Tuesday, February 1, 2011

Masih Relevan Kah Blog ini?

OOooOOOOooooOOO.. Puteri Santubong.. Sejenjang.. Sayanggggg...
Puteri Santubong Puteri Sajenjang, Penjaga Gunung Negeri Sarawak..
Manis sik ada dapat dilawan.. Anak dak dewa turun kayangan....

Jadi, kau mampu lepas blog kau tak dilogin selama 2 bulan lebih masuk2 trus pose puteri santubong?



Hah Welcome back to the only one source into scandalous life of Manhattan's Elite! Hah pekabar uols semua.. Rindu haku? Kau mampu feeling2 blog kau dibaca oleh segenap masyarakat yang wujud yang hidup di muka bumi ni?

Hah sepanjang kesenyapan haku dr dunia alam maya ni, jgn la hengat haku da tak berjalur lebar kan..! Haku aktif sajer di FB nun! Tp cam rasa malas je nak hupdate kisah2 kat sini kan.. But, ada ketika, mmg rindu nak merepek kat blog sendiri kan..

Well, sepanjang 2 bulan haku tak bersiaran kt sini ader beberapa update mengenai diri haku lah kan..

1. Haku dah boleh main gitar.. Dah hafal kord2 yg biasa digunakan dlm memainkan music .. Setakat ni byk jugak lagu yang haku dah leh main.. Paling latest iaitu sekejap tadi Impossible Shontelle.. Jadi kau mampu? So far blaja nak main gitar ni sebenar nyer tak susah pun.. tp memula pegang gitar tu mmg agak payah lah jugak nak kasi bunyi kan.. But, after all mmm senang sebenarnyer.. Ke mmg haku yg sememangnya dah ader passion in music dalam diri haku? Well, haku juara bab2 music ni ok.. Terbukti sejak sekolah rendah lagi.. Pendidikan Music haku tak penah bawah 80% markah biler ader exam.. Setakat baca note tu haku boleh ok! Tp skang ni gitar adalah peneman di kala duka jugaklah.. Pantang teringat satu2 lagu, mesti nak cr kord.. Skang tengah belajar tukar chord dgn lebih smooth lagi.. Jadi, kau mampu boleh main gitar dalam masa tak sampai 3 minggu???


2. Sekarang ni haku freelance photographer.. Malas nak terikat ngan maner2 pihak.. So that, haku dah amek inisiatif dgn mendaftarkan perniagaan haku di bawah SSM.. Dengan itu haku dah tak yah risau nak charge org ke aper ker dlm haku memberi service haku dalam hal ehwal photography ni kan.. Jadi kau mampu nak hire haku sebagai photographer uols pada hari2 tertentu seperti hari kawen ke hari tunang ker.. Jangan risau uols, charge yang dikenakan setimpal ngan aper uols dapat nanti ok.. Jadi dengan ini haku proud to present Nolharizat Osman Photography kepada uols semua.. So jgn segan2 nak klik like kt page itu yer.. Klik kat Nolharizat Osman Photography..


Click Image

3. Haku dah dewasa uols.. Jadi kau mampu berstatement gitu.. Well, pertemuan sekelian kali
nya jelas menunjukkan haku dah dewasa serta pandai mengatur juga mengawal situasi yang dihadapi..! Bak kater org, buat baik balasnya baik kan.. Persetan kan aper orang nak buat atau pernah buat kat kita.. Just let it go.. Jangan ikutkan sangat perasaan org kata.. Lek lek sudah.. But, i feel sooooooo happy everything sememangnya dalam keadaan baik.. Dalam pada itu mmg haku nak pertingkatkan mutu diri sendiri.. Nak jadi yang lebih baik lagi.. Jadi kau mampu nak ubah diri kau??

Well itu je kot yang haku nak kongsikan ngan uols semua ari ni.. So jangan lupa pertemuan kita di lain hari.. Tak tau la biler kan.. Haku ni kekadang rajin kekadan malas nak hupdate kt sini.. But, peringatan yer.. FB personal haku hanya menerima individu yang haku benar2 yakin sahaja.. Tapi jgn sentap uols.. Pi like page photo haku.. Kt situ pun samer gak, ada jugak perlihatkan perkembangan diri haku.. Ok.. Sampai sini jer.. Jaga diri baik2 dan babai...


1 comment:

taz said...

sama je writing style blog ni dari dulu sampai sekarang. hehee. bagus bagus. jgn malas update :P