Saturday, April 11, 2009

Tomok, Tomok, Tomok!

Well kembali lagi kita uols bersiatran secara langsung di blog haku yang nampaknya semakin bersawang sebab sumer yg haku post buat maser ini ialah VIDEO, VIDEO dan VIDEO.. Motif tak suker! Ader haku kesah..?

Ok kembali berceloteh mengenai pentas pertandingan OIAM..

6 peserta berdiri di atas pentas, tetapi hanya 5 peserta yang akan membuat persembahan pada malam ini.. Kelass tak pinjam dialog Kak Tyra Banks?

Well betulahkan.. Kan tinggal 5 org jer lagi bersaing untuk menang duit sejuta hengget tuh? Setelah Abg Simon disingkir daripada pertandingan ini..

Well, persembahan malam tadi dimulakan dengan Amylea, dengan lagunya DIA.. So far bagi haku quite good.. tapi para juri terutama sekali Paul Moss tak suka kaedahnya kan.. Sesuai dier kata Amylea tak memberi suntikan emosi katernyer.. MM.. ader haku kesah ngan persembahan Amylea?

Nine pulak mengambil tempat di atas pentas.. Lagu PENGEMIS MUDA jadi pilihannya.. Tapi pilihan nyer je kan.. Orang lain suker? Haku bolehlah.. Oklah kalau nak banding minggu-minggu yang lepas.. haku tak paham.. Masa audition and central elimination nak letop dier ni.. Tapi masa competition bermula dier seakan-akan nan ado.. Mmm.. Sekali lagi ader haku kesah??

Ries msg haku tny sape akan nyanyi lagu ANTARA ANYIR DAN JAKARTA saper nyanyi.. Jap uols.. Anyir tu kat maner? Oh.. rupanya Aweera yang nyanyi.. Well ok ker dier bawak? Ok lah kan.. Kalau nak banding persembahan dier yang rock selamanya tu dari minggu pertama kan? Minggu ni ada gak perubahan yang kita tengok.. Haku? Tak kesah maner pun..

Tapi biler Esther ambik alih pentas.. Haku kesah yer.. Lagu LAGENDA dier nyanyi ok.. Ingat senang..? Well sofar performance dynamic lah kan.. Ngan range suara yang pelbagai versi dier ni, best lah gak tgk.. Tapi tadi terasa macam dah Final plak.. So far esther did well untuk persembahan dier..! Good job.. But still Paul Moss kurang senang.. Menunjuk2 katernyer.. Well.. Lantaklah...





Tomok, Tomok, Tomok.. Masuk minggu ni dah 4 kali nyanyi lagu betina.. Seingat haku, dulu tak pernah ader pertandingan di mana orang lelaki menyanyi lagu wanita! Kalau ada pun boleh kira ngan jari.. But ader haku kesah uols? Lagu AKU CINTA PADAMU yang disifatkan boring bak kater Paul Moss tadi nampak gaya pancing undi lagi si Tomok ni.. Memula ingat die bawak cam versi asal lagu ni yang bapak slow kan.. Macam MAS AF pernah nyanyi dulu.. Kalau dier bawak versi yang mendayu tadi.. Alamat menjerat diri lah kan.. But sekali dier yang bertindak agresif telah menukar overall lagu tersebut.. Terus haku msg Ries..

"Haiyoh.. Nasib dier tak bawak versi slow.. Kalau tak matilah dier.."

Well he did a good job lagi malam ni.. So far dier ader style.. Itu yang best.. Bak kater Syafinaz.. kalau ada immunity lagi, kamu yang akan dapat.. motif..?? Should have that immunity back ok.. Sebab kalau serahkan tugas mengundi kepada rakyat Malaysia, maka porak-peranda lah dunia ok.. motif haku tetiba libatkan dunia plak..?

Well for overall review.. Dah nampak dah saper yang akan gi final.. Harap2 itulah lah yang akan pergi final kan.. So.. Saper pilihan uols untuk gi final?

P/s: Haku tak tgk awal persembahan minggu lepas.. Bukak TV Tomok sedang dijudge! Sampai lah peserta terakhir iaitu Simon, baru haku tahu Rizu kuar.. Motip?

2 comments:

NoraJoey said...

hehehe...luv ur review la...
i'm not sure wether i had drop my comment for ur posting before or not..but i had read all ur review everytime u post it..luv it..

sape ke final??huhu..if myself for sure the one i want to be in final TOMOK..but ape pun bole jadi..so berserah jerk pada keputusan..ape yg ptg tomok buat persembahan yg terbaik everyweek..itu dh cukup membanggakan...
once again..thanx...nice review...ko mmg tak kesah..hehehe

NaKuLa_eViL said...

To: Nora Joey

Ko mmg lah nak Tomok gi final kan.. Sbb ko peminat setia dier.. Kt youtube pun ko duet ngan dier nyanyi kan... Tapi saper lagi yg patut pegi kan?