Friday, November 6, 2009

Apple Cider Vinegar.. Wonder Drug

Wahh.. title nak English kan...!!! Motif? Jap haku nak tarik lagu Kak mariah...

" I can make it trough the rain.. I can stand up once again..."


Brani uols tarik key whistling?? Brani???

Hah uols.. Sejak tiga hari yang lepas.. Haku dah amalkan minuman kesihatan yang tak pernah-pernah haku cuber sebelum ini.. Tujuan nyer nak tambah berat badan.. Dah bosan tayang badan persis Mary Kate Oslen ok.. Skang nak berisis sket.. Berkesan kah benda yg haku telan itu uols??

Ok, sebelum tu, biar haku perkenalkan ape benda kejadah yang haku start amalkan itu uols... Ok ni dia..

Yes, Apple Cider Vinegar (ACV)!!

Pernah dengar ACV ni? Well haku sebenarnya dah lama tahu pasal ACV ni.. Few akmonths back jugak lah.. tapi cam tak sure nak beli ke tak.. Well, lepas haku dok buat research pasal ACV ni, Hah haku tros dapatkannya di Tesco dengan harga RM13.50..

Untuk aper uols ACV ni? Well haku try amalkan nya utk menambah berat badan sebab dalam artikel satu ni tulis dier dpt gain weight.. Tp uols.. ACV ni juga digelar wonder drug sebab dier adalah ibu kepada semua penawar penyakit kaedahnyer...

Antara lain khasiat ACV ni adalah utk, sakit kepala, stress, ketelihan melampau, menyingkir toksin dlm badan, diabetes, batuk, selsema, masalah sendi dan otot, sunburn, masalah kulit seperti acne, kurap dan sebagainya.. Kalau nak senaraikan uols.. Pagi raya tahun depan pun tak abis lagi ok..

Pada haku yang dah 3 hari amalkan ACV ni.. So far masalah keletihan tu agak berkesan lah... Terasa segar jer.. Tp bergantung jugak pada individu yang mengamalkannya.. Haku buat toner dgn mencampur ACv dgn air kemudian sapu ke muka dan biarkan sehingga kering.. Hasilnya, kulit muker haku rasa lembut sejo... Helloo.. tak propa ok.. Ini betul ok...



Dan haku boleh dance lagu Tell Me mcm kt atas ni 5 times in a row...

Cara pengambilannya pula, haku campurkan ACV dan Madu ke dalam air suam dan dihirup perlahan-lahan... Well rasa dier masam-masam manis lah kan... tapi sedap ok.. Minum pagi tu rasa soothe jer.. I like...

Ok lah kalau nak tau lebih lanjut pasal ACV google jer.. tak pun gi sini

http://www.universal-tao.com/article/apples.html


Hey tambi, Aci meroyan juga.. ACV could help me kah??

Larikkk..

2 comments:

saypOOL rafhtello said...

rasa masam2 ke..

NaKuLa_eViL said...

Kalau dah campur madu.. Tak masam dah..