Wednesday, February 4, 2009

Ketua Syaitan Menangis Kerana Medina? Saper Miss Beauty?

Haiyoh panas uols? Matilah tajuk hari ni kan.. Well macam tu lah yang terjadi hari ni ok.. Tak semua tahu cerita ni melainkan beberapa yang manusia yang begitu alert dgn keadaan sekeliling.. Har!! So nak dijadikan citer ngah sembang2 kt ofis tetiba.. Fifi.. "Hey KS nangis ok" Motif nangis? "Eh tak lah u, dier lap muker dier lah" Haku kater plak.. " Ye.. Tadi air mata dier menitik.." Kata Fifi lagi..

Pastu haku pun siasat.. Hah, ternyata betul ok.. Sebab Wan Noor pun nampak.. Haku tak buat fitnah ok.. Well ada haku kesah ker dier nak nangis ker O'cry ker.. Tapi perkara ini perlu disiasat.. Terus telefon haku capai lalu hantar msg kat Pedet..>> Tepon haku kejap<< Lalu Pedet dgn senang lenangnyer tros kol haku kerana hari ni dier boleh tepo suka hati nenek dier sebab free ok.. Sebabnyer hari ni hari jadi dier.. Motif sgt kan.. Tak sabar haku nak tgu besday haku.. Hah, sambung citer.. Lepas haku jawab kol Pedet tros haku kabarkan kisah O'cry KS!

"Hah, citer gempar uol..!" Kata haku. "Hah, mendanyer.." Jawab Pedet dgn nada ala2 Amelina nyanyi lagu Asyik! Boleh? "Ketua Syaitan nangis ok.." Haku kater.. "Hah, nangis? Motif?" Kater Pedet dgn nada ala2 terkejut..!! "Napa dier nagis?" tny Pedet Lagi.. "Dier nangis sebab dier kesal sebab gantung Medina dari bekerja selama seminggu!" Kondifen kan haku.. "Biar betul pasal Medina?" pedet ragu2.. " Of cos lah, kan Medina wanita paling cantik kat muke bumi ni.." Jelas haku.. "Panggil Medina!" Terus Pedet serahkan HP die kpd Medina.. "Hey Medina, KS nangis ok.." kate haku.. "Hah dier nangis? Kenapa?" Tny Medina pula.. "Pasal u lah!" kater haku.. "Motif pasal i?" Kate Medina "Haruslah u lagenda wanita terulung kat Malaya ni.." Jawab haku.. "Sial kau!!" kater Medina..

Ok uols.. Kita tiba pada ruangan siapa itu Ketua Syaitan? Hah siapa ketua syaitan itu uols? Well Ketua Syaitan itu dibeeri nama secara tidak sengaja.. Ini semua angkara Fifi yang tiba2 berstatement "sudah, i nak balik kepala i pening tgk Ketua Syaitan tu.." boleh? Well.. Actually dier ni kepala kt tempat keje haku.. Dier ni agak kekwat sket.. Boleh dikaterkan agak kejam lah gak kan.. Tapi soal kerja mmg komited.. Tak tahu lah itu sumer ecing2 jer ker betul2.. Well ader haku kesah? Tapi byk jer lack haku tgk biler dier manage company.. Paling ketara biler peristiwa Medina di gantung dari kerja kerana kesalahannya yang tak seberapa.. Tapi sesuai gak muker Medina sebab terlallu konfiden sgt.. Well ader haku kesah?

Ok gi lah terjun lombong kalau korang tak paham citer dia atas.. Tapi lebih baik korang baca dan buat2 paham! Matilah ada unsur paksaan di situ kan..

Saper plak Miss Beauty ni uols.. hah, sebenarnyer.. Haku pun tak kenal.. Boleh? Haku dengar cerita dari Fifi tadi.. Nak tahu siapa Miss Beauty tu? Miss Beauty tu adalah seorang pondan yang berangan yang muka dier macam kuda [seperti apa yang diberitahu oleh Fifi].. Benarkah uols? Siap dah tersenarai dlam Google kaedahnyer.. Motif.. Haku try cr tak jumper pun.. Hah yang penting Miss Beauty ni kuat nganjeng org, lagi2 biler dier kena tenung oleh org lain.. Matilah, itu pantang Miss beauty oK! Pernah satu hari ketika berjalan di Pasaraya Warta, Miss Beauty telah ditenung oleh Mat rempit.. Lalu, Miss beauty telah menganjing.. "Apa pandang2? Cantik ke nak pandang2?" Ape lagi, Mat Rempit tu tros menerjah Miss Beauty lalu, menghentak Miss Beauty habis2an.. Motif? Matikah Miss Beauty? Tidak ok.. Dier cuma cedera.. Sampai dier tak boleh berjalan.. Sesuai! bak kate Fifi semua budak kt Kolej UKM tu jerit2 kat dier time tu.. "Pondan jalan macam nenek kebayan..!" Motif.. Sial sgt mulut2 org.. Bukan nak tolong.. Tapi sesuai lagi muka Miss Beauty.. Uols jgn jadi macam Miss Beauty ok.. Nanti buruk padahnyer..

Oklah uols.. Itu jer citer serta bahan umpatan kita hari ni.. Semoga segala umpatan kita di sini habis kat sini je lah uols.. Tak baik ok! Semoga dosa kita diampuni tuhan.. Ok seperti biasa jgn lupa entry lepas ni.. Apa lagi kalau bukan Spa Q musim kedua episod yang ke 31 plak.. Tak sabar tgu 17hb neh! tak sabar naper? Adelah..! uols kena stay tune ok.. Daaaa...

1 comment:

Ekin-Kiddo-Whuteverlah- said...

weiii...motif balik awal nak tulis blog tntg Ketua Syaitan ker?? haha...uolz ni ade jue yg bergosip...aku phm la n tau sape ketua syaitan tu...hahaha...