Monday, April 7, 2008

Kembali lagi bersama haku uolz.. Kisah Trip Angker!!

Motif gambar kat bawah ni uolz.. Suker ria di hari raya nampak.. Hah.. Kali ni haku bersiaran untuk menguar-uarkan ketiadaan haku beberapa hari ni.. Haku rasa dah dekat 6 hari haku tak update blog nih, bukan haper uolz.. seperti biasa, jawapan tipikal, BUSY!! Tak per lah uolz.. Haku bz pun berbaloi... dan yg paling penting haku busy2 pun, still leh beriadah bersama rakan-rakan.. Ok, selama haku tak der di damansara haku berda di Morkie Inn di Shah Alam yer uols... Hah, selama berada di sana plak, macam2 kami lakukan, termasuklah aktiviti di bawah ni.. Jom baca kisah ni..



Pedet, haku, Lan, dan Yong, dalam keter Naem otw ke Bukit Tunku..

Hah, uolz, tahu bukit tunku tu kat ner tak? Bukit Tunku tu dekat ngan Jalan Duta. kawasan tu adalah kawasan org yang berada uolz.. Hah, umah sebesar2 alam... Tapi uolz nak tahu tak di sebalik kemewahan tempat ni, ader misteri yang tersembunyi... Nak tahu aper.. teruskan baca...

Haku di hadapan destinasi angker pertama..

Caption gambar tadi dah jd perungkai cerita kita hari ni ye uolz.. Bukit Tunku adalah tempat yang kate org banyak benda2 ghaib yang slalu sangat jd buah mulut org. Mmg lah agak benar cerita-cerita tuh.. Tgk jer pix haku kat atas ni.. blkang tuh, umah banglo tinggal yang kami ceroboh utk tgk benda2 ghaib ni.. Boleh, very the brani kan.. Kami sampai kat destinasi pertama neh pukul 2am lebih kurang.. Cuber tgk pix kat bawah ni plak...

Rumah Banglo yang menyambut kedatangan kami mlm tuh...

Dalam pukul 2 tuh, kami jumper umah ni.. tapi tak tahu area maner kat Bukit Tunku tu, sebab kami main redah jer.. Skali nmpk umah ni, tak der gate.. So kami pun benti n amek keputusan menyiasat umah ni.. menyiasat katernyer kan uolz.. Tgk jer gambar kat atas neh.. Very the seram...

Di bahagian cam garaj kat umah ni..

Kami pun terus jer ke kawasan sekeliling rumah ni... Tapi tak brani nak masuk sebab masing2 konfiden tak der lagi.. Lagi satu, sebab umah ni ader Pakuwa (betul kot ejaan nyer cam ni) kat depan pintu utama umah ni. Pakuwa tu benda penghalau hantu menurut kepercayaan orang cina! Gitew kan... Lagi satu sbb gelap sgt.. so kami amek keputusan utk tinjau-tinjau dari luar jer.. Dalam umah ni ader satu tanglung tergantung.. So makner nyer ini dulu umah org cina... haku cuber gak pasang niat nak tgk hantu kan... Tapi.. satu hantu pun tak nak kuar.. Very de..


Salah satu bahagian rumah ni...

Gambar kat atas ni Yong amek, fokus utama dier adalah kerusi yang ade kat atas bumbung umah ni, konon2 lepas tangkap gambar neh, akan ader lah pontianak ker, jerangkong ker dok atas kusi tuh.. tapi.. aper yang ader.. ? Tak der aper uolz.. Siyal nyer hantu, kami datang melawat tak mau plak kuar.. kalau tak very the brani nak munculkan diri...

Pasukan Seekers yang baru... Letop tak?

Tahniah buat semua yer uolz.. Kiter mmg brani tahap hati kering gitew.. Itu pasal hantu tak brani kuar...

Ok, lepas jer, sesi menjejak puaka di Bukit Tunku selesai walaupun dengan result yang hampas.. Kami bergegas pula ker destinasi kedua.. Shah Alam... cuber tgk pic kat bawah ni.. Very the macam cerita kat TV! Ini lah umah puaka kater org..


Rumah besar ni letaknyer kat sec 12 Shah Alam..

Sebenarnyer, mlm semalamnyer, Haku, Mork, Pedet, Kie, Awang n Naem dah pegi umah ni.. Tapi tak masuk.. Mlm tuh, kami semua ramai-ramai amek keputusan untuk masuk ke umah tinggal neh.. Very the kami ni kan.. Giler sbenarnyer.. Tapi uolz.. best ok.. Tak penah jumper hantu, inilah masernyer uolz..


Tgk betapa angkernyer umah ni...

Kami panjat pagar utk masuk dalam bunglow tinggal ni yer uolz... Very the memasing nak jadi cam kumpulan Paranornal cari benda2 yang tak sepatutnya dicari.. Tapi aper leh buat.. Kami ni kan muda remaja yang nak cr kelainan.. Ni lah kelainannya.. Cari hantu puaka.. Baruah sgt kan...


Ni keadaan dalam umah tuh, very the memasing beriya nak tgk hantu katernyer kan.. Tapi tunggu punyer tunggu tak kuar2 pun.. siap hak seru lagi.. haku kater.." tunjuk lah sket"! mmm.. tak kuar jugak.. very the... tapi serius umah tuh mmg besar i cantek binaan dalam dier.. memasing bukan takut, tapi kagum tgk umah besar tuh!

Kami bergambar di tengah2 ruang umah tuh...

Memasing tak nak kalah pose biler amek gambar neh.. tak sedar, ader benda yang tengah tgk kiter.. Yelar.. kiter tak nampak dier, tapi maybe dier nampak kiter betul tak? tapi alhamdullillah tak der aper yg kuar...

Uolz tgk lah siling umah manusia neh, nak cantek kan...

Tu lah yang buat kami kagum tuh.. tapi timbul persoalan, umah besar2 cam ni, buat separuh jalan.. kenapa tak siapkan terus.. aper yang terselindung di sebalik umah neh.. itu yang kami bincangkan maser kat dalam umah ni... Mustahil giler, umah dah 50% siap tapi tak nak build up terus... Tapi tak tahu lah uolz.. Yang penting kami masuk dulu baru tuan umah ni masuk.. huhuhu... Nak tahu umah ni ader swimming pool.. tapi angker..


Tahniah lah buat Mork yang berjaya melangkah pagar yang agak puaka jugak tuh... Very the gigih memasing memanjat pagar semata-mata nak tgk hantu.. Tapi akhir ceritanya tak der hantupun yang kuar.. Macam maner Uncle Seekers leh buat statement yan dier berjaya rakam antu dalam kamera haku pun tak tahu.. Pada pendapat haku, haku still tak takut kat hantu, kecuali lah haku dah nampak betul2 dengan mata kepala haku sendiri.. Buat maser skarang... NO!!


Ok, haku tinggal kan uolz dengan pix umah Bunglow tinggal yang org kater angker utk tatapan.. Disini haku nak ucapkan tahniah sekali lagi kepada Haku, Pedet, Naem, Morkie, Kie, Lan, Yong, Kecik, Din, AG, Pojie, dan Awang kerana menjadi berani untuk menjejak puaka kali ini.. lain kali kiter gi cari lagi ok.. Haku on biler2 maser...

P/s: Kepada Uolz semua, kalau ader info pasal tempat2 yang panas yang org slalu canang ader puaka, bagi tahu haku yek... Sbb kami akan ke sana tak lama lagi... Gitew!! Huhuhuhu...

4 comments:

amirul usheruff hussein said...

haruslah berani sebab dtg segerombolan..cuba ngko dtg sorang..mau mati idup balik pun korang takkan jejak..jgn jadi kes dulu...lampu charger henpon disangka mata toyol...sesuai kan..sundal sangat..sudehhhh....
u tak nyanyi lagu ulik mayang kot..sebab tu dia tak datang...aiyoohhhh....

Isis Natasha said...

cara mengambil gambar ittiew mesti korng salah ambil kan

cara die kroang kene amil gambar kebelakang
i mean korang tak leh ngadap lense atau pun teh view yang korang nak amik tue.

*wink*

ittiew yg meks belajar masa meks nye ghost hunting with seekers
and berjaya occay capture a few pictures

agzamry said...

angker katanyer...hurm..aku rasa cam sedeh je masa kite pi tuh..
but x pe la..bagus punx dak..
kalu ada,pasti mok tertinggal jauh di kebelakangan!hahaha....kasihan deh

Anonymous said...

slm..kmi dah mencuba bnde ni di kwasan2 tingal sperti rumh,kilang dll..but seus kmi ykin anda semua akan berpuas hati hati bila check tmpat kami buat kjian terakhir iaitu di hutan kwasan air terjun..daerah bentong pahang!!dingatkan jika pergi tinggalkanlah harta2 ksyangan anda di tempat lain,kerana anda semua akan terjatuh dalam air tersebut...auto meh!!x pyah terjun beliau(hantu)tolong turunkan anda
try yawww...