Tuesday, January 27, 2009

"Hari Cuti Yang Bosan ker uols?" Kata Ketua Syaitan.

Motif.. Cuti? Harus.. Dah dua hari haku tak keje ok.. Semalam malas nak keje, hari ni mmg haku cuti..! boleh.. Tak sesuai ok.. Ini semua engkara ketua syaitan yang makin mengganas ok.. Motif jadual haku semalam dier letak 5-11.30 malam.. Dier ingat haku byk keter nak balik tgh2 mlm kan.. Laha.. So, semalam tak der org nak jemput haku tgh2 malam haku amek keputusan tak dtg keje.. malas haku.. ditambah plak simptom2 malas yang makin menjadi2 pada diri haku.. Kan?? Sama gak ngan Hairie.. Malas gak nak gi keje.. Motif..?

Dengan rules yang makin laha di tempat keje, lagi lah haku menyampah nak jejak kaki ke tempat keje kan.. Matilah Statement.. Well kenyataan ok.. Tu lah payah nyer kalau tak reti nak manage company.. Nasib haku ni bergelar part timer jer.. So ader haku kesah kalau benti keje skali pun?? Hader haku kesah?? Gituh.. Matilah kena rejam ngan buah limau? Motif pakai buah limau.. Mentang2 Chinese New Year ni kan.. Well hanya org di ofis saja tahu kisah Ketua Syaitan dan Buah Limau.. Motif sgt tak suker buah limau.. Wangi ok.. Haku siap ratah buah limau nipis cam gitu jer tau!! Giler ghoyan aper?

Well sepanjang dua hari cuti ni, aktiviti haku tak der lain lah asek lah dok ngadap laptop kesayangan haku ni.. Eh, tapi hari ni, haku gegeh ok kemas bilik yang maha rumah sampah ni.. Motif sgt barang2 purba kepunyaan haku ni mmg melambak.. Tak tahu nak letak maner dah.. So haku amek keputusan untuk campak meja tulis haku yang kelihatan tak ubah seperti buaya yang sedang dimekapkan tu ke tong sampah besar.. Seswai ngan muka kau meja.. Sesapa yang suker baca majalah, leh lah singgah bilik haku sebab dah tinggi timbunan majalah kat bilik haku ni.. Bayang kan sebulan 3-4 buah majalh haku akan beli, skang dah boleh buat library dah ok.. Majalah2 ni mmg semak sket, tapi haku tak buang sbb haku syg.. lantak lah aper org nak kater..

Mm.. Dok umah ni, tak der keje lain gak kecuali makan.. Makan haku sempurna ketika berada di rumah kerana mak haku akan masak dan haku tukang makan.. Motif mak haku masak ayam goreng rempah hari ni.. Tak penah dibuatnye sebelum nih.. Masa haku tgk Spa Q tadi.. Melantak plak Mee Sua.. Haiyoh.. Kalau haku ni tak bekerja, gerenti haku gemuk sket.. Matilah badan tak naik2 kan kaedahnyer.. Tak per, slow2..

Hah uols.. Tadi sembang lagi ngan Yus Q Face.. Motif ader meeting kaedahnyer.. Seswai.. Kan dok kolej budak tu.. Hah, mrasa lah aktiviti2 kolej yang agak laha itu kan.. Masa haku dok kolej kat UiTM Melaka dulu, memang tak lepas ngan meeting segala ni kan.. Lagi2 masa junior dulu.. Motif nak paksa kan gi meeting itu ini.. Ingat lagi meeting AD masa haku part 2 kot.. Nak Puan Zaharah buat meeting kan.. Kononnyer ader budak tak hormat dier.. Motif.. Yang sialnyer.. sorang nyer salah satu batch kena maki hamun oleh En Arif kaedahnyer kan.. Tak seswai ok.. Tapi tu dulu lah.. Maser junior.. Masa jadi senior, bye lah nak turun2 meeting ni kan.. Haku lagi suker dok kat level, berpeleseran kat hujung level sambil maki2 orang yang lalu kt bawah.. Barwah sgt.. Haiyoh rindu ok Melaka..

Well, haku tadi sembang lah ngan Yus Qface.. haku mintak lah gambar master file yang dier buat utk cover album kan.. Nak kedekut.. Haku ni nak tolong edit kan.. tapi dier nak cepat sgt gi meeting dier tuh.. Haku pun curi kt blog dier.. then haku edit2 lah sket.. Tak byk edit pun, cuma adjust colour jer.. Well ini hasilnya...

Seperti yang korang tgk.. Camni lah kononnyer cover album dier.. Lakukah?? Haku edit kan lah sket2 gambor neh.. Tapi tulisan tuh bukan haku yang buat ok.. Memang tak berapa nak sesuai.. Kalau nak tgk gambor asal.. Sila lah berangkut ker blog dier K.. Kat tepi tu ader link nyer.. Haku edit bagi nampak ok sket lah.. Kalau tak muker nak berkarat kan.. Matilah haku dicarut lagi oleh empunya gambor neh.. Hey, Fairuz ko bagi yang master nyer file.. Lagi macam2 haku leh edit.. Album ko pun akan laku ok.. Walaupun ko nyanyi lagu Cinta Tak Sehaluan ko tuh.. Pengsan jap asek nak nganjing org jer keje..

K lah uols, kalau ader sesapa nak buat cover album ker, cover buku sekolah ker, coverina ker.. Contact jer haku.. Kalau ader yang nak serang balas haku pun dipersilakanlah..

4 comments:

Miss Atie said...

hahahahaa
smart

(mn2 blog ada muke fairuz selamat confirm smart)

Fairuz Selamat said...

thanks atie...

nsib ade muke fairuz yang diselitkan..

kalau tak nakuLAHA zone ni mesti takde yg menarik.. hhahah

NaKuLa_eViL said...

Hey uols jgn berangan ok.. Sah2 blog haku ni macam2 ader.. Uols ader aper? Kira untung ok haku promote ko wahai Fairuz..Uols yang maner nak promote album ker, promote body ker.. Boleh lah buat kt sini.. Nakula Zone ni dah macam Community Hall dah.. Melaha sambil beramal makruf, nahi mungkar.. Boleh?

NaKuLa_eViL said...
This comment has been removed by the author.