom Tengok..

video

So uols tak yah susah nak daftar utk tgk Spa Q 2 lagi kan.. Mudah kan? So kalau nak tgk berulang kali.. Visit jer Nakula Zone ok!!