Friday, March 27, 2009

Tomok OIAM : Immunity For Him!


Motif tetiba gambar Tomok kat sini? Well baru jer lepas tengok OIAM top 7 tadi! Minggu yang agak bosan.. Mula Esther, pastu Rizu, diikuti Aweera, Simon, Amylea, Nine! Sumer Yang Ado! Lagi2 Amylea.. Perluker nak nyanyi lagu sendiri? Haku rasa tak perlu, sebab tak der orang pun tahu lagu itew ok! Walaupun kadang-kadang perlu, tak perlu!! Ayat siapakah? Natijahnya, bosan! Dan ini bukan pertandingan mencipta lagu yer..!

Dan ketika Tomok mengambil alih pentas OIAM tadi.. Haku meremang bulu roma ya.. Well, lagu Syafinaz nak dibawaknya.. Boleh kah? Well, haku terus jer menyaksikan persembahan dia tadi! Lagu Ingin Bersamamu yang slalu haku nyanyi masa dalam bilik air dah diubah susunan muzik nya.. Walaupun agak serabut sket (sket jer) but sgt lah menghiburkan ok!

Pada haku, walaupun rata-rata rakyat Malaysia sangatlah menyampah ngan kehadiran Tomok dalam industri muzik tempatan (dari awal pembabitannya dlm muzik) , namun tak keterlaluan haku mengatakan bahawa Tomok adalah artis yang sangat bijak! Well ini bukan persembahan biasa, tapi OIAM satu pentas pertandingan.. So apa yang penting bagi haku ialah PANCINGAN UNDI!

Pergi mampos lah ko tu artis top ker, penjual nasi kerabu ker.. Yang penting strategi dalam pertandingan! Lagi2 hadiah 1million kan! Tak kan lah nak bagi menang peserta yang sekadar bersandar pada rupa dan populariti semata-samata! Celik sket boleh tak?

Haku bukan nak tekan atau bersifat pro kepada mana-mana orang but, haku tengok dari segala aspek! Kalau OIAM ni haku akan tengok dr persembahan, vokal, dan kreativiti! Yes.. Tomok lebih menyerlah berbanding lain..

Haku ni penonton setia rancangan reality ok.. So haku ada hak menyuarakan pendapat! So what korang tak suka review haku pasal OIAM ni? Ada haku kesah uols? Ada yang nak bidas haku balik? Dipersilakan..

Well kewujudan sistem IMMUNITY macam OIAM amatlah haku sokong sebab juri lebih arif! Orang kat umah yang ngundi bukan pandai nak nilai! Korang ingat korang undi korang leh kuar date ngan yang korang undi itew? YANG ADO!! Haku tak undi? Peduli hape korang?

Wah statement haku kan.. Matilah sumer tak mau masuk memeriahkan blog haku dah kan..! Matilah... (ADE HAKU KESAH?).. Lastly congrat to TOMOK yang dapat Immunity buat kali kedua! Haku nak ko (Tomok) ngan Esther jer yang gi final! Pada yang lain, sila buat persembahan yang letop macam Dati kalau teringin nak berada di pentas OIAM Grand Final nanti!

Info:

Terkeluar Minggu Ini : Fify
Immunity Minggu Ini : Tomok

P/S: Woi.. Ader makhluk tuhan paling haku tak berkenan dah masuk blog haku! Haku amatlah menyampah ok tgk dia lagi2 kat luar! Kalau haku seperti mesra2 zinta kat luar ecing jer sebenarnya! Well haku leh check dari mana uols dtg ok! Haku kan bijak! Statement..

6 comments:

kuchairies said...

Kami peminat Tomok... Tetiber jer.. haha...

NoraJoey said...

sempoi...hhehhee..kelakar la penulisan ko..direct n jujur..aku suke.first time aku tembus cni...
harap dpt ikut lagi komen2 ko dr mgu ke mgu psl oiam3 ni..look forward on dat...
thanx ya...sorry sibuk kat blog u..

i'm shin... i'm inesen said...

nenonenoneno.. saje nak nyibok komen..

last week mmg 99% bosan OIAM punya konsert.. rasa x de sorang pon yg layak dapat imunity..

mmg la tomoko wat kelainan ngan lagu semi-soprano tu kepada irama pop-rock.. tp x sedap huhuhu.. mungkin disebabkan suara tomoko yg lemah longlai.. mcm x feel rocknya..

amylea besh time perform I'm Yours 2 minggu lepas.. tetiba perform lagu sendirik.. carik nahas ler tu..

apapun sebagai peminat Rizu yg paling setia huhuhu rasa kecewa sbb selepas lagu Sandaran Hati.. Rizu mcm dah limited idea nak perform lagu yg mampu membuat mata paul moss tu terbeliak ker.. terjuling ker.. sbb paul moss ni anti betul kat Rizu..

yg lain lain tu.. non-ado berkesan di hati ni huhuhu.. cpt2 la berundur secara suka rela...

sekian ulasan inesen

nieja said...

erkk..
aku dah agak ko nora
mesti tembus sini..
mesti ko duk search je kat
google org komen2 psal
tomok ko kan? aha

NaKuLa_eViL said...

To Inesen: Maner plak tak sedap.. Sedap jer dengar.. Lagi pun Tomok tu guna suara sendiri dan tak dibuat2 macam Rizu yang dari awal pertandingan sedaya upaya tekan2 sura bagi suara jantan.. So, tak tunjuk his true colours! Cuba lah lebih rilex dan tak yah menunjuk2..

To Nieja: Aah.. Nora tu kat Youtube pun bayak komen dier.. Sabor jel ler..

nieja said...

nora tu memang
peminat setia tomok
wkakkaka