Friday, November 6, 2009

Skinny Jeans, Hair Cut, ANTM!!

Di manakah ini??


Hah uols.. Hari ni kiter bersiaran dari dasar laut... Boleh?? Harus.. Sempena tema photo shoot ANTM Episode yang kali ni... Hoi Hoi Hoi.. Dari 5 dah tinggl 4 peserta sajer .. Sape lah juara utk Cycle 13 ni??

Mengikut perkiraan haku selaku barisan model-model.. 2 final adalah Nicole dan Jennifer.. Kalau ikut perkiraan, sepanjang pertandingan musim ini, Nicole layak menang sebab dier seorang yg sangat berusaha ok.. Tak penah tgk peserta dr musim2 yang lepas jujur dan gegeh macam dier ni.. Kalau ikut portfolio.. Nicole jugak yang maintain gambar2 cantik dlm cycle kali ni...

Kalau Jennifer plak, die ni peserta Asian yang paling letop antara minah-minah Asia yang pernah bertanding dalam ANTM.. besar kemungkinan kalaulah Jennifer menang utk cycle ni, mmg Kak Tyra tu sajer nak bagi org Asia plak menang sebagai pembuka ruang kepada model-model Asia utk bertapak dlm bidang modeling antarabangsa.. Jennifer adalah first call-out maser episode Iklan Kormersial Covergirl.. Ala yang Easy, Breezy, Beautiful - Covergirl tu.. Rasanya company Covergirl nak masuk pasaran Asia balik selepas tidak berjaya menawan pasaran Asia.. Yang penting Nasha Aziz pun pernah jadi model utk Covergirl pasaran Malaysia.. Tapi yang ado...!! Skang ni kat Malaysia pun dah tak jual product itew... Tak caya Nasha Aziz pernah jd spoke person Covergirl Malaysia? Ok tgk ni...



Kelass kan?

So kiter tgu je lah saper yang akan disingkirkan pada episode yang akan datang..

Hah, memandangkan setiap Cycle ANTM ader sesi make over pada episode kedua atau ketiga.. Haku pun telah melakukan make over terhadap mahkota haku ok.. No No No.. Bukan bermaksud haku menyerahkan Crown haku kepada sesaper.. tapi haku telah alter sket rambut haku..!! Zasss...

Yes, I'd cut my hair..!! But kat belakang jer.. Well, matilah haku sok Kak Lenney hantar haku kt kubur Bukit Kiara kerana telah menipunya.. Yess.... Haku kater haku potong rambut sgt pendek sebab cina tu salah potong sgelo... Wah pandai plak haku reka crita org tu bg excess utk potong rambut dan buat epo saje kt saloon dier utk tempoh 6 bulan, sebagai ganti rugi 'tersalah' potong rambut haku yg very the cantik ini.. Huh.. Nasib duit haku tak abis kt produk-produk rambut lagi..

Hah uols.. Kalau nk beli product rambut.. Pastikan anda test dulu ok.. Jangan pakai beli jer.. Tadi haku dok cari Hair Serum.. Haku masuk Watson.. Pastu jumper satu Hair Serum ni.. Wah.. Packaging very the Graphic Design kan.. Skali haku tgk ader tester.. Ape lagi.. Haku terus lah test.. Setelah tu haku pun terus lah blah tanpa membeli.. Sebab nak tgk dulu keberkesanannye.. Sampai jer kt Monorail Imbi.. hah amek kau... melepek rambut haku.. Pastu oily.. So, say goodbye to that Hair Serum... Harga je RM54.90.. Tak abis kt situ je ok.. Sampai umah, tgk cermin.. Nah amek kau lagi.. Dahi haku tumbuh rashes.. Mesti serum yg haku letak kat bahagian fringe rambut haku tu dah kena kat kulit dahi haku... Hanjeng betul... So haku teruskan guna minyak zaitun cap Safi lagi elok..

Tak cukup dengan itu, haku juga telah disponsor oleh diri sendiri membeli sehelai skinny jeans yg agak berpatutan harga nya di Sg Wang itu .. First time ever beli skinny jeans.. Tak tau lah cantek ke tak haku pakai nanti.. Yang penting tak tau nak pakai gi maner suar tu nanti.. Mmm mungkin maser raya haji nanti kot.. Motif.. Ye tak yer kan.. Raya haji tak lama lagi..

Apa pun.. Hari ni haku berasa senang hati sebab dpt jln2 setelah beberapa ketika haku tak merayau-rayau.. Tapi uols..... Haku tetap dendam ngan Flat Hair Straightening Iron brand GHD yang warna Ungu tadi.. Harga lagi murah dr pasaran US.. Haku akan beli tak lama lagi..

Ni dia iron tu.. Sebijik!!

Ok soalan haku hari ni... Ader sesiapa nak belikan haku Iron ini?? Ado???

P/s: Klik lah kat banner Nuffnang tu uols.. Byk pahala uols dapat ok..!!!



2 comments:

saypOOL rafhtello said...

gua xlayan pun ANTM ni..
hehehe...nak tengok yg sexy2 je..

btw.gua click disneyland. ;p

NaKuLa_eViL said...

Ape maksud lu click disneyland?

Keje kt Disneyland kah?

Best gi Disneyland..