Wednesday, April 30, 2008

KERTAS - KASIH YANG TAK DIANGGAP for download..


Download Lagu Kasih Yang Tak Dianggap by KERTAS BAND

Klik link kat bawah ni...

KERTAS BAND - Kasih Yang Tak Dianggap

Thanx kat Mirna sbb perkenal lagu ni kat haku...

Gigih cari...

Best uolz... Download lah...

My Birthday Wish List!

ha, uols.. selepas menyepikan diri, muncul2 nak buat senrai permintaan kan.. Matilah... tapi takper uols.. itu sumer impian haku jer.. tapi kalau uolz nak hadiah kan semua yg haku senraikan kat bawah ni, alhamdullilah...

Aku nak demand benda seperti dibawah....

1. Repair Laptop Haku ni.. Nak screen cam siyal.. Siap ko DELL! Bg Apple nyer computer pun ok gak..

2. Handphone baru, tak kesah camner.. cam Kerol nyer pun boleh...

3. Nak sangat blaja vokal kat Hazami.. Sesaper nak taja untuk class ni? RM 1800 jer..

4. Nak camera 20D ker 40D ker D200 ker...

5. Nak set lighting utk studio... Wahhhh....

6. Nak tiket gi Bali atau Jakarta...

7. Jaket baru, tak kesah janji cantik..

8. Nak dapat anugerah dekan lagi... Please...

9. Nak ader web site yg letop!

10. Nak doa dr semua orang...


Cukup??

Hahahaha.. Untuk pengetahuan, haku nyer birhtday 8th May nie!!! Seminggu lepas Qama!!

Sesaper yg laksanakan salah satu dari yg haku senarai nih, tak termasuk yang nombor 10, aku amek dier jadi teman hidup haku.. deal???

Sunday, April 20, 2008

Katarzyna Dolinska

Katarzyna Dolinska adalah contestant America's Next Top Model cycle 10. Dier adala fav contestant haku. kat bawah ni adalah, portfolio dier selama berada di ANTM.. And she is still running to be the next America's Next Top Model...

1st Photo- Profile

Minggu ke2 - Homeless

Minggu ke3- Atas kapal

Minggu ke4 - Meet the meat

Minggu ke5- Portrait "cat".

Minggu ke6 - Music Genre

Minggu ke7 - Aksi dalam air

Minggu ke8- naik flight

Friday, April 18, 2008

Watak Game!!


Hah uolz, skarang neh haku suker main game ni.. tapi malangnyer, game ni utk Play Station jer.. Kenalah gi Morkie Inn utk main game ni.. Yang penting dua watak ni, mmg haku slalu pakai biler lawan.. Atas neh, namer dier Luise Meyrink.. Kuaser dier byk.. mmg letop betina ni.. Dier obses kat rama-rama... Kelass...



Manakala yang atas neh pulak namer nyer, Magnun Beart.. Muler2 dulu pedet slalu guna dier maser lawan... tapi skang haku pun suker guna dier.. NAk costume kucing kan betina ni.. tapi kuat ye uols.. kuasa bola2 api dier mmg agak lahar...

Ok lah.. sajer jer nak kongsi ngan uolz.. Bye!!

Thursday, April 17, 2008

Petua Orang Dulu-dulu!!


Hah uolz.. Haku terjumper gambar ni kat my space kawan haku si Hani.. Perluker gambar ni uolz.. Aper benda tuh? Cuber korang tengok betul2, penah tak uolz buat macam ni? Rendam botol air mirinda dalam sungai? Nak tahu tujuan nyer? Tujuan nya utk sejukkan air dalam botol tuh.. Very the kan org2 dulu nyer alternatif nak minum air sejuk.. Tapi ber kesan uolz.. Kalau tak caya cuber buat... Ok try step ni....

1. Masukkan botol mirinda ke, coke ker aper ker dalam plastik..

2. Rendamkan plastik yang berisi air botol tadi dalam sungai..

3. Pastu uolz cari lah batu ker kayu ker buat penahan jgn bagi air tu hanyut...

4. Sambung mandi balik...

5. Biler dah badan dan menggigil tu, pegi lah amek balik air botol tuh n minum lah.. serius sejuk uolz...

>>>Boleh gak letak botol2 tu celah2 batu sungai tu uolz...

Selamat mencuba!!



P/s: Selalu bapak haku buat macam ni biler gi berkelah kat sungai congkak n kuala woh...


Wednesday, April 16, 2008

Lagu Aku Sayang Padamu by Atiek!

Lagu ni khas utk Qama.. Haku tau dier suker lagu neh.. Tp nih bukan versi erna.. Versi asal neh...

Download...

Aku Sayang Padamu - Atiek!!

Enjoy!!

Hantu Budak Jepun!! Watch Now!!

video

Hah uolz.. i jumper video ni kat some where.. Ni video antu dalam cermin.. Cuner uolz tgk betul2!!

Komen: Agak seram gak lah kan...
Tahap ketakutan: 3/5

Tuesday, April 15, 2008

Kembali Lagi...!!

Assalamualaikum uolz... Hah, mesti rindu kat haku kan.. Almaklum lah.. dah lamer benor idak update blog ni kan.. bukan ape, skali lagi nak guna alasan picisan.. Bz.. tapi uolz.. serius bz.. Dgn thesis yang kelam kabut tu lagi, coffee table book, major project lagi kan nak complete kan.. Mati haku uolz...
Tapi takper.. lepas jer selesai thesis disiapkan semalam.. hati haku lega sket.. tu yg luahkan prasaan kat sini nie.. Giler lah hidup dua tiga minggu ni.. nak menempuh lagi sebulan sebgai student katernyer kan.. Insyallah..
Tapi uolz.. luper kan segala rintangan yg berlaku.. kiter kena pandang ke depan.. pandang blakang buat per kan... Insyallah hujung bulan depan haku grad buat kali yang kedua.. Kali ni dengan menggenggam Ijazah plak.. Huhuhuhu.. Best...
Ok uolz.. itu jer lah rasernyer nak uar-uarkan..

P/s: Yg pasal haku cari dua orang bertuah utk photoshoot free tu, peluang masih terbuka yer... Tak baik sabo i kater dah tutup... cepat hantarkan details uolz ngan gambar kepada haku.. Either mr_richyrich@yahoo.com ataupun nakulasadewa08@gmail.com, ikut suker uolz nak anta kt ner...

Till then.. Au revoir!!

Tuesday, April 8, 2008

My new artwork uolz!!

Hah uolz, haku kongsi ngan uolz.. artwork terbaru haku...
Pic model ni, haku shoot sendiri, n design ni, baru jer mlm tadi haku blaja. Dier konsep2 DIY gitu lah kan.. Tapi very da berkesan.. Tgk.. hasilnye.. walaupun tak sesuperb bebudak grafik, tp haku berbangga dpt blaja n praktikkan aper yang haku blaja.. Tambah jugak haku nyer portfolio.. Huhuhu... Jadikan membaca itu satu amalan...

Monday, April 7, 2008

Kembali lagi bersama haku uolz.. Kisah Trip Angker!!

Motif gambar kat bawah ni uolz.. Suker ria di hari raya nampak.. Hah.. Kali ni haku bersiaran untuk menguar-uarkan ketiadaan haku beberapa hari ni.. Haku rasa dah dekat 6 hari haku tak update blog nih, bukan haper uolz.. seperti biasa, jawapan tipikal, BUSY!! Tak per lah uolz.. Haku bz pun berbaloi... dan yg paling penting haku busy2 pun, still leh beriadah bersama rakan-rakan.. Ok, selama haku tak der di damansara haku berda di Morkie Inn di Shah Alam yer uols... Hah, selama berada di sana plak, macam2 kami lakukan, termasuklah aktiviti di bawah ni.. Jom baca kisah ni..



Pedet, haku, Lan, dan Yong, dalam keter Naem otw ke Bukit Tunku..

Hah, uolz, tahu bukit tunku tu kat ner tak? Bukit Tunku tu dekat ngan Jalan Duta. kawasan tu adalah kawasan org yang berada uolz.. Hah, umah sebesar2 alam... Tapi uolz nak tahu tak di sebalik kemewahan tempat ni, ader misteri yang tersembunyi... Nak tahu aper.. teruskan baca...

Haku di hadapan destinasi angker pertama..

Caption gambar tadi dah jd perungkai cerita kita hari ni ye uolz.. Bukit Tunku adalah tempat yang kate org banyak benda2 ghaib yang slalu sangat jd buah mulut org. Mmg lah agak benar cerita-cerita tuh.. Tgk jer pix haku kat atas ni.. blkang tuh, umah banglo tinggal yang kami ceroboh utk tgk benda2 ghaib ni.. Boleh, very the brani kan.. Kami sampai kat destinasi pertama neh pukul 2am lebih kurang.. Cuber tgk pix kat bawah ni plak...

Rumah Banglo yang menyambut kedatangan kami mlm tuh...

Dalam pukul 2 tuh, kami jumper umah ni.. tapi tak tahu area maner kat Bukit Tunku tu, sebab kami main redah jer.. Skali nmpk umah ni, tak der gate.. So kami pun benti n amek keputusan menyiasat umah ni.. menyiasat katernyer kan uolz.. Tgk jer gambar kat atas neh.. Very the seram...

Di bahagian cam garaj kat umah ni..

Kami pun terus jer ke kawasan sekeliling rumah ni... Tapi tak brani nak masuk sebab masing2 konfiden tak der lagi.. Lagi satu, sebab umah ni ader Pakuwa (betul kot ejaan nyer cam ni) kat depan pintu utama umah ni. Pakuwa tu benda penghalau hantu menurut kepercayaan orang cina! Gitew kan... Lagi satu sbb gelap sgt.. so kami amek keputusan utk tinjau-tinjau dari luar jer.. Dalam umah ni ader satu tanglung tergantung.. So makner nyer ini dulu umah org cina... haku cuber gak pasang niat nak tgk hantu kan... Tapi.. satu hantu pun tak nak kuar.. Very de..


Salah satu bahagian rumah ni...

Gambar kat atas ni Yong amek, fokus utama dier adalah kerusi yang ade kat atas bumbung umah ni, konon2 lepas tangkap gambar neh, akan ader lah pontianak ker, jerangkong ker dok atas kusi tuh.. tapi.. aper yang ader.. ? Tak der aper uolz.. Siyal nyer hantu, kami datang melawat tak mau plak kuar.. kalau tak very the brani nak munculkan diri...

Pasukan Seekers yang baru... Letop tak?

Tahniah buat semua yer uolz.. Kiter mmg brani tahap hati kering gitew.. Itu pasal hantu tak brani kuar...

Ok, lepas jer, sesi menjejak puaka di Bukit Tunku selesai walaupun dengan result yang hampas.. Kami bergegas pula ker destinasi kedua.. Shah Alam... cuber tgk pic kat bawah ni.. Very the macam cerita kat TV! Ini lah umah puaka kater org..


Rumah besar ni letaknyer kat sec 12 Shah Alam..

Sebenarnyer, mlm semalamnyer, Haku, Mork, Pedet, Kie, Awang n Naem dah pegi umah ni.. Tapi tak masuk.. Mlm tuh, kami semua ramai-ramai amek keputusan untuk masuk ke umah tinggal neh.. Very the kami ni kan.. Giler sbenarnyer.. Tapi uolz.. best ok.. Tak penah jumper hantu, inilah masernyer uolz..


Tgk betapa angkernyer umah ni...

Kami panjat pagar utk masuk dalam bunglow tinggal ni yer uolz... Very the memasing nak jadi cam kumpulan Paranornal cari benda2 yang tak sepatutnya dicari.. Tapi aper leh buat.. Kami ni kan muda remaja yang nak cr kelainan.. Ni lah kelainannya.. Cari hantu puaka.. Baruah sgt kan...


Ni keadaan dalam umah tuh, very the memasing beriya nak tgk hantu katernyer kan.. Tapi tunggu punyer tunggu tak kuar2 pun.. siap hak seru lagi.. haku kater.." tunjuk lah sket"! mmm.. tak kuar jugak.. very the... tapi serius umah tuh mmg besar i cantek binaan dalam dier.. memasing bukan takut, tapi kagum tgk umah besar tuh!

Kami bergambar di tengah2 ruang umah tuh...

Memasing tak nak kalah pose biler amek gambar neh.. tak sedar, ader benda yang tengah tgk kiter.. Yelar.. kiter tak nampak dier, tapi maybe dier nampak kiter betul tak? tapi alhamdullillah tak der aper yg kuar...

Uolz tgk lah siling umah manusia neh, nak cantek kan...

Tu lah yang buat kami kagum tuh.. tapi timbul persoalan, umah besar2 cam ni, buat separuh jalan.. kenapa tak siapkan terus.. aper yang terselindung di sebalik umah neh.. itu yang kami bincangkan maser kat dalam umah ni... Mustahil giler, umah dah 50% siap tapi tak nak build up terus... Tapi tak tahu lah uolz.. Yang penting kami masuk dulu baru tuan umah ni masuk.. huhuhu... Nak tahu umah ni ader swimming pool.. tapi angker..


Tahniah lah buat Mork yang berjaya melangkah pagar yang agak puaka jugak tuh... Very the gigih memasing memanjat pagar semata-mata nak tgk hantu.. Tapi akhir ceritanya tak der hantupun yang kuar.. Macam maner Uncle Seekers leh buat statement yan dier berjaya rakam antu dalam kamera haku pun tak tahu.. Pada pendapat haku, haku still tak takut kat hantu, kecuali lah haku dah nampak betul2 dengan mata kepala haku sendiri.. Buat maser skarang... NO!!


Ok, haku tinggal kan uolz dengan pix umah Bunglow tinggal yang org kater angker utk tatapan.. Disini haku nak ucapkan tahniah sekali lagi kepada Haku, Pedet, Naem, Morkie, Kie, Lan, Yong, Kecik, Din, AG, Pojie, dan Awang kerana menjadi berani untuk menjejak puaka kali ini.. lain kali kiter gi cari lagi ok.. Haku on biler2 maser...

P/s: Kepada Uolz semua, kalau ader info pasal tempat2 yang panas yang org slalu canang ader puaka, bagi tahu haku yek... Sbb kami akan ke sana tak lama lagi... Gitew!! Huhuhuhu...