Monday, December 29, 2008

Di Taman Teman Update


Haiyoh uols.. Tetiba gambor Dato' Siti kaedahnyer kan.. hah uols.. Utk pengetahuan uols.. Siti dah kuar album baru.. But haku tak beli lagi so kat sini haku share lirik lagu Di Taman Teman jer lah dulu uols...

Lirik Lagu Di Taman Teman - Siti Nurhaliza

Tulus berkembang suci bunga
Harum cinta kuntum syurga
Burung berbisik tanpa dusta
Merisik manja asyik fana

Dikala malam tidurkan senja
Bintang menjahit baju lena
Sehingga fajar hingga purnama
Kau masih setia

Danau terbentang sejujurnya
Tenang jiwa hilang lara
Saat ku jejaki taman bunga
Benar indah amat indah

Dikala luka terlalu dalam
Sungguhpun masih tak terpadam
Hingga terkadang aku berdendam
Kau tetap setia

Walau jauh berlari
Walau jenuh ku mencari
Tetap sungguh kau kemari
Tanpa jemu dan benci

Biar ku telan tangismu
Biar ku simpan resahmu
Meski kau bukan milikku
Teguhkan dihatiku

Percayalah.. Kau Inderaloka..
Kan ku susuri
Bahagia mu teman di taman ini..


Friday, December 26, 2008

Bersiaran lagi kiter uols..

hah uols.. Hari ni hari yang agak ok bagi haku walaupun hari ni agak busy di ofis! Penat ok.. So tak bayak crita di tempat keje melainkan, haku and bonda asek berpikir bagaimana kehidupan kami di perantauan nanti.. Wahh blom aper2 dah brangan kan.. What ever darling.. Ngan angan 2 tu lah yang akan buat uols semangat ok..

Ok.. balik2 dr keje, tros on laptop dan tgk spa q.. Sperti biasa.. Kali ni sambil basuh baju.. Wangi ok softlan deo yang warna kuning tuh.. Wah.. Boleh selingan.. Lepas slesai spa q dan basuh baju.. tros jer dok dpn laptop ni.. Dan survey university maner yang boleh haku sambung Master haku nanti.. cari nyer cari, haku jumper satu Uni yang agak catchy [ingat lagu??] yang berjaya menarik perhatian haku kan.. Namer uni tu Academy of Art University.. Hah nak tahu pasal uni, click jer kat nama University tadi atau pun sini.. Yang penting di San Francisco yer uols.. Tapi web dier agak lembab jugak lah kan.. So, haku dah isi borang enquiry, so tgu dorang email atau contact haku jer lah lagi kan.. Uols tahu kenapa haku gigih tebal muka isi borang tuh? Sbb nyer lagi 8 hari sahaja ok tgl sebelum haku submit borang TPM haku tuh.. Matilah haku kan.. Isi borang pun baru 80%, salinan dokumen sumer2 tuh lom lagi photostat.. Bye.. Hari selasa haku sattle sumer.. Kebetulan haku cuti.. So uols doa2 kan lah yer segala urusan haku nanti lancar sentiasa ok.. Insyaallah...

Well haku ngah sibuk menjelang 3 hari bualan ni.. Lantak pi lah New Year ker menda ka.. Janji sumer urusan haku selesai 3 hari bulan ni.. Tapi uols.. Mmg haku harap sgt haku dpt sambung Master ni.. Haku pikir inilah jalan terbaik haku nak ubah kehidupan haku ni.. Uols biler lagi nak blaja tinggi2.. aper? biler dah ader anak dua? Gillerrr? (gaya Ifa Raziah)..! Ok lah uols.. Haku nak tros mensurvey ni.. Slamat bersiaran di hari lain.. da.. Zassss...

Wednesday, December 24, 2008

Semalaman yang tidak menentu..

Hey uols.. Slamat bersiaran... Tahu tak, di kala ini, haku dah seharian tak tdo ok.. Dr malam td.. Haku pun tak tahu kenapa.. Tp haku rasa sebab TPM tu lah.. Wah.. Penat haku berpikir panjang selama seharian ni, tny pendapat semua org cam ner.. Harus haku apply atau tidak.. So, haku dah pikir masak2 haku hakan apply.. Dpt atau tak blakang kire.. Tapi i yakin i dapat ok uols.. Matilah over yakin kan..

What eva.. Insyaallah ader rezeki aderlah.. Kalau tak nganga jer lah kan.. Tp kalau boleh haku nak sambung kt luar.. Tapi haku ni very the kuat brangan kan.. sepanjang hari ni haku asek pikir and brangan macam maner haku nak buat persedian awal utk mengajar ni.. Well, kalau uols nak tahu.. Atas moto ngan Pedet td pun haku siap berdialog Teaching Mock Up lagi uols.. Wah gitu.. Hah, haku naik moto? Yes.. Naik moto balik keje tros ke OU.. Habis gak 100 hengget harta haku kan.. But tak per lah.. Lamer tak bli2 brg.. Haku bli sabun cuci kain, softlan, ubat n bros gigi, n tak lupa mandian Lifebuoy.. Kat dalam bilik air tuh dah nak abis.. So haku bli buat ready..

Balik dr OU tak tahu buat aper.. Terus on laptop pastu tgk Spa Q! well ok lah jalan citer dier kan.. Tapi nak nunggu sampai ke sudah tu lah jenuh tu.. Tapi tak per... Nanti kan ader Dato' Siti.. Well.. ni tengah browse2 maner2 university oversea yang tawar course photography.. So far, kat London mmg banyak ok.. Tp internet kat teratak haku ni cam agak laha kan.. Matilah tak load2 page nyer.. Sial! Tapi tak per haku ngah cuber lagi ni sambil dengar Bila Rindu Ke Sebut Namamu Fatin AF5 nyanyi.. Suker ok suara dier.. Jap uols.. Haku nak survey2 university yang lain yang ader course andvance fashion photo.. Slamat bersiaran pd esok hari..

P/s: Hah uols.. sesaper yang berminat nak blaja basic photo atau pun peringkat pertengahan leh contact haku.. Jgn risau.. Haku ader qualification in photography, Bachelor Degree lagi ok.. So, sesaper nak blaja tu leh contact haku yer... Haku nak tgk braper ramai yang minat.. So nanti leh haku buat silibus pembelajaran nyer yer..

Tuesday, December 23, 2008

Permohonan TPM sudah kuar..

Haiyoh, hari ni haku bangun pukul 3 petang yer uols.. Itupun lepas msg dr Bonda mengacau tido haku.. Bonda anta msg yang borang TPM dah kuar.. Uols tahu tak TPM tu menda? Tenaga Pengajar Muda yer uols.. Wahh.. Lecturer kah i tak lama lagi? Mungkin ya mungkin tidak.. Sebaba aper uols.. Haku menghadapi dilema lah pulak kan.. Sama ada nak keje dulu or nak apply buat Masters ni kan.. Mmm.. Sukar sukar.. Tapi lepas haku pk bebetul semasa haku kuar shopping tadi.. At last.. Haku amek keputusan utk... Apply TPM.. Makner nyer kalau haku berjaya permohonan ni haku akan sambung Master plak.. Dan kali ni haku akan ke oversea lah uols utk sambung pun.. Tak mahu dah kt sini.. Nak rasa belajar kt negara orang...

Tadi masa haku ke Sg Wang and Pavillion, kepala hotak haku asik pikir jer pasal TPM ni.. Nak sambung maner agaknyer.. Dalam kepala hotak haku cuma ader satu negara sajer.. KOREA! Motif Korea kan.. Tapi not bad kalau kt sana kan.. Tapi haku rasa Paris pun ok gak.. Memandangkan haku ader basic French Language.. So tak senang haku sambung French lesson yang penah haku blaja maser Degree dulu.. Som pun kater not bad kalau ke Europe.. Cantek muker dier.. Dapat tgk culture lain katernyer.. Wah.. Yg haku pikir skang makan.. Mau lah 20 hengget sehari duit makan haku kot.. Tapi French best ok uols.. Fashion photography dier meletop pop pop.. Tak per.. haku apply dulu.. dapat tak dpt tu blakang kire.. Tapi fiarasat haku mengatakan dapat.. Uols doa2kan lah yer..

Ok berbalik citer hari ni, tak byk aktiviti yang haku buat hari ni kecuali berjalan di Sg wang.. Tempat fav haku.. Tp tak bli haper pun.. Sbb tak tahu nak bli aper sbenarnyer.. Blk jer td dr Sg Wang tros pring borang TPM, sok nak isi.. Ok lah uols.. cukup sampai disini pertemuan kiter hari ni.. Haku nak tgk Spa Q ni.. Da...

Monday, December 22, 2008

Insyallah.. Sebelum Hujan..

Heyyyy yeahhh.. Lidah ku kelu dan minda ku membeku.. Semangat hilang entah kemana.. Awwwahhh tetiba plak lagu Stacy ni haku lalakkan.. Dah Kenapa.. ?? Entah lah uols.. semalam tgk Stacy nyanyi masa separuh akhir.. Terus bangun2 pagi melalak lagu ni kan.. Motif.. Pastu maser nak siap nak gi keje tadi plak tetiba kuar lagu Anis Suraya Cinta Tersimpul Rari kan.. Mmm.. aper lagi dr dalam bilik air sampai ke tempat keje nak mengalun lagu ni jer kan.. Matilah..

Mm.. actually baru balik dr Dataran Merdeka lepak ngan Emon, Dati dan Linda (bukan nama sebenar).. Letops gak manusia2 durjana yang ader kat Dataran itew.. Wah, aper lagi terus belakon2 rempit lah kami kan.. Agak best jugaklah kan lepak kt Dataran sekali-sekala..! Lepas lepak situ tros ke Kg Baru menikmati juadah santapan malam.. Haku td makan nasik kerabu.. yang penting Emon tak makan kan nasik kerabu, tak pandai makan katernyer.. Motif? Bukak mulut suap nasik tu telan lah.. Aper susah... Namer kedai tu Suraya Tomyam kaedahnye.. Ape lagi kedai tu lah jadi tempat bermusyarawah kami kan.. Gelak2 mcm kat kedai sendiri kan.. Ini sumer pasal Mak Cik Norlia.. Pack Chicken Wings 4, 4, 4... letop ok mak cik tuh..

Hah uols.. Haku tak der lagu lah nak upload.. Dalam simpanan haku ader lagu Gagap si stacy yg baru tuh ngan lagu yang haku suker, tapi lagu lama.. A Shoulder to cry on.. Tommy Page nyanyi.. Nak ker? Nak sok2 haku upload kat sini..

Haiyoh best ok baru lepas mandi ni, mandian Lifebuoy laha ni, mmg best ok.. Letops bau nak tahan kan.. very the segar haku skang semenjak pakai shower cream ni.. Hah uols sok haku nak gi shopping, tapi tak tahu nak ke maner.. Ke midvalley ke, ke sg wang ker.. Tengiok lah macam maner kan.. Tu pun kalau gaji dah keluar uols.. Kalau kuar malam haku nganga jer lah kan.. Tp dah lama giler tak gi jenjalan.. Maklumlah uols.. Skang ni masa terhad.. So sesapa yang nak ajak haku kuar sok, di persilakan ok.. Haku bosan gak kalau asyik kuar sensorang walaupun itu habit haku.. Shopping suker sorang2 aman sket sunia haku tak der yang kena tunggu haku pilih2 barang.. Kalau tak, asyik nak bising haku pilih barang lambat.. Of cos lah kan.. Kalau tak pilih tak tgk2 bukan shopping lah namernyer..

Lama gak tak karaoke ni.. padahal baru minggu lepas gi melalak.. Tp takper.. haku nyanyi dalam bilik air dah cukup ok.. ha ha ha.. Ok lah uols.. bertemu kita lagi di lain siaran ok.. Da...

Sunday, December 21, 2008

Hari yang penat..

Motif tajuk entry macam orang mati laki.. Haiyoh.. Hah uols.. Serius shit hari ni mmg penat ok.. Tak larat nak masuk pagi sok.. Hamput lah ngan Pedet yang nak masuk pagi sok.. Tak per we ols dah kaya.. Gituh statement.. Sial ok Som.. Tadi, pasang seterika pukul 3 ptg pastu dibiarkannya terpasang.. Sampailah kol 9 sengah baru dier perasan.. Mujur umah dier tak terbakor.. Kalau tak naya dier anak beranak masuk paper pagi sok.. Seorang lelaki rentung kerana kecuaian sendiri.. mahu kah kamu rentung seperti Som? Tidak bukan..

Mmm aper lagi we ols nak tulis kan.. Mm.. actualy penat giler neh.. Tapi dah dua hari ak updates,, nanti peminat haku ni complaint kater i asik cik cur jer tak reti nak updates.. Haiyoh matilah menuduh i tanpa sebab musabab.. Mmm.. Korang pun nak ke dengar citer i yang tak seberapa ni kan.. Gituh.. Hah yang penting uols.. Balik keje tadi tgk Cerekarama.. Persoalan tetiba muncul di benak hati.. Adakah begini ending citer melayu..? matilah statement kan.. Ye lah.. Tengah ala2 nak bahagia tu, mesti ader babak terbunuh kan.. Tapi what eva lah uols.. Haku tengok jer.. Dan sentiasa menyokong industri seni tanah air..

Hah uols, macam maner lagu yang haku upload kat sini, berduyun tak uols menyerang blog ini lagi untuk download.. Haku tgk kt stat, lagu Rawan tu ramai gak yang download.. Best ok lagu ni.. Haku ingat haku sorang jer yang brangan biler lagu ni.. Som and Emon pun ala2 melayang2 ke awan biler dengar lagu ni.. Mmm.. best ok lagu ni.. Rupernyer, punca lagu ni best aper tahu uols? Lagu ni Hazami yang buat ok.. patutlah taste2 i kan.. Dah dekat nak hafal full song sebab ari2 sengar.. Biler Azharina nak kuar album baru ni? Suara nak Mariah Carey kan.. I suker sangat ok...

hamput lah aper orang nak kater kat haku.. Suker berangan ker aper ker.. Tapi haku suker kehidupan haku skang ni.. Hidup gembira di samping keluarga serta rakan2 tercinta.. Mmm.. Yang penting terasa diri haku dah besar skang.. Awwahh.. Tapi haku sedaya upaya jadikan diri haku insan terbaik di muka bumi Allah ini ok..

Till then.. hope uols tgu ebtry2 panas dari haku ek.. Aper nak lagu? Hah tgu lah.. Kehidupan haku dah agak merangkap untuk cari lagu2 baru yang best2 ok.. Salam sayang nyut nyut nyut...

Thursday, December 18, 2008

Rawan By Azharina Azhar For Download!

Nah uols lagu yang haku suker skang.. Rawan dr Azharina Azhar.. Best ok lagu ni...

Klik Link bawah ni utk download lagu ni ok...

Rawan - Azharina

K uols.. Download lah yer..

Hah luper uols nak bagi tahu.. Nagu Nubhan Dulu tu, diam tak diam.. dah 16145 pendownload..

Puspa by ST 12 for Download!

Hah uols seperti yang dijanjikan.. Haku nak kongsi lagu dgn uols semua ni.. Lagu ni haku jumper maser haku gi Medan Indonesia bulan 10 lepas.. Best ok gi sana.. Ni lagu baru kumpulan ST12, dulu haku penah upload lagu Aku Masih Sayang kan.. Skang ni lagu puspa..

PUSPA (Putuskan Saja Pacarmu) - ST12


Klik link kat atas ni utk download ok.. Bye.. Tgu lagu seterusnya ok...

Nakula is back!

Helloo uols? Rindu kat we ols ker..? Aiyoh uols.. Bukan niat ok nak diamkan diri just bersembunyi sambil bertapa mencari bahan2 utk di uar2 kan.. So lets the party started!! Wah gitu.. Adakah haku salah chanel.. Matilah.. Byk jugak peristiwa yang nak haku bagi tahu uols ni tau.. Mmm aper yer.. Ok seingat haku...

Beberapa minggu yang lepas, bulan kot.. Haku dah dimaki leh seorang blogger ok.. Wahh.. kekewat dier ok.. Nak maki2 i kt blog dier yg nan ado apo itu..! Cantek ker ker dier uols.. Tajuk nak "Warkah Untuk Anjing Hitam" Sial tak sial dier kan.. Bila gunung berapi intan payung haku ni meletups uols.. Jgn panggil haku Nakula ok.. Leh panggil haku Ifa Raziah.. Boleh? Dier jelas kan kat haku yg dier bukan tuju kat haku.. Wahh ingat we ols bodoh cam dier yg berpendidikan rendah tu ker uols? Haku cabardier "Hey Nyi Roro Kidul, kalau ko tak tuju kat haku ko tuju kat saper? Bapak ko?" Uols nak tahu.. Siap delete blog dier uols lepas tu uols.. Gituh kan tahap ketakutan dier.. Matilah haku bermulut jahat skang kan.. Rasakan dgn dier.. Sebagai balasan.. dier dah kehilangan rakan2.. Tahniah buat dier.. Pesanan buat uols semua.. Sila cermin diri biler nak mengata orang lain.. [Nasihat buat diri haku jugak]!

Ok, tinggal kan kisah pertama, seterusnya.. Uols mesti tertanya2 kenapa haku tak bersiaran seperti selalu lagi kat blog ni kan.. Mmm jawapannyer.. I busy.. Typical answer kan.. But well.. Itu lah hakikatnyer.. haku sibuk mengatur kerjaya haku skang ni uols.. Matilah kalau tak bekerja haku nak mkan menda kan.. Sindiket Photography haku tu makin lama makin dikenal orang.. So byk lah jugak email2 serta pertanyaan2 dr manusia2 yng bergelar clients yang haku kena baca n reply.. Mengamuk org kalau haku tak reply ok.. Skang ni haku ngah usaha gigih cr client2 dari seluruh pelosok negara.. Insyallah dunia.. So lawat2 lah web blog Sindiket Photography di www.fotosindiket.com! Tak rugi uols hire kami ok.. Ternyata demand price kami yang paling rendah skang.. Quality nalla..!!

Ok habis pasal kesibukan haku, nak citer plak pasal kegembiraan haku.. Hah uols, haku ni baru jer Graduate i mean Convo last 2 December.. Meriah hari konvo haku uols.. So dgn rasminyer haku pemegang Ijazah Sarjana Muda Fotografi Dan Pengimejan Kreatif dengan kepujian dari UiTM.. So org yang memaki haku kt blog bodoh dier tuh, perlulah sedar ok.. Ko tu jauh bwh dari haku.. Bukan nak meninggi diri uols.. Tapi kalau ko dah kena hina pasal taraf pendidikan.. Uols tak ngamuk ker.. Hah kan dah ungkit kisah pertama tadi.. Sial manusia itu.. ! By the way ini gambar haku maser convo hari tuh...




Citer aper lagi yer uols.. Hah pasal lagu2 utk uols download.. Haku ngah usaha utk cari lagu2 baru utk share ngan uols semua.. Mmm haku rasa akan uploads lagu baru Azharina Azhar yang baru kat sini lepas ni... Mmm uols.. Tak tahu aper lagi yg boleh diceritakan kat sini.. Haku ras ahaku undur diri seketika lah uols.. Nanti sok kiter sambung keh.. Uols mesti ingat Nakula Zone masih bernyawa ok.. Awwwahhh.. Zass...

Monday, November 3, 2008

America's Next Top Model cycle 11 Episode 10 Part 1

Haiyoh uols.. lamer tak bersiaran ngan uols kan.. Matilah i ngah sibuk urus blog satu lagih.. www.fotosindiket.com.. Aper pun haku bawakan episode paling latest ANTM ok!! Kali ni ikut urutan entry paling baru part 1st. so tak yah susah susah u ols tgk dr previous entry kan..

Episode 10 Part 1



Part seterusnya.. bawah ni...

America's Next Top Model cycle 11 Episode 10 Part 2

Episode 10 Part 2



Nak gi maner.. tgk lagi...

America's Next Top Model cycle 11 Episode 10 Part 3!

Episode 10 Part 3



Ade lagi...

America's Next Top Model cycle 11 Episode 10 Part 4!

Episode 10 Part 4



...to be continue

America's Next Top Model cycle 11 Episode 10 Part 5!

Epidsode 10 Part 5




Habis..





Sunday, October 5, 2008

New pix!!

Hah uols.. Meh tgk gambar paling baru haku... Makan hati, makan hatilah!!



Ni pose ala2 high fashion... [High fashion kah? Tak der maknernyer.., haku cuma insan biasa..]



Ni plak hadap nak tiru ANTM kan.. Sesuai kesejukan kol 4 pagi.. Mrasa!!!

Who gonna be eliminate tonight?

Tuesday, September 30, 2008

Tuesday, September 9, 2008

Bakat Baru Haku!!

Hah, uols.. sememangnyer haku ni dilahirkan sebagai insan multi task person.. Skarang haku jumper bakat haku yang satu lagi.. Aper dier uols? Yes.. Mekap.. Tapi taklajh terror sangat kan.. Tapi boleh lah.. Untuk photo shoot2 yang haku jalankan, haku lebih selesa model haku haku yang mekap kan.. Contoh nyer...


Ini haku kerjakan muka Tasya yang join photo shoot ngan Sindiket Photography yang lepas.. Well hasilnya boleh tahanlah kan, walaupun tak sehebat maner.. Tapi boleh lah kan uols.. Hah, kalau nak tahu pasal photo shoot yang haku adakan boleh klik SINI.. So kalau uols nak dapatkan perkhidmatan mekap untuk uols atau sekadar nak buat make over.. Contact haku ok.. Till then.. jom jadi cantik.. zass..

Saturday, September 6, 2008

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 9!

EPISODE 1 PART 9



Dah Abis.. Tgu Minggu depan episod kedua!!

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 8!

EPISODE 1 PART 8



Teruskan menonton!!

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 7!

EPISODE 1 PART 7



Lagi sket...

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 6!

EPISODE 1 PART 6



To be continue..

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 5!

EPISODE 1 PART 5



Ader lagi...

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 4!


EPISODE 1 PART 4



Panjang lagi neh...

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 3!



EPISODE 1 PART 3



Sambung...

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 2


EPISODE 1 PART 2



Hah camner?

America's Next Top Model cycle 11 Episode 1 Part 1

Hah uols.. Slamat bersiaran kembali dgn video terbaru.. Musim terbaru ANTM Cycle 11!! Haku akan upload satu part dalam satu entry so.. Pepandai lah yer...

EPISODE 1 PART 1



Sambung entry berikutnyer..

Thursday, August 28, 2008

New Potraiture.. Sham..

Dazzling Green



Model: Shamsarini
Photo by : Me
Make Up by: TaZe


This pix i just snap after Sham complete shoot with Yana.. Gambar ni tak disengajakan yer uols..
Wanna portay ur self.. U r most welcome.. Contact me then...

P/s: On Hard working to have an established own label..!! Huh!! Amin...

Wednesday, August 27, 2008

Gambar Kawen Uols!!

MOTIF KAHWEN???





My new artwork for Wedding Snap.. Ieyna & Pejai [Bkt Subang]... Ieyna one of my best buddy.. She already be a wife to her beloved hubby!! Ieyna n Pejai... Sorry cos take a long moment to edit those pix.. I will edit skit2 nanti ok... Weols keje.. So agak busy utk siapkan gambor ok.. Bersabor...

Monday, August 25, 2008

Pre-Call For Aidilfitri Photo Shoot..!!

Hah uols.. Raya tak lama lagi kan.. Hah Tak mahu bergambar ker.. Haku akan bekerjasama dengan Owner Sindiket Photography ada plan untuk adakan satu sesi Photography sempena hari raya ni.. So dlam kepala uols terbayang aper..? Hah, of cos lah photo shoot2 kat kampung2 gitu kan uols.. Hah.. Aper lagi?? Hubungi kami kalau nak tahu lebih lanjut... Hebah2 kan ye uols.. Banyakkan amalan di bulan puasa ok!!

Saturday, August 23, 2008

Happy Birthday Buat Emon!!


Selamat hari ulang tahun buat Emon atau pun nama sebenar Amy Che Zainal ( nama sebenar kah?) yang ke 25 yang jatuh pada semalam.. Semoga dengan peningkatan usia ini, makin bertingkatlah hotel seroja yang didiami sekarang ini.. Semoga semua yang diharapkan tercapai.. Tahniah juga buat Yus abang pedet yang melangsungkan perkahwinannya hari ini.. Daa...

Monday, August 11, 2008

Attention all people[s]!! Portfolio making photoshoot now launch!!

To uols peoples, dengan segala sukacita setelah diperkenan oleh mohor2 besar raja2, haku dah lancarkan portfolio making photoshoot! Dengan usaha sama bersama owner Sindiket Photography, kami membuka kepada siapa saja yg berminat menghasilkan portfolio diri sendiri.
Berikut adalah details;
Segala details ader kat poster atas tuh sbenarnyer..
Tarikh photoshoot sulung dijangka akan dilakukan pada 24 August 2008, Ahad.
Tema: Fashion Expression! [Apakah ini?]
Saper boleh terlibat: Para *volunteer! Saper jer yang sporting and bleh aksi depan kamera.
Jenis photoshoot: Outdoor! Yeah fun fun fun...!!
Make up *disponsor penuh... [bet u will be gorgeous!!]
*mengikut terma dan syarat yer uols!
P/s: Jgn terbelalak bijik mater biler tengok harga dalam poster tuh!!
So aper tunggu lagi, hubungi kami,
SMS/Call: 017 2425420
YM: dygta_maniac

Saturday, August 2, 2008

Kekasihku Seru..

Wah tajuk nak menyeru2 kan.. Well haku baru jer lepak ngan KaK Miza di Kirana.. Lalu telah dikhabarkan bahawa satu drama baru telah ditayangkan di TV3 lah kan.. Letop.. Haku pun ala2 teruja terus lah mendengar citer Miza yang ala2 suaranyer bak buluh kasap tuh kan..

Keterujaan haku di tambah lagi ngan bulu tengkuk Kak Miza meremang tak semena2..Over!! Tapi haku pun dah dgr pagi tadi dr Fifi pasal citer tuh.. statement Fifi.."Citer setengah jam.. 15 Minit pasal antu jer..." Very the..!!

Haku pun haper lagi tros jer on komputer terus jer cr kt site TV3!! Harus ader ok.. Hah aper lagi.. Sejam sengah haku tak ganjak dr dpn laptop kesayangan haku yang dah mula bersifat baruah ni..

Lepas tgk jer 1st part.. Tros haku cam.. Wahh.. letop.. Mmg best lah citer ni.. Beza dari citer2 seram sebelum ni.. Untuk pengetahuaan haku tak penah tgk Slot Seram kat TV3 sbb citer2 nyer sebelum ni macam tak braper nak seram.. Tapi kali ni,, Oklah.. Haku pun ala2 terkejut gaks..

Matilah pro kepada drama ni plak lepas ni.. Well.. Kekasih ku Seru.. Tajuk.. Gah!!

Tuesday, July 29, 2008

Berita Baik Buat Uols... *{Entry Harus Uols Baca}*

Hah uols.. Haku ader satu kisah nak bagi tahu..
Uols cukup duit tak?
Aper? Cukup tapi nak duit lagi??

Haku tahu uols sumer cam haku, tak serik2 nak habiskan duit kan.. Pastu time duit habis nganga kan.. Tahniah buat haku n uols.. Pastu time tak der duit nak ngamuk kan.. Cam Idris yg mengamuk di CSC.. Hah uols.. haku ader cara cam ner nak buat uols sentiasa berasa selesa dalam hidup uols..

Program jana duit yang terkini dan paling meletop pernah haku join.. Tak yah pening kpala.. Klik SINI untuk uols susuri apa yang cuber haku kater ni.. Paling senang nak buat uols.. Tak payah dok berejam dengar ceramah yang belum tentu hala tuju nyer.. Tambah2 lagi uols yang ala2 pemalas cam Dati kan.. Tau pikir duit jatuh dari langit..Mungkinkah..?? Mungkin terbukti dengan klik lin INI...


Dah malas haku nak cakap lebih2.. skang haku dah boleh dok goyang kaki mengepos entry kat blog kebanggaan haku ni sambil tengok duit masuk akaun haku yang duitnya masuk sebulan sekali (gaji) kini masuk hari2.. Letop tak statement haku? Tak caya sudah.. Hey atleast i nak kongsi tahu..

Ok lastly, KLIK SINI atau JOM KIRA DUIT!!!

Apa tunggu uols.. Bertindak cepat!!

P/s: Nanti i kongsi banyak lagi ok...

*Ini bukan petikan dari iklan buit duit kat maner2 ok! Original by Nakula's Zone*

Lagu For Didownload.. Cuando Seas Mia - Son By For

Hah Uols.. Ni request dari Sofiew!! Download lah yer.. haku pun tak tahu lagu nih.. Tapi best gaks haku dengar...

Klik link atas...
Wahh.. BAik sangat haku kan... Lagu lagi satu tak cari lagi lah Sofiew... Nanti ler...

Wednesday, July 23, 2008

DIESEL: Fuel For Life

Uols.. Tahniah buat i yg baru jer membuang duit membeli perfume terbaru yer.. Hah.. Bukan Haper.. I minat ngan perfume ni and dah survey last week.. N this wekk i grab it yer.. Puncanya aper? Puncanyer nafsu ye uols.. Tapi tak per lah.. Dah lamer tak bli perfume dah setahun dah..

Well Haku nak kongsi sket pasal perfume neh lah kan.. Al kisahnyer, perfume ni agak baru gaks lah kan kat pasaran Malaysia dan harganya sangat munasabah yer uols.. 50ml=RM160 dan 75ml=RM199.. Haku bli yang 75ml.. Gituh kan.. Bukan utk riak ok..

Ok.. Wangian ini.. wahh.. Pada dasarnya menggunakan ramuan (notes*) seperti Bunga Cengkih(Star Anise), Grapefruit, Raspberry, Lavender, Heliotrope, dan Dry Woods. Letop tak.. So si pemakai akan tampil Sexy, Energertic and Modern.. Wah gituh, kelass...

Haku tertarik ngan botol dier yang ader kain neh.. Memeang unik.. Tak penah di buat org.. Ye ker.. Burberry ader jer.. !! So dapatkan segera di pasaran skang yer uols.. Tapi i dah beli dulu.. daa....

P/s: Ader org kater perfume DIESEL perfume murah n kampung.. Ye ker.. What ever darling.. Go..! Janji haku pakai semua org pusing n toleh dua kali kat haku.. Tak guna pakai perfume mahal2 tapi tak cantek.. Wahh statement..!! Maafin inul ya.. Udah dulu ah!!

Wednesday, July 16, 2008

Demam Days!!

hah uols.. Lamer jugak haku tak mengomel ttg kehidupan haku kan... Mmmm.. mulai semalam haku demam ok.. Ni semua gara2 kegigihan haku bekerja mencari nafkah kehidupan ok.. Haku merasa badan haku begitu tidak sehat yer uols...

Tetapi... Walaupun badan tak berapa nak sehat haku tetap juga bertugas di medan perang bagi menampung kehidupan sehari2.. Siyal ayat bukan?? Hah uols.. tak payah nak manja2kan demam ni.. Kita kena aktif ok.. Jgn jadi lembik ... Kita perlu tabah..

Itulah punca ye uols.. Punca!! (Dengan nada kak Suhana) Punca kiter berjaya.. Jgn stakat batuk sket2 nak buat absent call lah... N tak payah nak gi bli MC mcm sesetengah individu buat!! Matilah carutkan Som!!

Well pengajaran hari ini, jgn demam sket tinggal semua kerja ok.. Matilah nasihat.. Daa....

Happy Birthday Usheruff!!


Amboi kek nak meriah kan!! By the way cake ni utk Usheruff atau lebih mesra di panggil Hani aka Dati yang berada ni Dungun.. Nak jauh2 kan.. sesuailah tiada kejutan para Dateng kan sempena hari jadi uols!! Nak merantau.. tapi tetap di takuk lama.. Munafik statement!!

Nyway, haku nak ucapkan slamat hari jadi yang ker 24 buat Dati yang kini berada di Pantai Timur.. Dengan ucapan semoga panjang umur murah rezeki serta di limpahi segala nikmat serta kurniaNya! Pasal hadiah nanti lah uols.. I tak gaji lagi ok.. Nanti i bawak u gi Spa Ikan dengan pembiyaan diri sendiri ok!!

I cuma mampu menyanyikan lagu Hepi Besday sebaiknya dengan cecacah octave* tahap 5.. wah wistling technique sangat kan..

Semiga persahabatan kita kekal ke anak cucu.. Insyallah... Uols boleh singgah kat blog Dati dengan mengklik >>>DATI<<<..

Ok.. enjoy!!

Friday, July 11, 2008

"I Ceraikan You"!

Motif tajuk entry ni? Well itu lah nasib i sekarang.. Hidup haku sering dirundum duka.. Tapi i still enjoy!! Wahh!! Hey bukan i ok diceraikan.. Tapi NORA DANISH! Motif sangat dier kena ceraikan..

Kes ni haku baca tadi kat Harian Metro, Kosmo, Dan Berita Harian.. Wah tiga paper ok.. Bukan pasal penceraian dier yang haku nak ulas uols.. Tetapi.. Ketabahan Nora Danish yang bersahaja biler diceraikan.. Boleh!? Yes mmg boleh, itu lah semangat yang kiter mahukan apabila diri diceraikan..

Mengulas keterangan Rizal (Suami Nora) and Nora di mahkamah.. Haku tertarik dengan statement yang dilafazkan oleh Nora biler suami dier ceraikan dier..

Suami dier kater... "I ceraikan You"

Nora boleh balas kater... "Talak Berapa?"

Motif sangat kan.. Well itulah namernyer tabah.. Dan konfiden uols.. Kita ni, hidup kena konfiden.. Jgn biler org pijak kepala kiter nak menganga jer.. Helow.. Balas balik ok..

Well itulah serba sedikit cerita utk hari ini.. Kalau nak tahu cerita yg selanjutnyer pasal penceraian Nora Danish dan suami nyer itu.. Sila dapatkan akhbar tempatan harian hari ini ok.. Terlambat, sila gi kedai2 org surat khabar tanyer kat dier.. Cantek ok Nora Danish pakai tudung...

Ok lah uols.. Bertemu di lain masa.... Da...

Monday, June 30, 2008

Cenderawasih By 2D for uols download..

Hah uols.. lagu ni mmg i suker ok.. Maser muler2 dgr dulu kat Melaka masa zaman Diploma dulu.. Nak lagu ni mendayu2 kan.. Tapi makner nak dalam kan.. Ok Lah.. Uols cuber download dan hayati tros masuk ke hati.. Mesti korang dapat tahu aper dier nak sampaikan..


Cenderawasih - 2D


Lagu ni haku tuju kat sesorang.. Siaper.. Adalah...

Thursday, June 26, 2008

Need a talent to be shoot...!!

Wah title entry tak tahan ok.. Well, haku tgh buka peluang kepada mereka yang ingin buat photoshoot.. Dalam kepala hotak haku skang tgh bermain satu theme.. Beauty shots.. Nama pun beauty kan.. so more to facial shots lah kan.. Contoh nyer macam gambar bawah ni..








So.. Aper tunggu lagi? Sesiaper yang berminat nak buat photo shoot sila hubungi haku di talian.. 017-2425420 SMS more easier lah.. Bab mekap n clothing don't worry.. Semua boleh dibincangkan.. Ok? So jgn tgu lama2.... Daa.....

Tuesday, June 24, 2008

Ada Untukmu - Nubhan AF6 (Demo Version)

Hah, disebabkan lagu Nubhan mendapat sambutan yang sangat hangat dari uols semua.. Dengan angka 3169 pendownload, haku uploadkan lagu Ada Untukmu versi Demo utk uols.. Haku pun tak tahu saper yang nyanyi lagu ni.. haku rasa sedara mara pencipta lagu ni yang nyanyi sebelum lagu ni dinyanyikan oleh Nubhan.. so klik link di bawah utk download...


Ada Untukmu Demo Version



Lagu neh memang syahdu.. Ok.. kepada semua yang nak request kau carikan lagu.. Shout out jer kat blog ni ok.. Da....

Ada tak bilik untuk disewakan di JB?

Ada bilik utk disewakan di JB? Kepada uols sumer yg singgah di NAkula's Zone.. Ader maklumat tentang bilik utk disewa kat JB? Kesian kawan haku.. dier baru dapat keje tros ditempatkan di JB.. So.. dier tengah terkial2 mencari bilik utk die sewa ketika menjalani ibadah hidup di sana.. Kepada sesiapa yang terbaca entry ni.. Sila salurkan maklumat dan bantuan anda kepada kawan haku tu yek.. Tros hubungi beliau di talian 017-2383056 bercakap dengan Ries.. SMS amat digalakkan kerana dier sorang yang amat pemalu jika bercakap di telefon.. Ok.. Kerjasama anda amat kami hargai..

Sekian khidmat masyarakat dari Nakula's Zone.. Zasss...!!!

Monday, June 23, 2008

ANTM Cycle 10 Theme Song for Download..

Ni intro song utk America's Next Top Model Cycle 10.. Haku upload utk uols.. Lagu intro ni sesuai utk uols brangan posing2 kat depan cermin ala model.. Lagu ni gaks sesuai utk nada dering atau pun nada sms uols sumer.. Download lah yer...


ANTM Cycle 10 Opening Intro Song - Tyra Banks


Tgh tgu cycle 11 kuar plak.. Hahahahaha...

Saturday, June 21, 2008

Now You're Gone By Basshunter..

Lagu nih lagu yg sering uols dengar kat blog haku nih.. Lagu ni haku upload sebab ader sorang pengunjung Nakula Zone tanyer maner nak donlod.. syima.. U leh download dgn mengklik link kat bawah ni ok...

Now You're gone by Bass Hunter


Ok slamat mendownload...

Friday, June 20, 2008

Happy Belated Birtday...


Hah Uols.. I hampir terlupa yang haku tak wish happy birthday buat Kerol yang dah terlepas 4 hari lepas.. Sorry bebanyak.. Haku sebok lah uols.. Keje katernyer kan..
ahahahaha.. papaer pun penat i buat kek coklat ngan kak dati malam tuh... I ader uols bagi kek?? Matilah ngungkit..

To Kerol selamat hari ulang tahun yg ker 24thn pada 16 June ari tuh.. semoga panjang umur n murah rezeki.. N Persahabatan kiter berpanjangan ke akhir hayat gituh.. Wah...

Happy Besday!!!!!!!!!!!

Thursday, June 19, 2008

Sepi Sekuntum Mawar Merah by VE for download...

Ok lagu baru utk uols.. hahahaha.. setelah seminggu tak upload lagu baru... Teruskan sokong Nakula Zone ok.. Awwwaaahhh... Kali ni haku bawakan lagu Ella Sepi Sekuntun Mawar Merah nyanyian balik oleh kumpulan VE.. Best ok..


VE - Sepi Sekuntum Mawar Merah


Klik link kat atas neh...

P/s: Lagu nubhan akan jadi juara selama2nyer kat carta mendownload kat Nakula cecah angka 997 dah.. gituh!!





Thursday, June 12, 2008

Ku Mahu Spa Q Remix by Dato' Siti Nurhaliza for Download!!

Hah, korang ader lagu Ku Mahu by Siti kan.. Ni haku bawakkan Ku Mahu Versi Remix seperti yang anda tonton dlm drama Spa Q! Download, klik link kat bawah ni...


Ku Mahu Spa Q Remix - Dato' Siti Nurhaliza


Download ok!!


Wednesday, June 11, 2008

I Surrender By Celine Dion!!

Lagu ni request dr Sofiew yg mintak lagu I Surrender by Celine Dion.. Kebetulan ader dalam koleksi haku.. So haku upload kan utk uols sumer yer... Klik link bawah ni ok...

I Surrender - Celine Dion


Slamat Mendownload.. Nanti haku cr lagu2 lain keh...!!



P/s: Nubhan masih lagi unggul di tempat teratas skang dgn kutipan nilai pendownload tertinggi iaitu dgn angka 862 org.. Aku Stacy seramai 527... Boleh!!




Saturday, June 7, 2008

Taufik Batisah - Berserah for download..

Ok uols.. haku bawakan lagu Taufik Batisah yg paling latest skali utk uols download.. lagu ni tajuknye Berserah.. Best lagu ni.. download lah... Klik link kat bawah ni ok...

Berserah - Taufik Batisah



Selamat Mendownload!!

Lagu nubhan masih juara dalam carta mendownload lagu di Nakula Zone!! Dgn angka 807 pendownload... very the...


Main Kutu?

Pernah dengar istilah ni? Hah bagi sesaper yg tak penah dgr istilah ni... Inilah cara org dulu2 nak simpan duit.. Main kutu ni kiranya satu proses dimana semua makcik2 dalam satu kawasan terutama sekali kawasan kampung akan berkumpul di sebuah umah lalu melakukan proses cabut nombor giliran lalu mereka akan menyerahkan sejumlah wang kepada sesiaper yg berkenaan yang sekali gus diamanah kan untuk menjaga kebajikan duit tersebut dan tugas nya selepas itu adalah membahagikan duit hasil kumpulan dalam tempoh masa tertentu pada para pemainnya.. Awwahh... Definasi nak panjang kan..

Ye lar uols.. Itu lah sebenarnyer erti org main kutu.. Haku ingat lagi maser haku kecik dulu, mak haku penah main kutu skali... Maser tuh gigih haku mengikut dier gi cabut undi katernyer kan.. Awwwaaahhh!! Pastu akhirnya duit itu kemana pun haku tak tahu.. Haku dgr2 citer mak haku kena tipu maser main kutu.. well adat main kutu la uols..

Haku sendiri pun penah main kutu what??!! Masa tingkatan 5.. Nak seringgit sehari... Well mainnyer dalam 18 org kalau tak salah haku.. N then duit tu kami kumpul utk masa seminggu then siapa punyer turn dpt bulan tuh, dier lah yg akan dapat duit tuh..

Nak dijadikan citer, haku ingat main kutu ni permainan zaman dulu kala.. Ghuper nyer.. zaman milenium ni pun masih ader orng yg main kutu lagi.. Contoh terbaik ialah, Ajiem Tangisan! Dier main kutu lagi uols.. dier main ngan mak dier, dier kater.. Awwwaaahhh... Seratus hengget sebulan katernyer... well tak tahu lah banyak maner yg dier dapat biler sampai turn dier..

Well uols.. main kutu ni ader paedah n buruk nyer.. Yg baiknya ialah, ia merupakan salah satu alternatif utk org menyimpan duit daripada dibuang begitu sahaja, tetapi buruknya adalah agak puaka gak lah kan, bukan aper uols.. nanti ader yg mengelat, ader yg tak bayar lah, ader suker tipu turn lah, ader plak tuh, yang bawak lari terus duit tuh... Mmmm..

Ok, bagi semua pemain2 kutu malaysia, slamat berjuang buat uols.. Dan sesiapa yg rasa nak cuber tuh.. Kumpul kwn2, cabut nombor, kumpul duit, n agihkan biler sampai turn.. pasti seronok..

Slamat mencuba dan selamat bermain kutu!!!

Wednesday, June 4, 2008

Lambang Cinta by Richado & Yohanna

Hah, amek lagu baru utk di download.. tapi bukan lagu baru lah.. tapi lagu ni mmg ramai yg tak tahu.. sbb dier cam artis underground lah kiranya.. Dinyanyikan oleh junior satu course haku maser diploma kat Melaka dulu... Tapi haku penah dgr kuar kat radio aper ntah, tapi tak naik kot.. yelah.. kuar pun satu lagu jer.. well, download lah lagu ni...


Enjoy!!

P/S: Lagu Nubhan masih jadi juara carta org mengdownload dari blog haku ni!! Dah Cecah Angka 744 dah!

Friday, May 30, 2008

Puede Ser by KIKO & SHARA

video

Hah uols haku ader lagu baru utk uols tgk video nyer n uols boleh download lagu nyer MP3 format.. mmg layan lagu neh.. lagu ni tajuk nye Puede Ser penyanyi nyer KIKO n SHARA, bahasa spanish uols.. hah mmg catchy lagu neh.. lagu ni rasernyer pertama skali di Malaysia hanya di Nakula Zone! Dengar n korang mesti suker..

Download lagu ni, klik link bawah ni...

KIKO & SHARA - Puede Ser


Liriknyer uols... Boleh lah uols ikut nyanyi lagu ni...


Kiko y shara pude ser


Viviré a solas si te vas, moriré
por verte una vez más y en silencio
susurra el viento, como dice que no si lo lleva
dentro. Miénteme para sentirte bién,
ahorrate palabras que ya sé, si es locura
pensar que te tengo maldigo mi alma por saber.

[ Estribillo ] Que se pare el tiempo que ese es mi
castigo, pensar que el día amanece y que no
estoy contigo, bésame, miénteme,
dame tu falso calor.

Puede ser, quizas locura yo
no lo se, lo que me lleva a querer, a sentirte
mia, tu cara, tus gestos, tu risa. Puede ser
imposible de coger, sueño con rozar tu
piel y cada día me digo: tengo que
olvidarte y dejarte en mi ayer.

Que decir para que seas feliz, fingiré
ver que eres así, con tu cara de
niño bueno, haciendome creer que no estas
mintiendo. Pienso lo que estoy sintiendo y
siento lo que estoy haciendo y mañana
saldras de mi cama sin haberme dicho hasta
mañana.

[ Estribillo ] Que se pare el tiempo que ese es mi
castigo, pensar que el día amanece y que no
estoy contigo, bésame, miénteme,
dame tu falso calor.

Puede ser, quizas locura yo
no lo se, lo que me lleva a querer, a sentirte
mio, tu cara, tus gestos, tu risa. Puede ser
imposible de coger, sueño con rozar tu piel
y yo misma me digo: que se me pare el tiempo que
ese es mi castigo, pensar que el día
amanece y que no estoy contigo, bésame,
miénteme, dame tu falso calor.ooohh, noooo
Puede ser (puede ser), quizas locura yo no lo se,
lo que me lleva a querer (lo que me lleva a
querer, a sentirte mio ohhhh) Puede ser imposible
de coger, sueño con rozar tu piel y cada
día me digo: tengo que olvidarte y dejarte
en mi ayer eee oh no...

Thursday, May 29, 2008

Tak Bisa Memilihmu...

Hahaha.. another clip which is i'm singing again.. Tak Bisa Memilihmu by 6ixth Sence, ntah naper haku tetiber giler nak nyanyi lagu neh.. boleh.. dari hariisnin ari tu lagi haku asyek nyanyi lagi neh...



Hello Malaysia Hello Brunei, jangan luper Afundi Ezat, "Tahniah Uols..."!!!

Satu Persolan..

Hah, benda ni haku jumper kat blog Amar aka Qama, cam menarikjer.. so haku pun aper lagi terus copy n paste n jawab tiap soalan itu...



1 minit yang lalu, ape anda buat?
Baca paper Kosmo sambil tgk sinetron Dongengan Bulan & Mangga Putih.

1 hari yang lalu, apa anda buat?
Otw balik Damansara dr Shah Alam Dati hantar.

1 jam lagi, apa anda akan buat?
Tak tahu nak buat haper, lom plan..

1 hari lagi, ape anda akan buat?
Esok nak gi UiTM..

1 orang yang terakhir sms kamu?
Busyuk ku, dier kater dier baru nak tdo lepas rakan2 dier berambos dr umah dier..

1 orang yang terakhir menelefon kamu?
Busyuk ku juga, dier tanyer dah tdo ker blom.. Ghee...

1 makanan yang baru dibeli?
Tak beli, dah ader atas meja..

1 barang yang baru hilang?
Tak der...

1 cerita yang baru ditonton?
Pagi tadi, Filem Indon Selamanya, tgk kat You Tube.. Best !

1 hal yang terakhir digosipkan?
Haku bebas gossip.. No komen!

1 kata yang ingin diluahkan..?
Cinta!

1 buku yang sudah dibaca?
Terakhir skali mmm luperlah... hah.. kamus dewan dwi bahasa..

1 penyakit yang sering datang?
Ngantok...

1 keinginan?
Menjadi lebih baik dari skarang!



Copy n paste lah kat blog uols...



Cara Menukar Tayar!!

Hah uols, inagt haku ni line hiburan jer ker.. idak uols.. tgk ni, haku kongsi ngan uols, video cara menukar tayar yang bagi haku amatlah senang.. tapi bagi pemandu seperti Qama, tugas menukar tayar seolah2 seperti tugas menoreh getah.. toreh getah pun senang ok.. Ok, lets watch out...



How To Change A Tyre

Haku penah tukar tayar dua tiga kali maser bwk keter bapak haku ke Shah Alam dulu, n penah pasang ekzos yg tercabut ok.. hurmm... very the..

Haku nyanyi.. hahahaha...

Hah, jgn kater haku giler ok.. ni sajer suker2 jer.. haku menyanyi uols.. Jgn gelak sudah!! Tapi ok gaks sebenarnyer kan... Huhuhuhu...



Boleh??

Koleksi Yang Haku Sayang..

Wah tajuk entry nak cam ni kan.. well haku nak kongsi ngan uols pasal aper koleksi yang paling haku sayang skali.. well ni dier...

Majalah her world keluaran november 2003.. lama dah tu uols.. Tgk lah saper cover girl nyer? Yes Datuk Siti, maser ni dier still anak dara lagi.. Tahu tak.. haku penah tgk magazine ni kat kedai past 5 years.. tapi maser tu tak sempat nak beli.. n then.. after a years, haku try ar nak cr balik magazine ni.. boleh dikatakan semua kedai majalah yang jual majalah lama tak der stok magazine ni.. at last.. ader lah cina jual buku kat foyer fakulti haku.. n then maser tuh haku tak der niat pun nak cr magazine ni dah, sbb haku yakin tak kan ader lagi stok keluaran ni.. skali tgh belek2 majalah kat situ, haku terjumper lah magazine ni.. well, apa lagi terus haku sambar n bli dengan harga RM 1 sahaja..

Well, kenapa haku suker keluaran ni? tentu skali pasal Siti.. n cuber tgk gambar ni betul2 .. grand ok muker Siti, cam pan asian.. Muker nak panjang jer.. So haku berbangga lah dpt simpan keluaran ni.. n sampai skang haku simpan lagi majalah ni kat umah, n haku sanggup scan cover magazine ni sebab haku try cr kat web tak jumper..

Gegeh tak haku?? Huhuhu...

Cinta Tiga Segi by Strategy..

Hah uols.. ingat tak lagi, lagu misteri yang dulu haku penah post tu.. hah, uols... setelah segalanya terungkai, jelas lah bahawa rumors yang konon nyer banduan yang nyanyi adalah tidak benar ok.. oowwhh.. nak salah kan haku bwk ceritalah.. tak sesuai ok.. haku pun dpt lagu tu dr org, n org yg cerita..

Ok luperkan.. skang dah ader versi baru utk lagu tuh... Agak best gak lah.. walaupun tak seletop dati menyanyi... Ok download lagu Cinta Tiga Segi (very the tajuk kan), klik link bawah...

Cinta Tiga Segi - Strategy


Misteri lah sgt kan.. tapi, mmg betul sentuh hati lah lagu ni.. mmg jalan cerita lagu ni berkaitan dgn kisah org membunuh awek tunangnyer sendiri..

Wednesday, May 28, 2008

Aku Stacy by Stacy AF 6


Latest song utk uols download.. Aku Stacy dr Stacy AF6, layan gak lah lagu ni.. Klik link kat bawah ni utk download ye uols.. Tgk baik tak hati haku?? Alamak terlebih sudah!!

Stacy - Aku Stacy


Kalu ader lagu yang uols nak, request jer kat haku haku cuber carik keh!!

Aku Lebih Tahu By Mila


Hah, uols.. lagu baru Mila utk uols download.. Aku Lebih Tahu.. Request dr pembaca blog haku bernama Tazz.. Amek lah.. klik link kat bawah ni..

Aku Lebih Tahu - Mila!!


Download lah uols yer..

P/S: Lagu nubhan yg haku letak kat blog ni dah di download sebayak 569 pengdownload.. Huh.. Penangan Nubhan sgt..

Orang Kampung Yang Giler Harta!

Motip gambar kampung uols?? Ate.. udah tajuk nyer ghoper itu.. Haruslah teman letak gambor gini ghoper.. Bukan aper uols.. Selame ni teman asyek ckp pasal kehidupan dan lifestyle org bandor jer.. sesekali moh leh kiter jengok2 kat kampung nun.. Mmm.. damai nyer ghaser tgk sawah bendang gini ghoper.. ingat plak teman kat kampung halaman yer..

Ok mulakan cerita tentang orang kampung yang gila harta.. Ini citer dari kawan haku iaitu Syida.. Nak dijadikan cerita org kampung dier agak sedikit lahanat lah kan.. sbb boleh dikategorikan sebgai giler harta.. Ngaper idak nyer.. org kampung dier, obses sgt nak tanah.. Awwah.. Haruslah disebabkan tertalu obses ngan tanah yang tak seberapa sanggup neh, empang kawasan tanah jajahan mereka dengan zink.. wah.. konfiden.. ini dibuat supaya org lain tak leh jejak tanah dorang.. aiyoh.. matilah kan..

Hah, pada suatu hari kakak kepada syida telah menanam pokok bunga jenjarum, lalu pokok tu dah besar.. hah, jiran dier suh tebang pokok tu sebab nak buat longkang.. Motip... lalu gegeh lah pokok tu di tebang... setelah longkang tu siap, kakak syida tanam balik pokok bunga kat tepi longkang tu.. dalam kawasan tanah jajahan keluarga syida.. Skali xde ribut xde ujan.. jiran dier dtg serang umah syida suh tebang pokok tuh... Awwwaahh... mengamuk lah family syida.. Mak dier kater.. ini tanah kami sukati lah nak tanam aper pun.. tetap jiran dier nak gaduh suh tebang pokok tu.. sebab nya nanti susah nak cuci longkang biler pokok tu besar nanti.. wahhh.. hello kalau tanah ko boleh lah ko bising2... haku rasa belum sempat pokok tu besar, org tu dah mati tak sempat nak cuci longkang.. terus jiran dier buat pakatan dgn jiran2 lain supaya anti ngan keluarga syida.. sian syida...

Tapi family syida terus bertekad untuk terus menanam lebih bayak pokok lagi di tepi longkang jirannya itu... Bagus.. i suker org berhati gegeh ni.. pegi mampos ngan org yang tak sedar diri.. bak kater syida family jiran dier tu sumer useless, keje kat pam minyak.. dengki ngan keluarga syida yang semua lulusan universiti.. boleh.. aiyoh...

Ok conclusion yang boleh haku buat.. Orang cam tu elok mati jer.. Biler mati nanti kuburkan dier kat tanah yg luas yg dier obses sgt tu, bukan apa, kalau kebumikan kan kat tanah yang luas.. tak der lah nanti dier dihimpit oleh tanah biler dah masuk dlm kubur nanti..
Gerenti selesa dier dok dalam kubur tuh..

Well, jgnlah jd terlalu mengejar harta dunia.. sebab tak membantu pun ko nanti kat akhirat.. gitew.. Zasss.... wallahulam..

Tuesday, May 27, 2008

Back Stabber Yang Laha!!


Ok uols.. hari ni haku post this entry dr Pusat Komersil Sec 7 Shah Alam sementara menunggu Pedet, Mork n lain2 balik dr meeting dgn Prof Has!! Gitew kan.. Barwah punyer manusia.. Haku pun lepak lah kat CC yang agak lembab gak connection internet nyer.. kat umah haku laju jer.. pakai server aper neh?? Haiyoh, mati kena baling terompah kang...


Ok berbalik kepada title kiter di atas yer uols... Gini ceritanyer.. bukan terjadi kepada haku, sbb tak der org yg brani back stabbing haku.. Try tikam haku dari belakang.. haku tikam dier dari depan pakai pisau.. Biar mampos!


Nak dijadikan crita, ader lah seorang makhluk tuhan paling sexy ni, sexy ker?? Siyal jer rupa dier.. tak sesuai ok.. aiyo, lama tak dgr perkataan tuh.. Ok, dier ni suker sgt lah propah yer uols.. Nak kater cantek tak pun.. cantek lagi dati.. dier ni slalu sgt nyebuk hal org.. maksudnyer di sini.. dier konon nyer baik lah depan sorang kawan dier neh..


Well, dier ni suker menghasut kwn dier supaya Couple ngan org.. satu crita nyer.. dier suh kwn dier kapel ngan sorang org yang agak berada kan.. keter besar, duit ribu2... pastu kwn dier pun berkawan rapat lah dengan budak itu.. n then.. budak kaya raya super duper maha siyal tu, mcm buat kwn si stabber ni cam layan tak layan plak.. siyal tak org kaya cam ni.. pastu... kwn si stabber ni pun mengambil keputusan utk slow down ngan budak ni memandangkan semasa berkawan rapat dgn budak kaya tu jarang skali menghubungi kan.. so what for kan..


Klimaks criternyer pula ialah di mana si STABBER yang tak berapa nak lawa ni, telah menguar2kan kepada budak kaya tu, yg kwn dier berkawan ngan budak kaya tu semata- mata utk kikis duit budak kaya tuh... hey.. uols paham tak aper haku citer ni.. hah.. siyal tak siyal kan budak Stabber ni.. kalau haku, dah lama humban dlm loji taik.. itupun kalau loji tu muat dan mahu trima dier.. kalau tak.. haku campak jer kat Tibet.. bole tetiba Tibet apahal? Hahahah...


So di sini haku nak warning budak ni, kalau2 dier terbaca kan... siyal cermin diri anda sebelum geng dateng2 turun padang bagi cermin 10 keping utk ko bercermin.. class penangan kuasa dateng2... N jgn cber nak masuk campur hal haku ngan busyuk haku dah!!! Hahahahaha...


Akhir kata,, majulah sukan utk negara... N i luv busyuk ku!!!!


Gheee.....

Monday, May 26, 2008

Ada Untukmu By Nubhan for download...



Hah uols.. haku dah dpt lagu baru dr Nubhan AF6, Ada Untukmu.. Haku tahu uols mesti tgh cr lagu ni kan.. Ok download melalui link bawah ni...


Nubhan AF6 - Ada Untukmu


Cayalah..




Hunting A Job!!

Hah uols, dah lama haku tak membebel kat sini kan.. Bukan aper. haku br jer tamat pengajian Degree selama dua tahun ni.. Overall ok lah.. Hah, memandangkan haku dah abis blaja ni, haku ngah gegeh nak cari kerja memandangkan abah haku yang haku syg tuh, dah tak masuk duit poket haku dah.. So pepandailah haku mencari duit sendiri kan.. So far.. haku leh idup lagi, walaupun kekadang tu topup pun tak mampu nak topup.. Nasib ader org topup kan.. Saper org itu? Nak tahu? X payaaahhh... ala2 Izza..

Ok, beralih ngan kisah haku ngan hunt keje ni kan.. haku dah siapkan bebarap perkara yang basic utk haku cr kerja ni, pertama haku dah kemas kini resume haku, n dah browse company2 yang nak pakai pekerja.. So tindakan haku seterusnya adalah mengdistribute resume haku yang agak kreatif haku design ke beberapa syarikat yang sedia ada..

Ok, di sini juga haku nak uar2 kan kepada semua organisasi atau syarikat yang inginkan ekerja dalam bidang Art And Design khususnya Fotografi, sila maklumkan kepada saya atau pun just simply shout out kat tepi neh ok.. Lepas dah maklumkan, saya akan susulkan pula resume saya.. Awwwaaahh.. boleh haku cr keje haku suh company inforn kat haku.. Hahahah.. tak per satu era baru dan cara baru utk cr keje.. Yg penting konfiden..

Ok lah uols.. nanti kalau sesape ryang aderinfo pasal keje yang sesuai ngan haku, sila makluman kepada haku yer.. Tapi biar lah semenggah sket keje nya, samer gak ngan company tuh.. bukan haku memilih tapi haku cam anti ngan company yg tak berapa nak bersungguh, aper maksudnya itu? Nanti kan next entry!!

Zassss....

Wednesday, May 21, 2008

Whitney is the America's Next Top Model!

Congrat lah buat Whitney Thomson yang dah bergelar ANTM bg cycle ke 10.. Whitney merupakan model full figured (plus size model) pertama yang menang competition ini.. Mengalahkan 13 wanita cantek lain terutama skali Katarzyna Dolinska.. So kita tgu next cycle plak k... Daaa....

Tuesday, May 20, 2008

Who Gonna Be Eliminate??

Who gonna be eliminated tonite?

Thursday, May 15, 2008

Friday, May 9, 2008

Portfolio Montage Preview!! So coolz!!


Make an on-line slide show at www.OneTrueMedia.com



Uolz... agak letop jugak lah kan.. guna kemudahan DIY utk buat montage pendek ni kan.. Haku bertekad akan hasilkan portfolio yang lebijh letop lagi.. By next week haku ader projek baru.. Tungguuuu...!!

Thursday, May 8, 2008

Happy Burfday to me..

Motif tajuk??

Hah uols.. buat pengetahuan semua, hari ni merupakan hari jadi haku yang ke 23 tahun.. Boleh nak mention kat semua orang... Aper pun, firstly nak ucap ribuan terma kasih kepada sumer yg send sms wish burfday kt haku, tak terkecuali kepada yg anta burfday wish kat my space, yang shout out kat sini, thanks again...

special thanks kepada Mohd Qamar Ali yang susah2 post entry slamat hari jadi untuk haku.. Terima kasih kepada dier gak atas maklumat salah yang diberikanyer uols... Nak recap semua sejarah.. tapi nak sejarah tu salah, confirm ko dulu sejarah fail kan...

Meh sini haku betulkan...

  1. Darjah satu hari guru - Lompat si katak Lompat , Dengan riben merah kat kolar baj
  2. Darjah satu Hari penyampaian Hadia Pelajar cemrlang - Koir Gelang Si Paku Gelang disamping haku dapat hadiah No 3 dalam klas dengan hadiah mata pelajaran Agama
  3. Darjah dua hari guru - Tiada penyertaan drpd kami..
  4. Darjah Dua Hari Penyampaian Hadiah - Tiada juga penyertaan sbb ader tarian lilin dr budak lain.. Cantek ker, tapi haku tetap penerima anugerah pelajar cemerlang No 2 dlm kelas
  5. Darjah tiga hari guru - Juga tiada penyertaan..
  6. Darjah tiga Hari penyampaian Hadiah - Koir Cobler Cobler baruah tu..
  7. Darjah Empat Hari Guru - Lagu Feminin Rindu, tapi tak perform masa hari guru.. saringan jer..
  8. Darjah Empat hari penyampaian Hadiah - Lagu GIG, tapi sampai peringkat saringan jer, Dafi AF ngan geng2 kakak dier cuber rebut tahta... Fakta benar occay!!
  9. Darjah Lima Hari Guru - Lagu Bagaikan Puteri yg nak bercrown bagai tuh..
  10. Darjah Lima Penyampaian Hadia - Tiada Penyertaan..
  11. Darjah Enam Hari Guru- Tiada Penyertaan kerana sebuk ngan UPSR, nak mampos kena marah ngan Cikgu Letchumi mak Kanchana tu?
  12. Darjah Enam Penyampaiaan Hadiah - Fahion Show yg agak siyal tu.. nak haku kena jadi Hang Tuah kan.. Qama nak jadi Kasim Selamat.., Sharmizie jual gam, Yogendra Pemain bola, Razali pendekar bodoh, Choo Wanda jadi Jet Li katernyer kan.. sah sah Zuzi...

Ok itu fakta yang 98% benar yer uols..

Ok lah.. aper pun thanks sebab wish burfday utk haku ok...

sampai di sini dahulu.. Daaa....

Friday, May 2, 2008

Who gonna be eliminated?! The Result...

Hah, tak payah tgu esok uols... Mlm neh haku dah puas kaji sana-sini dah tahu saper yg kena singkir... Ok biar haku umum kan....


The name that i won't call, please go back to ur room.. pack your belonging, and go home...

KATARZYNA DOLINSKA

u r out from this competition...


Wa... nagis uols... Haku suker giler.. Tyra Banks mmg buta... Saper yg menang nanti uols? Whitney ker? Tyra sebenarnyer bengang ngan Katarzyna sbb Katarzyna cipta sejarah mengajar Tyra cam ner sebut nama dier ngan betul maser episode 10 yg lepas...!! Btw.. all the best buat KATARZYNA DOLINSKA...

P/s: Haku ari tuh salah taip nama Katarzyna.. yg betulnyer Dolinska bukan Polinska.. sorry uols...

Who gonna be eliminated?!

Saper yang tersingkir uols America's Next Top Model, Ok tgk portfolio pic utk minggu neh (episod 11), Spartan...

Anya

Dominique

Fatima

Katarzyna

Whitney


Haku tgh tgu saper yang kuar, esok maybe episode 11 ni kuar kat youtube.. Oleh itew.. Harap bersabar uols...

Predict haku;



Gambar Tercantik: No Komen

Bottom 2: Dominique n Whitney

Yang akan kuar: Whitney


So kiter nantikan resultnyer esok...

Thursday, May 1, 2008

SMKBU!! Calling for all students!!


Calling for all those current student or even ex-student SMK Bandar Utama.. Did u know, a group was form in My Space and Friendster community to unite all of us?? !! Didn't belive? Do check those link below to find out more about these group... Join n share some info about SMK BU or even about urself there!! Love to know about my ex-school.. huhuhu...

SMKBU on Friendster

SMKBU on My Space

Happy Birthday Amar!!

HAPPY BIRTHDAY UOLS!!


Hah uols.. hari ni merupakan birthday MOHD QAMAR MOHAMED ALI kawan haku sejak sekolah rendah lagi.. tahun ni merupakan birthday nyer yang ker 23.. letop dah tua kami semua.. Ingat lagi maser darjah satu.. maser tuh kami kelas 1 Dahlia.. Dier bawak kek kat kelass sambut ngan kengkawan.. Aiyo teringat.. sedangkan dah 16 tahun peristiwa tu berlaku... Uols.. selamat hari jadi skali lagi buat uols.. semoga perkenalan kita berkekalan selama-lamanya ... Huk huk huk.. sedih... Hahahahaha... Aper? uols nak hadiah.. Boleh... haku kasi henpon mainan macam adik sedara haku punyer.. Boleh???

Prosiding Undang-Undang Uols...!!!

Hah uols... I nak berkongsi kisah ngan uols ni.. Cuber lah baca surat kat atas ni ... Mmg betul surat ni diposkan buat haku... Tapi Perkara yang diutarakan dalam surat ni dah buat haku baik hantu... Haku ingat nak bagi haku pinjaman lagi untuk haku sambung Master, tapi mmm.. surat lawyer dah sampai...

Ok nak dijadikan cerita, semalam haku dapat lah surat yang seperti di atas ni sebanyak dua salinan yer.. Bukan satu tapi dua, dalam envelope yang berlainan plak tuh.. Very the pejabat lawyer ni banyak hasil kan... Antara isi kandungan surat ni adalah mengenai bayaran balik pinjaman PTPTN yang haku pinjam maser Diploma dulu... Ok, mmg benar haku dah pinjam RM 15 ribu maser diploma dulu.. (masalahnyer dorang yang suh bli borang permohonan PTPTN maser hari pertama haku melangkah kaki ke menara gading.. tanpa menyedari haku leh buat pinjaman daripada organisasi lain...), tiba time sambung Degree sah sah lah haku yang agak pintar ni terus sambung tanpa berehat satu semester kan...

Masalah dorang plak, nak kater haku tak reti nak bayar hutang. Mmg betul haku tak bayar even satu sen pon lagi kat PTPTN. Kerana apa? Kerana haku sedang sambung Degree haku kan.. So maknernyer haku tak bekerja lagi... dah sah-sah dulu kater akan tolak dari duit gaji.. So aper masalahnyer lagi..

Ok seterusnya, supposely kami sumer kena buat penangguhan bayaran bila dapat sambung degree hari tuh kan.. Yes, we have done all those thing.. Kami dah isi borang penangguhan bayaran yang kami perolehi dari pejabat Bendahari UiTM.. Dan yang paling penting, kami dah isi dan serahkan borang tersebut kepada pihak bendahari UiTM bersama-sama kepilan surat tawaran masuk degree...

And then, tetiba sepanjang dua tahun haku sambung degree memang slalu dapat surat peringatan daripada pihak PTPTN yang suruh bayar pinjaman.. Tapi haku terpikir.. bukanker haku dah buat pengguhan bayaran...??? Naper surat peringatan sampai kat haku 3 kali?? Matilahkan... Tapi haku n kwn2 haku sumer buat dono sbb dah terang2 kami dah buat penangguhan bayaran.. So aper lagi uols...?

Tup tup, dapat surat lawyer plak... Matilah haku dah bayangkan haku akan turun naik mahkamah dengan personaliti yang agak letop jugak kan.. Terasa macam org glamor yang kena heret ke mahkamah *berangan sekejap!

Naper boleh terjadi benda sumer ni uols? Hah last-last haku cam dapat terfikir aper motif serta perkara yang terselindung di sebalik kejadian ini... Haku dah buat penangguhan bayaran, tapi PTPTN tak dapat borang penangguhan tersebut... Maner pegi borang yang haku isi kat n anta kat bendahari hari tuh uols? Adakah, pihak bendahari UiTM tak hantar sumer borang2 penangguhan itu, atau pihak PTPTN yang tak reti membaca?? Jahat kan haku.. Tapi kenyataan uols... Kalau tak reti buat keje tak yah keje... Nyusah kan orang jer...

Aper yang nyusahkan uols? Hmm.. Lampi lah uols ni... Haruslah haku kena buat surat, satu surat akan dihantar ke pihak PTPTN yg menyatakan haku tgh sambung degree n tak bekerja, satu surat bagi kat RIZAL & CO pejabat lawyer ni bagi tahu n suruh mereka siasat ngan pihak bendahari UiTM, dan haku sendiri terpaksa pergi pejabat bendahari untuk tanya hal yang sebenar... Motif sgt kan...!!

Huh!! Bukan haku marah uols.. tapi tolong lah bertanggungjawab dengan tugas masing-masing, ini tak.. buat keje sambil lewa.. Surat lawyer ni nyatakan haku bersifat cuai... helloowww... haku tak bayar terus baru tahu sesuai ngan muka korang... Kalau haku cuia dorang 2 kali lebih cuai lagi ok...

So, disebabkan perkara serta kejadian diatas, haku harap pihak yang berkenaan ambil pusing perkara-perkara ini dan ambil serius supaya tak menyusahkan orang lain pada masa hadapan...

Akhir kater uols.. Adakah kita akan berjumpa di mahkamah?? We ols takuttt!!!

Zassssssss!!!

Wednesday, April 30, 2008

KERTAS - KASIH YANG TAK DIANGGAP for download..


Download Lagu Kasih Yang Tak Dianggap by KERTAS BAND

Klik link kat bawah ni...

KERTAS BAND - Kasih Yang Tak Dianggap

Thanx kat Mirna sbb perkenal lagu ni kat haku...

Gigih cari...

Best uolz... Download lah...