Thursday, January 15, 2009

Umah haku kena lelong?? Gillerrr??

Hai uols.. Dah makan? Dah solat? Dah mengumpat Kak Emon dan Kak Som mahupun Kak Dati? (Macam kenal intro macam ni..)..

Haiyoh, matilah tajuk kan.. Kena lelong? Hanjeng sgt.. Balik2 minum ngan Emon, tgk atas meja ader flyers iklan yang bertulis.. Bank Lelong.. Motif Bank Lelong? Tetiba nak lelong umah haku ape kaedah nyer..? Dah 7 tahun haku nginap umah ni, tetiba jer ader iklan nak lelong umah haku? Haku pun tak paham.. Aper maksudnyer ngan Bank Lelong.. Yang dilelong adah Unit Umah Haku.. He munafik ok.. Padahal tak der masalah pun sebelum neh, yang nak lelong umah haku ape hal? Uols.. Yang penting haku bersiaran bersama uols selama ni kat umah yang bakal dilelong ni lah.. Matilah tetiba nak melelong umah haku.. Ingat umah haku ni macam Mak Bapak yang nak lelong umah haku ni.. Paham ker uols ni? Saper jer lah yang buat iklan tuh haku pun tak tahu.. yang buat iklan tu pun satu.. Nak cr publisiti murahan pun, tak gheti ker buat yang vouge lagi vass sikit.. Ingat KETURUNAN haku suker BERHUTANG macam nenek korang? Beli ikan bilis pun berhutang ngan org kedai runcit.. Tak habis2 statement.. "Hah, tokeh.. Ini barang masuk buku..!" Sial sgt.. Hello, every month tak der HUTANG PIUTANG yang tertangguh Ok?! Bil sumer bayar on time.. Internet, Api, Air bagai.. Beli beras nak makan stok 30kg sebulan ok..

Wahhh Marahhh we ols ni hah.....

Sah2 yang buat iklan tu, pendek akal, KETURUNAN yang suker pinjam ALONG.. Hidup suker berutang sana sini.. Hah pihak berkuasa, maner tanggungjawab korang nak hapuskan AH LONG2 ni..? Nak tunggu org lain kena nasib yang samer macam Wan Norazlin kah? Matilah tercarut kan uols..? Hah peduli haper haku.. Maser haku nak tampal pasal bisnes haku kena tahan ngan polis.. Konon tak leh nak tmpl2.. Padahal cuber korang tgk kat each public phone kt KL neh.. sah2 Syarikat Pinjaman Wang Berlesen punyer iklan yang maha BURUk tu yang banyak kan... Jangan salah kan org ramai kalau terpedaya ngan iklan2 tu sumer.. Sah2 ader nombor tepon kat situ.. tak leh buat sisatan? Kalau kes2 pengkid, gay, maksiat, pandai plak nak menyamar bagai.. Ntah.. pening haku ngan sistem keselamatan kat sini.. Malas nak ulas bebanyak sebab nanti akak jugeks yang kena tahan ISA kan?? Gillerr..? Tak nak haku masuk penjara..

Tapi tu lah pening jap kpala haku tentang lelongan umah haku ni.. tak per sok haku tanya kat bapak haku.. Kalau betul umah haku kena lelong.. Alamat, tak dapat lah nak bersiaran ngan uols lagi.. Kan.. Till then uols.. Mari kita hapuskan kegiatan HUTANG dan PIUTANG.. Matilah lari tajuk...

Hah, ader sesiapa yang nak lelong diri sendiri? Berani??

5 comments:

amirul usheruff dzulkarnain said...

motip intro nak puaka lang buana..
jgn di lelong tadika kt bwh rumah u tu sudeh..tak memasal bebudak kecik ctu belaja dpn tv3..kak emon jd ustazah..

NaKuLa_eViL said...

Har.. Baik dier Lelong Eza Cake House..

amirul usheruff dzulkarnain said...

jgn tak tau..eza cake house dh sama taraf dgn spa q...

Signorina Syima said...

orang tu nak lelang ko agaknya... tu yang tampalkan umah... hihihih

kenapa macam tu nakula?? bengongkah orang itu??

hana@Bella said...

hahahahhaahha..;p
Lawak2x...
Tngoklaa btpa concern nyer rkyat mlysia trhdapmu...
;)